0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Jövőre folytatódik a járulékcsökkentés

Tovább csökkennek a munkaadók terhei januártól – emlékeztetett Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter pénteken a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) által megrendezett Vállalkozók Napján.

Jövőre folytatódik a munkaadói járulékcsökkentés – emlékeztetett beszédében Varga Mihály pénteken, a tizenkilencedik alkalommal megrendezett Vállalkozók Napján. A nemzetgazdasági miniszter felidézte: az egy évvel ezelőtti, a kormány, a munkavállalók és a munkaadók között létrejött háromoldalú megállapodás révén hat évre előre, lépcsőzetesen csökkennek majd a vállalkozók által fizetendő közterhek. Az így náluk hagyott pénzt pedig beruházásokra, vagy bérfejlesztésre fordíthatják.

Mint elmondta, a megállapodás értelmében a tavalyi 27-ről idén 22 százalékra csökkent a szociális hozzájárulás, amely januártól már csak 19,5 százalék lesz. Ezzel párhuzamosan csökkent a társasági adó is, amelynek 9 százalékos mértéke ma a legalacsonyabb Európában.

A pénzügyi stabilitást helyezte beszéde középpontjába az eseményen Demján Sándor. A VOSZ elnöke kifejtette: a munkaadói érdekképviselet mindenkor politikamentesen végezte tevékenységét, képviselte a vállalkozók érdekeit, és a pénzügyi egyensúly mellett érvelt. A felelőtlen ígéretek ma is veszélyeztetik ezt, elég csak a nyugdíjasoknak adandó pluszjuttatásokra, vagy a bérunió és a garantált alapjövedelem ötletére gondolni.

Demján Sándor hozzátette: a jövő évi választások után agresszíven fognak majd érvelni a kormánynál annak érdekében, hogy csökkentse a közszféra dolgozói létszámát.

Mint elmondta, a mintegy 350 ezer felesleges állami alkalmazottat át kellene irányítani a versenyszférába, hiszen amíg ez nem történik meg, addig Magyarország nem tud fejlődni, nem tud előrelépni.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu