Back to top

Középpontban a szakember-utánpótlás

A Szent István Egyetem jónéhány hazai és nemzetközi céggel köt együttműködési megállapodást, hogy hallgatói még a diplomájuk megszerzése előtt minél több gyakorlati ismeretet szerezhessenek. A Continental cégcsoporthoz tartozó ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. képviselőivel december 6-án Gödöllőn írtak alá az erről szóló keret-megállapodási szerződést.

Ez az esemény a felsőoktatás és a magánszféra együttműködése szempontjából igazi mérföldkő, a megállapodás ugyanis duális és kooperatív képzést, valamint gyakornoki program indítását, a gyakorlati hely megjelenését, szakmai rendezvényeken való részvételt tesz lehetővé, melynek célja a szakember-utánpótlás biztosítása.

szite_continental_alairas_001-1.jpg

Az együttműködési megállapodás aláírói: Magyar Ferenc, a SZIE kancellárja, Tőzsér János, a SZIE rektora, Magyar László, ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. cégvezetője és Molnár András, a ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. HR managere
Fotó: Csatlós Norbert

Tőzsér János, a SZIE rektora elmondta, hogy ma már egyetlen egyetem sem létezhet határon belül és azon kívül gyakorlati kapcsolatok nélkül. Éppen ezért megtisztelő és öröm számukra, hogy a jövőben egy nagy múltú, 1871-ben alapított cégcsoport, mint a Continental - ami a világ egyik vezető autóipari beszállítója -, illetve annak magyarországi leányvállalata segíti az egyetem hallgatóinak elméleti és gyakorlati képzését, és így a későbbi sikeres elhelyezkedésüket.

Hozzátette: az egyetem elkötelezett a szakemberek utánpótlásának biztosításában, valamint a magasabb szakmai színvonalú képzésben, amelyhez hozzátartozik a megállapodás révén létrejövő gyakornoki program, egy speciális ösztöndíj, valamint a szakmérnöki képzések elindítása. Az együttműködésnek köszönhetően az egyetem szívesen teret ad a ContiTech Kft.-t érintő versenyeknek, innovatív pályázatoknak. A két fél kapcsolatában különlegességnek számítana, ha közösen létrehoznának egy szakmai igényeket kielégítő posztgraduális képzést – hangsúlyozta Tőzsér János a megállapodás aláírása előtt.

Magyar László, a ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. cégvezetője arról beszélt, hogy a Continental, mint technológiai vállalat, szerepet vállal a jelen és a jövő tehetségeinek gyakorlati képzésében, hozzájárulva ezáltal a fenntartható fejlődéshez. Számukra azért is fontos ez az együttműködés, mert anyavállalatuk, a Continental, megalapítása óta folyamatosan innovatív technológiákat, szolgáltatásokat és termékeket fejleszt, illetve állít elő. Ahhoz, hogy ezt a stratégiát meg tudják valósítani, az egyik legfontosabb feladat, hogy a jövőben folyamatosan rendelkezésre álljon a megfelelő szaktudású és elkötelezett szakember gárda. Annak a reményében írják alá ezt a megállapodást, hogy a jövőben számtalan tehetséges hallgató kerül ki az egyetem padjaiból, és csatlakozik a Continental csapatához.

Magyar László elmondta, hogy a ContiTech AG magyarországi leányvállalata a ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft., melynek két telephelye működik, az egyik Makón, a másik Vácon, melyek összesen 3500 embernek adnak munkát. A váci telephely fő profilja hűtő-fűtő (H/C) tömlők és szerelvények gyártása, értékesítése az autóipar számára. A vállalat fő vevői Európa vezető autógyárai, így a BMW, Daimler, VW csoport és kiemelt partnere a Fordnak valamint a Jaguar&Land Rovernek is

A megállapodás aláírását követően az ügyvezető bízik abban, hogy a két intézmény kapcsolata sikeres lesz, és ennek révén sok tehetséges hallgatónak tudnak a jövőben munkalehetőséget adni, akik az innovatív technológiák kifejlesztésében is részt tudnak majd venni.

Magyar Ferenc, a SZIE kancellárja záróbeszédében ígéretet tett arra, hogy munkatársaival együtt mindent megtesznek annak érdekében, hogy a hasonló jellegű kezdeményezések sikeresek legyenek. Egy egyetem életében ugyanis rendkívül fontos, hogy a vállalati kapcsolati rendszer minél erősebb legyen, hiszen ez garantálja a hallgatói képzés minőségét. Az ilyen együttműködések révén juthat ugyanis a hazai ipar gyakorlatorientált és felkészült szakemberekhez.

 

Képalá: Az együttműködési megállapodás aláírói: Magyar Ferenc, a SZIE kancellárja, Tőzsér János, a SZIE rektora, Magyar László, ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. cégvezetője és Molnár András, a ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. HR managere

Forrás: 
F.T.

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

A vállalkozói közterhek mérséklését sürgeti az ÁSZ elnöke

A személyi jövedelemadó, a járulékok és a munkabérek után fizetendő vállalkozói közterhek további csökkentését sürgeti az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke, Domokos László a Magyar Idők hétfői számában megjelent interjúban.

Kártalanítás esetén csökkenthető a bírság

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) bírságcsökkentéssel ösztönzi a versenyjog megsértésével a fogyasztóknak okozott károk mérséklését, a fogyasztók kártalanítását - hívta fel a figyelmet a GVH keddi közleményében.

Jelentkezz faápolónak!

A Szent István Egyetem Kertészettudományi Karának Dísznövénytermesztési és Dendrológiai Tanszéke a Magyar Faápolók Egyesületének támogatásával favizsgáló és faápoló szakirányú továbbképzést szervez. A jelentkezési határidő január 26.

Nyugdíjasként szerzett vadgazdálkodási diplomát

A tősgyökeres táti sváb család gyermekeként hatvanöt évvel ezelőtt született Szakmári Jánost Duna-parti városunkban (is) sokan ismerik természetbarátként, vadászként, díszmadarakat tartóként és egy sikeres papíripari vállalkozás vezetőjeként is. Őt kereste fel a kemma.hu újságírója főutcai otthonuk egyik gazdag gyűjteményű, természettudományi múzeumot idéző szobájában.

„Bizakodó vagyok a jövőt illetően”

Elégedett a tavalyi év növénytermesztési eredményeivel Fazekas Sándor, aki biztatónak tartja, hogy az időjárási szélsőségek közepette is évről évre nő a szektor kibocsátása. A földművelésügyi miniszter ugyanakkor elismeri: főként külső okok miatt az állattenyésztés több ágazata is komoly válságokat élt meg tavaly.

Szellemi kulturális örökségünk: A selmeci diákhagyományok

A selmeci diákhagyományok jóval többet jelentenek, mint néhány elszigetelt, Selmecre visszavezethető szerveződés szokásainak tovább örökítését. Jóval többet, mert a mai magyarországi diákhagyományok innen nőttek ki, s váltak az országban általánossá. Egyediségét, különös értékét az is bizonyítja, hogy 2014-ben az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága felvette a Szellemi Kulturális Örökség Jegyzékébe.

Tejipari képzés indul jövőre Mosonmagyaróváron

Tejipari szakmérnöki, valamint tejipari szaktanácsadói szakirányú továbbképzési szakot indít a 2017–2018-as tanév második félévében a Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszer-tudományi Kara Mosonmagyaróváron – jelentette be Varga László, a szakot vezető egyetemi tanár. A képzés keretében a hallgatók tudományos igényű, átfogó ismereteket szerezhetnek a tejipari tevékenységről.

Beütött a karácsony az élelmiszeriparban

Az ünnepek közeledtével a hazai élelmiszervállalatok kampányüzemmódba kapcsoltak annak érdekében, hogy minél több termékük kerüljön a fa alá. A teljesség igénye nélkül utánanéztünk, hogy egyes magyar cégek miképpen próbálnak érvényesülni a legnagyobb közösségi média felületen.

Egyre népszerűbb és jövedelmezőbb a guruló gasztronómia

Még mindig felívelőben van a hazai food truckosok helyzete: március és szeptember között 250 millió forintos forgalmat bonyolított le a Food Truck Show Hungary Kft. Ehhez nemcsak a saját rendezvények, de az egyre népszerűbb cateringszolgáltatásuk is hozzájárult, ami fél év alatt több mint 54 millió forintos bevételt hozott a cégnek. Jövőre több mint 15 új food truck csatlakozik az egyesülethez.

Megéri a külföldi szakkiállítás: csak Nyitráról 220 millióra kaptak rendelést a cégek

Több mint 220 millió forint értékű üzletet kötöttek a hazai vállalkozások Szlovákia egyik kiemelt mezőgazdasági és agráripari szakkiállítását, a nyitrai Agrosalont követően - tájékoztatta Oláh Zsanett, a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) vezérigazgatója az MTI-t Kecskeméten. Tíz magyar cég vett részt a kiállításon.