0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 16.

Gálával zárt az Év emlőse program

2017. november 17-én és 18-án a Magyar Természettudományi Múzeum ad otthont az „Év emlőse: a mogyorós pele” című országos természetvédelmi program kétnapos záró rendezvényének.

A pénteki ünnepi gálarendezvényen dr. Rácz András környezetügyért felelős helyettes államtitkár beszédében elmondta: áprilisban a „Pele, ébresztő!” című rendezvénnyel indult útjára a nemzeti park igazgatóságok és számos tudományos- valamint civil szervezet támogatásával a Földművelésügyi Minisztérium „Év emlőse” idei programsorozata. A „Pele év” legnépszerűbb eleme az országosan meghirdetett rajzpályázat volt, hisz több mint 600 pályamű érkezett a nemzeti park igazgatóságokra, ahol hosszas válogatást, értékelést követően díjazták és állították ki a legötletesebb és legszebb pele-festményeket. A minisztérium Vadonleső Programja által meghirdetett „Eszperente pele vers- és mese verseny”- re pedig hatvanöt pele verset írtak a gyerekek – emlékeztetett a helyettes államtitkár.

Az eseményen dr. Rácz András a Vadonleső Program Természetvédelem Nagykövete címét adományozta Tamás Éva Játéktára zenekarának és a Csodaceruza Gyermekirodalmi Magazinnak. Az eseményt követően elmondta: A díjazottak nagyköveti munkájára továbbiakban is számít a minisztérium, bízva abban, hogy a természeti örökségünk megőrzésének eszméjét példaértékű művészi tevékenységeikkel minél több emberhez hitelesen és szerethetően eljuttatják.

A Magyar Természettudományi Múzeum november 18-án egész napos családi programmal várja az érdeklődőket, ahol a tíz nemzeti park igazgatóság mellett számos szakmai szervezet várja az érdeklődőket. A helyszínen megtekinthető „Pelék és szomszédaik” című természetfotó pályázat legjobban sikerült alkotásai.

Forrás: FM Sajtóiroda