0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Nagy a zsongás az utolsó őszi hétvégén az erdőkben

Az ősz utolsó hétvégéjét még érdemes kihasználni egy frissítő erdei túrára még a nagy hideg megérkezése előtt. Turistaútjaink járhatóak, a felázott talaj viszont több helyen nehezíti a mozgást. Szilvásváradon még menetrend szerint jár a kisvasút, de szombaton vadászat miatt lesznek korlátozások az erdőben. A Mátrában pedig éjszakai túraverseny is várja a bevállalósakat!

Kisvasút

Hétvégén még a Szilvásváradi Erdei Vasút menetrend szerint várja a kirándulókat. A többi vasutunk már csak a Mikulás járatok alkalmával fog közlekedni, amire még most is lehet regisztrálni. Jó hír, hogy a Mikulás járatok előzetes regisztrációja szerint az éves utaslétszám eléri a 350 ezer főt, mely örömére egy szerencsés családot extra ajándékcsomaggal lep meg a Nagyszakállú.

 

 

Vadászat

Szervezett társasvadászat a Szilvásváradi Erdészet területén lesz 11.25-én, szombaton, amely a következő pontokat érinti:

– ZÖLD KERESZT: Katonasíroktól Szilvásváradig; egész napos korlátozás

– PIROS KERESZT: Katonasíroktól Vanna rétig; korlátozás 8:00-tól 12:00-ig

– KÉK- ÉS ZÖLD KERÉKPÁRÚT; korlátozás 8:00-tól 12:00-ig

Emellett még egyéni vadászatok is előfordulnak, így az erdő látogatását kérjük mindenhol 9 és 15 óra közé tervezni.

Ettől kivételt képez a Mátrában megrendezésre kerülő éjszakai túraverseny, az I love Mátra szervezésében. Természetesen erdészeteink tudnak a túráról, a túra útvonalán és időtartamában vadászatot nem tartunk.

Erdei munkák

Nagy ütemben zajlik az őszi szezon egyik legfontosabb feladata, a csemeteültetés. Több, mint fél millió csemetét ültetnek el az EGERERDŐ Zrt. területén. Ehhez kapcsolódóan pedig számos kerítés épül az erdőben, hogy a csemetéket megóvjuk a vad által okozott károktól.

Programajánló

Több településen, így Felsőtárkányban is elkezdődik az adventi készülődés mézeskalács sütéssel és adventi táncházzal. A Gyógyvizek völgyében tovább folytatódnak a kemencés és borkorcsolya napok. A kulturális programok iránt érdeklődők is találnak kedvükre való kikapcsolódást, hiszen a gyöngyösi könyvtárban a magyar költészet megújítójára, Arany Jánosra emlékeznek a hétvégén.

Szép hétvégét kíván az EGERERDŐ Zrt.

Forrás: EGERERDŐ Zrt. közszolgálati közlemény