0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Elindult a magyar export napja rendezvénysorozat

Elindult a magyar export napja rendezvénysorozat Győrben - közölte az Exim az MTI-vel. A pénzintézet által szervezett roadshow célja, hogy a kis- és középvállalati szektor tagjai aktuális információkat kapjanak az exportpiac helyzetéről, a kedvezményes hitel- és biztosítási lehetőségekről.

Az EXIM által szervezett roadshow célja, hogy a KKV szektor tagjai aktuális információkat kapjanak az exportpiac helyzetéről, a kedvezményes hitel- és biztosítási lehetőségekről. A győri rendezvényen Urbán Zoltán, az Exim vezérigazgatója elmondta, hogy 2017 első három negyedévében az Eximbank mintegy 262,3 milliárd forint összértékű hitel és hitel jellegű terméket folyósított.

Az összesen közel 256,71 milliárd forintnyi folyósított hitel mintegy 134,14 milliárd forintnyi többlet export, és közel 27,23 milliárd forintnyi belföldi többlettermelés megvalósulását támogatta.

A fenti adatok mintegy 112,72 milliárd forinttal járulhatnak hozzá a nominális GDP-hez, valamint 40,3 milliárd forinttal emelhetik a költségvetés bevételeit – tájékoztatott az Exim.

A MEX Roadshow első állomásán, Győrben közel 100 vállalkozó vett részt. A rendezvényt dr. Fekete Dávid Győr Megyei Jogú Város alpolgármestere nyitotta meg, előadást tartott Lőre Péter, az Audi Hungaria Zrt. kommunikációért és kormánykapcsolatokért felelős vezetője, valamint Urbán Zoltán, az EXIM vezérigazgatója.

dr. Fekete Dávid, Győr alpolgármestere megnyitó beszédében kiemelte: „Bár a győri gazdaságról, mint egy széles palettáról beszélhetünk, ha csak azt a példát említjük, hogy az Audi révén városunkban működik a világ legnagyobb motorgyára, könnyen beláthatjuk, hogy Győr a magyar export szempontjából nagyon fontos szerepet játszik. Nem véletlen tehát, hogy az önkormányzat a vállalkozásokkal és az egyetemmel közösen munkálkodik azon, hogy a gazdasági környezetünk mindig vonzó legyen a befektetések számára, hosszú távú perspektívát tudjunk nyújtani a gazdaság szereplőinek és a munkavállalóknak egyaránt. Ez a fejlődés ugyanis nem csak a város gyarapodását, de a régió, sőt az egész ország érdekeit szolgálja.”

Lőre Péter, az Audi Hungaria Zrt. kommunikációért és kormánykapcsolatokért felelős vezetője hozzátette: „Magyarország legnagyobb termelő-vállalataként az AUDI HUNGARIA Zrt. közel 100 hazai beszállítóval áll kapcsolatban és folyamatosan bővíti a Magyarországon vásárolt alkatrészek körét és volumenét. A hazai beszállítók a győri motor-és járműgyártó révén lehetőséget kaphatnak arra is, hogy az Audi anyavállalata, a Volkswagen Konszern beszállítóivá válhassanak. A Volkswagen Konszern 12 gépjárműmárkája számára az előző évben 160 magyarországi vállalattól összesen több, mint 900 milliárd forint értékben vásárolt alkatrészeket.“

A MEX Roadshow további négy helyszínen folytatódik: Zalaegerszegen, Debrecenben (november 16.), Pécsett (december 1.) és Kecskeméten (november 20.).

Forrás: MTI-Eco/Exim