Back to top

Öt pályázat, öt díj

Az AXIÁL Kft. is nevezett a 2018-as AgrárgépShow Termékverseny pályázatán, melynek eredményeit a szakkiállítás előtt publikálták. A bajai központú vállalkozás 5 pályázattal indult a megmérettetésen és végül 5 díjat nyert. A díjazott termékeket az AXIÁL kiállítja majd a 35. AGROmashEXPO és AgrárgépShow-n.

A Hungexpo Budapesti Vásárközpont Kerámia termében hirdették ki a hazai mezőgazdasági szaksajtó, illetve az országos sajtó képviselőinek a nyertes termékek és cégek neveit, majd szakmai prezentációk, rövid előadások, illetve interjúk keretében mutatták be a nyertes pályázatokat 2017. december 15-én.

A 2018-as Termékversenyre összesen 36 pályázat érkezett, a legtöbben a Nemzetközi díj Gépesítés kategóriájában indultak, így a legtöbb elismerés is itt született. A zsűri kétfordulós értékelés után, komoly szakmai vitákat követően hozta meg döntéseit, melynek eredményeképp az AXIÁL Kft. 5 díjat is elnyert Gépesítés kategóriában.

Nemzetközi Termékfejlesztési Nagydíjat nyert a CLAAS LEXION kombájnokhoz készült CEMOS AUTOMATIC gépkezelő támogató rendszer, mely új CEBIS MOBILE terminállal és CEMOS AUTO THRESTING programmal segíti a vezetőt a hatékony betakarításban.

A 2018-as AGROmashExpo Nemzetközi Termékfejlesztési díj - Gépesítés kategóriában az Axiál Kft. által nevezett CLAAS Cemos Automaticot (új, Cebis Mobile terminállal és új Cemos Auto Threshing rendszerrel CLAAS Lexion kombájnokhoz) ismerték el a nagydíjjal
Fotó: Axiál Kft.
A CLAAS a LEXION kombájnokkal a betakarítási folyamatok magas szintű ésszerűsítésére és egyszerűsítésére törekszik. A CEMOS AUTOMATIC önállóan végzi el az optimális beállításokat: folyamatosan, függetlenül és automatikusan.

Az új CEBIS MOBILE 12 collos képernyőátmérője és érintőkijelzős felülete teljesen új kezelési lehetőségeket nyújt a CRUISE PILOT, a CEMOS DIALOG és a CEMOS AUTOMATIC kezelő támogató rendszerekhez.
Az új CEBIS MOBILE 12 collos képernyőátmérője és érintőkijelzős felülete teljesen új kezelési lehetőségeket nyújt a CRUISE PILOT, a CEMOS DIALOG és a CEMOS AUTOMATIC kezelő támogató rendszerekhez.
Fotó: Axiál Kft.
Az új CEBIS MOBILE 12 collos képernyőátmérője és érintőkijelzős felülete teljesen új kezelési lehetőségeket nyújt a CRUISE PILOT, a CEMOS DIALOG és a CEMOS AUTOMATIC kezelő támogató rendszerekhez.

A CEMOS AUTO TRESHING a cséplőrendszerek automatizálásának újabb mérföldköve. Az új kezelőtámogató rendszer teljesen automatikusan szabályozza a tangenciális cséplőrendszereknél a kosárhézagot és a cséplődob fordulatszámát.

 

Nemzetközi Termékfejlesztési Különdíjat nyert a Fendt 211 V Vario speciális erőgép.

Nemzetközi Termékfejlesztési Különdíjat nyert a Fendt 211 V Vario speciális erőgép.
Fotó: Axiál Kft.
A gyümölcs, komló vagy szőlőültetvénnyel rendelkező gazdák számára is itt a lehetőség, hogy az automata kormányzás ökológiai és ökonómiai előnyeiből profitáljanak! Az AGCO/Fendt a nagytraktorok highlight-jait a kisebb szériákba is integrálja, így a kompakt Fendt 200 Vario és 200 V/F/P Vario traktorokat most már automata kormányzással kínálja.

Két rendszer közül választhat a vásárló: ultrahangos sorvezérelt- vagy pozícióvezérelt közül. A sorvezérelt rendszer esetében a traktor egy beállított távolságot tart a növényektől a munkavégzés során. Ez tehermentesíti a vezetőt, aki teljes egészében a munkagépre koncentrálhat. A pozícióvezérelt megoldás esetében a traktor a műholdas technológia segítségével még rossz látási viszonyok között is +/- 2 cm pontosan képes haladni. A rendszer előnye a gép hatékonyabb kihasználtságából és a kisebb átfedésekből adódik.

Azonban a Tier3b károsanyag-kibocsátási előírásainak megfelelő 3 hengeres 3,3 literes AGCO Power motorral rendelkező traktorok több újdonságot is tartalmaznak. Ilyen az elforduló ventilátorlapátok segítségével visszafordítható hűtő-levegőáram, az 540E mellső TLT, a VarioActive kormányzás, az LS-szivattyúval szerelt új hidraulika rendszer, vagy a LED munkalámpák és a padlófűtés. A nagytraktorokból átvett megoldások mindegyike a gépkezelő kényelmét és az erőgép hatékonyságának növelését szolgálják.

Nemzetközi Termékfejlesztési Különdíjat nyert a Manitou MLT 940 MLT 140 V+ rakodógép.

Nemzetközi Termékfejlesztési Különdíjat nyert a Manitou MLT 940 MLT 140 V+ rakodógép a 35. AGROmashEXPO és 8. AgrárgépShow-n.
Fotó: Axiál Kft.
A Manitou a hannoveri Agritechnica kiállításon mutatta be új mezőgazdasági rakodógép szériáját, mely 2018. év elejétől lesz elérhető. Ezeknél a rakodógépeknél a ZF által gyártott fokozatmentes hajtómű hidrosztatikus erőátvitellel párosul, ez együtt biztosítja a 3,5-4 tonna teher gyors mozgatását.

Korábban azt vallották a Manitou-t tervező francia mérnökök, hogy nehéz terepen való anyagmozgatáshoz sokkal megfelelőbb megoldás a mechanikus hajtás, mint a hagyományos hidrosztatikus. Az új kombinációval (hidrosztatikus hajtás+CVT fokozatmentes váltó) viszont azokat a felhasználókat is meg tudja szólítani a gyártó, akiknek a gyorsaság és a dinamika mellett a finom és precíz manőverezhetőség is fontos.

A V+ rakodógépekben a motor és a hidraulikus teljesítmény is nagyobb, mint a powershift váltós gépekben. A V+ rakodókban dolgozó Deutz motor 140 LE, a hidraulikaszivattyú szállítási teljesítménye pedig 170 l/p.

Hazai Termékfejlesztési Prémium Oklevélben részesült a Framest Regular 4000 rövid tárcsás borona.

Hazai Termékfejlesztési Prémium Oklevélben részesült a Framest Regular 4000 rövid tárcsás borona a 35. AGROmashEXPO és AgrárgépShown.
Hazai Termékfejlesztési Prémium Oklevélben részesült a Framest Regular 4000 rövid tárcsás borona a 35. AGROmashEXPO és AgrárgépShown.
Fotó: Axiál Kft.
A munkaeszköz nagy sebességű munkavégzésre lett tervezve, optimális munkasebessége 10-12 km/h. A gép a középnehéz rövidtárcsa kategóriába tartozik, 610 mm-es gömbsüveg lapjai jó penetrációs képességgel bírnak, extra tömeg ráhelyezése nélkül. A megfelelően nagy átmérőjű csipkés levelek jó aprítást és keverést végeznek szélsőséges talajállapotnál is. A tárcsalevelek munkamélysége nagyon egyszerűen, hézagoló lemezek behelyezésével, illetve kivételével gyorsan-, könnyen beállítható.

Legegyedibb tulajdonsága, hogy a tárcsatartó karok szögének változtatása a hántási- és alávágási szöget kombinálja az adott körülményekhez leginkább megfelelő módon. A mellső- és hátsó tárcsasor egymáshoz viszonyított szöge és mélysége is változtatható. Így a gép mindig a talajtípusnak-, állapotnak, szármaradványnak megfelelően végezhet optimális munkát.

A Framest Regulart azoknak ajánlják, akik olyan gyorstárcsát keresnek, amit szélesebb felhasználási spektrumban is tudnak használni, szemben a piacon szereplő hasonló eszközökkel, például nagy mennyiségű szármaradvány bedolgozására.

Nemzetközi Termékfejlesztési Prémium Oklevélben részesült a Horsch Terrano GX kultivátor.

Nemzetközi Termékfejlesztési Prémium Oklevélben részesült a Horsch Terrano GX kultivátor.
Fotó: Axiál Kft.
A GX egy 3- vagy 4-gerendelyes univerzális kultivátor, melynek húzástávolsága 28,5 és 31,5 cm közötti a vevői igényeknek megfelelően. Az új Terrano harmadik generációs TerraGrip rugósbiztosítású kapákkal rendelkezik, a kapatartók kioldóereje 550 kg.

A Terrano GX-t úgy tervezték, hogy egysoros, illetve duplasoros lezáró hengerrel is felszerelhető, variálható legyen. A dupla hengersor lehet a jól ismert RollPack, az új RingFlex, vagy a szintén új SteelFlex. A Terrano GX kultivátorra műtrágya- és zöldtrágya-kijuttató egységet (MiniDrill) is fel lehet szerelni.

Az új típuscsalád két, régóta a termékpalettán szereplő típust fog fokozatosan kiváltani a következő években. Mindkét korábbi típus előnyeit ötvözve viszi tovább a szántóföldi kultivátorok egy meghatározó ágát.

 

Az AXIÁL Kft. a díjazott termékeket 2018. január 24. és 27. között kiállítja a közel 5000 négyzetméteres standján, a Hungexpo D pavilonjában, ahol számos más gépet, technológiai megoldást is szemügyre vehet az érdeklődő.

A Termékverseny díjainak ünnepélyes átadására az AgrárgépShow 2018. január 24-én 14:00 órai kezdettel megrendezésre kerülő megnyitó ünnepségén, a Hungexpo G pavilonjának Fórum színpadán kerül sor.

Forrás: 
Axiál Sajtóközlemény

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Kettős jubileum Belvárdgyulán

A belvárdgyulai szövetkezet még 1982-ben kapta az első nyugati kombájnjait, a jogutód társaság pedig a napokban vásárolta meg a 25. vetészöld betakarítógépét. Az eseményhez a maga jubileumával csatlakozott a forgalmazó AXIÁL Kft. is: ez a 25. kombájn ugyanis a bajai cég által hazánkban eladott 2500. betakarítógép is volt egyben.

Zöldsoros gépek az Állattenyésztési Napokon

A 2018. május 10-11-12. napokon megrendezésre kerülő Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok rendezvényen az AXIÁL Kft. is kiállít. Standjukon többek között látható lesz több CLAAS márkájú zöldsoros gép is.

Munkaerő-hiány: már indiaiak dolgoznak magyar tehenészetekben

A munkaerőhiány, illetve a dolgozók megszerzésének és megtartásának kérdésköre uralta a VII. Axiál Akadémiát, amelyet szerdán rendeztek meg a Vas megyei Sárváron. A konferencia éppen ezért komoly érdeklődés mellett zajlott idén is. Az egyik meglepő megoldási javaslat az indiai munkavállalók alkalmazása volt, akikkel máris vannak nagyon jó tapasztalatok.

Üvöltő jaguár került a róla elnevezett gépre

A CLAAS JAGUAR 800 idén lesz 25 éves. Ebből az alkalomból szokatlan „ruhát” tervezett a CLAAS egyik grafikusa a jubileumát ünneplő gépnek – fekete-fehér alapszínre narancssárga jaguárt álmodott meg.

A haszon maximalizálásáért

Harsányi Zsolt, az AXIÁL Kft. tulajdonos-ügyvezetője szerint hasonlóan a nagy gépgyártókhoz, ők is törekednek arra, hogy minél szélesebb portfóliót kínáljanak vásárlóiknak, a jövő kihívása pedig főként a digitális technológiák egyszerűsítése lesz a felhasználók számára. A tavaly 75,5 milliárd forintos forgalmú cég az AGROmashEXPO és AgrárgépShow második napján díjazta kiváló szervizpartnereit.

Élményekből sem lesz hiány az AXIÁL standon

Egy hét múlva veszi kezdetét az AgrárgépShow, a legnagyobb hazai mezőgazdasági kiállítás, melynek a Hungexpo Budapesti Vásárközpont ad otthont, közel 40.000 négyzetméteren. Az AXIÁL Kft. az expo egyik legnagyobb standján várja a látogatókat.

Díjazták az Axiál dombóvári telephelyét

Az AXIÁL Kft. dombóvári kollégái 2018. január 12-én, péntek este vették át a korábban már beharangozott Service Award Agrartechnik díjat. A ceremónia ünnepélyes keretek között a Német Mezőgazdasági Napokon (LTU) zajlott Würzburgban.

Európa jövője a hatékonyságon múlik

Harsányi Zsolttal, a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetségének elnökével, az Axiál Kft. tulajdonos-ügyvezetőjével sok egyéb mellett a kiállításon szerzett tapasztalatairól beszélgettünk. Ezek az információk ugyanis a gépvásárlók számára is fontos üzenetet hordoznak.

Újabb szervizműhelyt avatott az Axiál

Mindössze 5 hónap alatt elkészült az új szervizműhely, ami mellett felújították az alkatrészboltot, és egy mosórámpa is kialakításra került. Harsányi Zsolt, az Axiál Kft. tulajdonos-ügyvezetője elmondta: a beruházásra azért volt szükség, mert hat év alatt kinőtték a jelenlegi telephelyet.

Íme, a 2018-as AGROmashEXPO Termékdíjasai

A január 24-27. között nyitva tartó 36. AGROmashEXPO Nemzetközi Mezőgazdasági és Mezőgép Kiállítás, valamint a 8. AgrárgépShow Termékversenyére 36 hazai és nemzetközi fejlesztést neveztek. Kétfordulós értékelés után, komoly szakmai vitákat követően, Input, Gépesítés és Logisztika kategóriákban ítélték oda a díjakat.