Back to top

Egyre népszerűbb és jövedelmezőbb a guruló gasztronómia

Még mindig felívelőben van a hazai food truckosok helyzete: március és szeptember között 250 millió forintos forgalmat bonyolított le a Food Truck Show Hungary Kft. Ehhez nemcsak a saját rendezvények, de az egyre népszerűbb cateringszolgáltatásuk is hozzájárult, ami fél év alatt több mint 54 millió forintos bevételt hozott a cégnek. Jövőre több mint 15 új food truck csatlakozik az egyesülethez.

Azon túl, hogy minőségi alternatívát kínálnak az utcai étkezésre és évente többször saját rendezvények keretében vonulnak fel a food truckok, a catering területén is egyre nagyobb a sikerük. Nagy előnye a szolgáltatásnak, hogy a megszokott cateringhez képest a gasztronómia jóval szélesebb szeletét öleli fel, az ország bármely szegletébe könnyedén eljut és sokkal inkább személyre szabott.

A food truck cateringben rejlő lehetőséget már olyan nagy cégek is felismerték, mint a Telenor, az Opel, a Ford vagy éppen a Raiffeisen Bank, és már 50 fő körül, akár esküvőre vagy születésnapra is megéri igénybe venni a szolgáltatást.

A növekvő piaci lehetőségek miatt a food truckok sorra szaporodnak, az új vállalkozások mellett több sikeres truck működtet egynél több egységet is. Nem csoda, hogy ennyien belevágnak a guruló gasztronómiával járó életmódba, hiszen 5 millió forint kezdőtőkéből már el lehet indítani egy kisebb vállalkozást, a befektetett pénz pedig egy-másfél év alatt megtérülhet.

Egy-egy rendezvény alkalmával általában a bevétel negyedét kell a rezsiköltségre költeni, az ételek bekerülési költsége, valamint az útiköltség pedig a kínált termékek árának körülbelül 35 százalékát teszi ki. Egy minőségi szolgáltatást nyújtó truck egy átlagos rendezvénynapon 100 és 800 közötti tételt ad el a kínálattól függően.

Március és szeptember között a food truckok a 110 rendezvénynap alatt 166 ezer tételt értékesítettek együtt összesen. A food truck cateringszolgáltatás további elterjedése ezt a számot is növelheti majd a jövőben.

Forrás: 
hirado.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

A vállalkozói közterhek mérséklését sürgeti az ÁSZ elnöke

A személyi jövedelemadó, a járulékok és a munkabérek után fizetendő vállalkozói közterhek további csökkentését sürgeti az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke, Domokos László a Magyar Idők hétfői számában megjelent interjúban.

Budapesten hirdetik ki az új Michelin-csillagokat

Március 26-án Budapesten lesz a Michelin-kalauz, a Main Cities of Europe című kiadványának hivatalos bemutatója, ez azt jelenti, hogy a Bocuse d'Or után újabb nemzetközi gasztronómiai esemény lesz Budapesten.

Szinte lehetetlen megkülönböztetni a hamis mézet az igazitól

A méhészek szerint is nehéz különbséget tenni az eredeti és a hamisított méz között. A hamisítók évről évre egyre ügyesebbek, és könnyen lépre csalják a vevőket cseppet sem minőségi portékáikkal.

Budapesten lesz a gasztronómiai világ egyik legrangosabb eseménye

Budapesten rendezik március 26-án a gasztronómiai világ egyik legrangosabb eseményét: a Michelin és a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) együttműködésében bemutatják a Michelin-kalauz európai éttermeinek friss listáját - közölte Guller Zoltán, az MTÜ vezérigazgatója egy más témában tartott sajtótájékoztatón hétfőn.

Új ügyvezető a PEK-SNACK Kft. élén

2017. november 15-től új ügyvezetője van a hazai fagyasztott pékáru szektor egyik vezető vállalatának, a PEK-SNACK Kft.-nek.

Már lehet nevezni a Brillante pálinkaversenyre

2018. április 27. és 30. között, immáron tizenkilencedik alkalommal kerül megrendezésre a Dél-Alföld egyik legnagyobb gasztronómiai rendezvénye, az évről évre több ezer látogatót vonzó Gyulai Pálinkafesztivál.

200 hentest csábítottak haza a közösségi oldal segítségével

Két hét alatt közel 200 hentest tudtak hazacsábítani külföldről a Facebook-on keresztül, akik most a mohácsi vágóhídon dolgoznak – számolt be szerdán a HRportal. A Bonafarm Csoport a teljes HR folyamatot szeretné digitalizálni, hogy a munkavállalói életciklus teljes hosszában önkiszolgáló rendszereken keresztül férhessenek hozzá a kollégák a szolgáltatásokhoz.

Nem elég menő az iskolatej

„Kóla chips, térerő, ettől leszel nagymenő…”-hangzik a Kormorán együttes slágere. Természetesen a zenekar ironikusan fogalmaz erről a hármas egységről. Tej, szendvics, levegő is lehetne az egészséges hármas, ám a reklámok a feelinges, cukrozott üdítőt, a bulikhoz való rágcsákat, és az elektromos kütyüket állítják az egészséges életmód útjába a fiatalok előtt.

Lesz-e csokoládékatasztrófa?

A klímaváltozás miatt a főbb termelési helyeken visszaszorulhat a kakaóbab termesztése, ami miatt a sajtóban apokaliptikus állapotokat és a növény kihalását jósolták. Az elmúlt időszak híreivel ellentétben a szakértők nem számolnak a növény kihalásával. Afrikában átalakulhat a kakaóbab-piac, globálisan viszont növekedést jósolnak.

Tudja mi 2018 íze?

A Firmenich nevű svájci vállalat a fügét választotta az év ízének 2018-ban, tudósít a Treehugger. Mint a közleményben írják, a mediterrán gyümölcs népszerűsége az elkövetkező 12 hónapban várhatóan robbanásszerűen megnő majd, miután az emberek felfedezik csodálatos állagát, édes ízét, magas tápértékét és figyelemre méltó sokoldalúságát.