Back to top

Együttműködési megállapodást köt a kínai Közép-Dél Erdészeti és Technológiai Egyetem (CSUFT) és a Kaposvári Egyetem

2017. november 3.
Kaposvár
Kaposvári Egyetem

Ezúton szeretnénk meghívni Önöket a Kaposvári Egyetem soron következő sajtótájékoztatójára

Esemény: Együttműködési megállapodást köt a kínai Közép-Dél Erdészeti és Technológiai Egyetem (CSUFT) és a Kaposvári Egyetem

Időpont: 2017. november 3. (péntek) 10:30
 

Helyszín: Kaposvári Egyetem, Rektori Tanácsterem

Résztvevők: Dr. Szávai Ferenc, rektor, Kaposvári Egyetem
Dr. Borbás Zoltán, kancellár, Kaposvári Egyetem
LIAO Xiaoping, elnök, CSUFT

Háttér:

Közös élelmiszertudományi posztgraduális képzés és PhD hallgatói csereprogram – ebben állapodik meg a Közép-Dél Erdészeti és Technológiai Egyetem (CSUFT) és a Kaposvári Egyetem. A szerződést november 3-án, pénteken írja alá a két intézmény vezetősége.

A két intézmény közötti kapcsolat nem új keletű, hiszen a Kaposvári Egyetem delegációja idén májusban már járt a kínai Hunan tartomány székhelyén, Changsha-ban a Közép-Dél Erdészeti és Technológiai Egyetemen (CSUFT). A 27 ezer hallgatóval rendelkező intézményben egy rizsből készült termékeket gyártó üzemet is megismerhetett a Kaposvári Egyetem vezetése. A kínai intézmény már akkor élénk érdeklődést mutatott az egyetem képzési palettája iránt. Azóta pedig már a konkrétumokban is sikerült megállapodni, így közös élelmiszertudományi posztgraduális képzés és PhD hallgatói csereprogram is megvalósul a jövőben. Az erről szóló megállapodást ünnepélyes keretek között írja alá a két fél, november 3-án, pénteken a Kaposvári Egyetem Rektori Tanácstermében.

Változások 2018

A FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács Változások 2018 címmel rendez évnyitó konferenciát március 2-án a Szent István Egyetem aulájában.

Malacvisítás Túrkevén

Már javában zajlik a XII. Nemzetközi Kevi Böllértalálkozó előkészítése, amit 2018. február 16-17 között tartanak Túrkevén. Határon túli böllércsapatok az idén is beszállnak a versenybe.

Innováció és terjeszkedés jellemzi az Auchant

Az Auchan Retail Magyarország az elmúlt esztendőben 19 áruházban és 18 töltőállomáson 350,4 milliárd forint éves bruttó forgalmat és 3,8 százalékos forgalmi fejlődést ért el, ugyanakkor 43 milliós blokkszámmal, 3 százalékos vásárlószám-növekedéssel zárta az elmúlt esztendőt.

Jogász és politikus

Jó agrárminiszter az esőt is meghozza, hallatszott a sorokból, rövid időre megnyíltak az ég csatornái, amikor a Magyar Mezőgazdasági Múzeum városligeti épülete előtt felavatták Darányi Ignác, egykori földművelésügyi miniszter szobrát.

Szupertáborába keres önkénteseket a Budakeszi Vadaspark

A Budakeszi Vadaspark nyári napközis tábora évről-évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend: sokan már eleve visszatérőként érkeznek a Vackor Táborba, a lelkes általános iskolásoknak és szüleiknek köszönhetően a turnusok szabad helyei szinte pillanatok alatt betelnek.

Faóriások, túrák, hajókirándulás a gemenci szezonnyitón

Háromnapos programsorozattal, nosztalgiavonat- és hajókirándulással, gyalogtúrákkal nyílik meg a hosszú hétvégén az idei ökoturisztikai szezon a Gemencben.