0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

Az év hala is a boltokba kerül

Az Auchan szerint a listavezető ponty mellett az újdonságokra is egyre nyitottabbak a vásárlók. Így a hagyományos friss halfajták mellett idén például az év hala, a szürkeharcsa, valamint a hazánkban tenyésztett tokhal is kapható az áruházláncnál. A magyarországi fajokból több mint tízfélét kínálnak, sok esetben tisztítva, filézve vagy akár halászlé alapanyagként.

Hazánkban folyamatosan nő a halfogyasztás, azonban a kereskedelmi forgalom mintegy 40 százaléka továbbra is a karácsonyi szezonra esik az Auchan tapasztalatai szerint. A vásárlók évről évre egyre nyitottabbak az újdonságokra, az áruházlánc ezért folyamatosan bővíti kínálatát mind a prémium mind a hagyományos, valamint a konyhakész termékek terén.

Édesvízi és tengeri halakból, tenger gyümölcseiből egyaránt széles kínálattal, valamint több újdonsággal várja a rohamot az Auchan a karácsonyi időszakban. A hagyományos friss halfajták mellett idén például az év hala, a szürkeharcsa, valamint a hazánkban tenyésztett tokhal is kapható az áruházláncnál. A magyarországi fajokból több mint tízfélét kínálnak, sok esetben tisztítva, filézve vagy akár halászlé alapanyagként.

Idén az Auchan nagy hangsúlyt fektet a konyhakész, így a feldolgozott, pácolt és előre fűszerezett termékekre, ezzel is támogatva a vásárlókat abban, hogy otthonukban minél több halat fogyasszanak. A hagyományos karácsonyi halászléhez például mind hűtött, mind mirelit alapanyagot kínálnak több kiszerelésben, a grillpultokon pedig ezek a termékek vásárlás előtt meg is kóstolhatók. A kiemelt ünnepi halfajok friss, előre csomagolt formában is elérhetők az áruházak hűtőpolcain.

Az Auchan tapasztalatai szerint az örök listavezető ponty mellett a lazacot, tonhalat, szürkeharcsát, busát és az afrikai harcsát is többen keresik, ráadásul egyre szívesebben próbálják ki az új fajtákat, ízeket.

Ennek megfelelően ebben az évben a prémium választékot is jelentősen bővítették, így olyan halkülönlegességeket találunk az üzletekben, mint az ünnepi haltál, a füstölt és pácolt halkülönlegességek, a grillezett halak, a kaviárok, a tarisznyarák vagy az osztriga.

Az áruházlánc gasztro kiadványában most is helyet kapnak a karácsonyi halételek: Bede Róbert mesterszakács receptjei segítik a karácsonyi készülődést.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu