0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Most az egyéni gazdaságokhoz kopogtat be a KSH

Mezőgazdasági összeírást tart Központi Statisztikai Hivatal (KSH), az Egyéni gazdaságok decemberi összeírása, 2017 elnevezésű mezőgazdasági adatgyűjtést november 15. és december 15. között végzik. Lehetőség lesz elektronikusan is kitölteni a kérdőívet, az adatfelvétel terepi időszakában - november 22. és december 15. között - összeírók keresik fel az ország 484 településének kijelölt körzeteit.

Az összeírás célja, hogy nyomon kövesse a mezőgazdaság szerkezetében bekövetkezett változásokat, illetve hiteles adatokkal szolgáljon a hazai gazdaságirányítás, az Európai Unió és a gazdálkodók részére – közölte a KSH az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében. 

Az adatfelvétel a szántóföldi növények, valamint a zöldségfélék termesztésére és felhasználására, a szántóként használt, üvegház és fóliasátor alatti területek hasznosítására, a szőlő- és gyümölcstermesztésre, valamint az agrotechnikára (például a műtrágyázásra, szervestrágyázásra, öntözésre) terjed ki.

Számba veszik a főbb haszonállatfajokat, az állati termékek termelését, valamint kitérnek a mezőgazdasági tevékenység munkaerő-szükségletére, a mezőgazdasági tevékenységet közvetve vagy közvetlenül segítő beruházásokra.

Az adatszolgáltatás a kijelölt adatszolgáltatók számára kötelező.

Azoknak a háztartásoknak, amelyek elektronikusan (e-mailen) vagy postai úton felkérőlevelet kapnak, lehetőségük van arra, hogy a kérdezőbiztosi összeírást megelőzően, 2017. november 15. és november 21. között elektronikusan töltsék ki a kérdőívet. Sikeres elektronikus kitöltés esetén a KSH által megbízott összeíró már nem keresi fel a háztartást.

Az adatfelvétel terepi időszakában, november 22. és december 15. között összeírók keresik fel az ország 484 településének kijelölt körzeteit.
 

    A KSH közleményében jelezte: a hivatal az adatokat a törvényi előírásoknak megfelelően, bizalmasan kezeli, és kizárólag statisztikai célokra használja fel.

Forrás: MTI-Eco