0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Megszólalt a NÉBIH a Sauska ügyben

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal az alábbi válaszokat adta a hvg.hu megkeresésére.

Mi indokolta a Sauska pincészet több borának azonnali visszahívását a kereskedelmi forgalomból?

A Sauska és Társa Kft. ügyfél által előállított és forgalmazott borászati termékek nyomon követési jogsértése miatt rendelte el a Nébih a visszahívást.

Mikor lesz nyilvános az ügyben készült jegyzőkönyv?

A hatósági eljárás során keletkezett dokumentumokat, így a jegyzőkönyvet is – a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően – kizárólag az érintett, azaz a Sauska és Társa Kft. ismerheti meg (irat-betekintési jog). Az esettel kapcsolatos részletes és nyilvános információk elérhetőek a „jogsértés listán”: http://portal.nebih.gov.hu/jogsertesek

Mik a vizsgálat megállapításai, amelyek indokolják a szigort?

A Nébih minden nyomon követési jogsértés gyanúja esetén azonnali hatállyal és haladéktalanul kötelezi az élelmiszer-vállalkozásokat az élelmiszerlánc-biztonsági intézkedések végrehajtására, az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló 2008. évi XLVI. törvény és a szőlőtermesztésről és a borgazdálkodásról szóló 2004. évi XVIII. törvény alapján.

Várhatóak-e további lépések az ügyben?

A Sauska és Társa Kft. a hatósággal együttműködik és a hatóság által elrendelt intézkedéseket végrehajtja, azonban a hatósági eljárás folyamatban van, további részleteket annak lezárását követően áll módunkban kiadni.

Forrás: hvg.hu