0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Ezt gondolja az FM a kamarai választásokról

A gazdák győzelme a Magosz győzelme - kommentálta a a Földművelésügyi Minisztérium a kamarai megyei küldöttválasztásokat. Az FM már korábban stratégiai partnerséget alakított ki a NAK-kal, a MAGOSZ munkáját pedig nagy figyelemmel kísérte és kíséri a jövőben is.

A földművesek, a gazdák összefogásának eredménye, hogy november 3-án a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) – a nem végeleges adatok szerint több mint 88 százalékot szerezve – győzelmet aratott a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) országos küldöttválasztásán – kommentálta a Földművelésügyi Minisztérium a kamarai megyei küldöttválasztásokat. A baloldali pártok által támogatott Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége (MOSZ) súlyos veresége bizonyíték arra, hogy a gazdák egyértelműen az elmúlt évek sikereire, az összefogásra, az együttműködésre, a vidék következetes, folyamatos támogatására szavaztak – írta közleményében a zsaktárca. 

A MAGOSZ magabiztos sikere bizonyítja, hogy a szervezet az elmúlt öt évben egy jól bevált, professzionálisan működő érdekképviseleti rendszert alakított ki, amely sikeresen képviseli a gazdák, gazdálkodók érdekeit, képes együttműködni az agrárium különböző szereplőivel, így többek között a Földművelésügyi Minisztériummal (FM). Az FM már korábban stratégiai partnerséget alakított ki a NAK-kal, a MAGOSZ munkáját pedig nagy figyelemmel kísérte és kíséri a jövőben is.

Az FM úgy értékeli, hogy a két szervezettel folytatott gyümölcsöző együttműködés nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az elmúlt években a magyar agrárium komoly eredményeket mutatott fel, növekedése az egyik legjelentősebb volt az Európai Unióban. A mezőgazdaság termelékenysége és az ágazatban foglalkoztatottak száma növekszik, a gazdák és gazdálkodók lehetőségei egyre bővülnek.

A pénteki megyei küldöttválasztáson dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter Karcagon, a NAK Jász-Nagykun-Szolnok megyei választásán adta le szavazatát. Az Országos Kamarai Választási Bizottság hétfőn ül össze és várhatóan akkor hirdeti ki a megyei küldöttválasztás végeredményét.

 

Forrás: FM Sajtóiroda