Back to top

Öt pályázat, öt díj

Az AXIÁL Kft. is nevezett a 2018-as AgrárgépShow Termékverseny pályázatán, melynek eredményeit a szakkiállítás előtt publikálták. A bajai központú vállalkozás 5 pályázattal indult a megmérettetésen és végül 5 díjat nyert. A díjazott termékeket az AXIÁL kiállítja majd a 35. AGROmashEXPO és AgrárgépShow-n.

A Hungexpo Budapesti Vásárközpont Kerámia termében hirdették ki a hazai mezőgazdasági szaksajtó, illetve az országos sajtó képviselőinek a nyertes termékek és cégek neveit, majd szakmai prezentációk, rövid előadások, illetve interjúk keretében mutatták be a nyertes pályázatokat 2017. december 15-én.

A 2018-as Termékversenyre összesen 36 pályázat érkezett, a legtöbben a Nemzetközi díj Gépesítés kategóriájában indultak, így a legtöbb elismerés is itt született. A zsűri kétfordulós értékelés után, komoly szakmai vitákat követően hozta meg döntéseit, melynek eredményeképp az AXIÁL Kft. 5 díjat is elnyert Gépesítés kategóriában.

Nemzetközi Termékfejlesztési Nagydíjat nyert a CLAAS LEXION kombájnokhoz készült CEMOS AUTOMATIC gépkezelő támogató rendszer, mely új CEBIS MOBILE terminállal és CEMOS AUTO THRESTING programmal segíti a vezetőt a hatékony betakarításban.

A 2018-as AGROmashExpo Nemzetközi Termékfejlesztési díj - Gépesítés kategóriában az Axiál Kft. által nevezett CLAAS Cemos Automaticot (új, Cebis Mobile terminállal és új Cemos Auto Threshing rendszerrel CLAAS Lexion kombájnokhoz) ismerték el a nagydíjjal
Fotó: Axiál Kft.
A CLAAS a LEXION kombájnokkal a betakarítási folyamatok magas szintű ésszerűsítésére és egyszerűsítésére törekszik. A CEMOS AUTOMATIC önállóan végzi el az optimális beállításokat: folyamatosan, függetlenül és automatikusan.

Az új CEBIS MOBILE 12 collos képernyőátmérője és érintőkijelzős felülete teljesen új kezelési lehetőségeket nyújt a CRUISE PILOT, a CEMOS DIALOG és a CEMOS AUTOMATIC kezelő támogató rendszerekhez.
Az új CEBIS MOBILE 12 collos képernyőátmérője és érintőkijelzős felülete teljesen új kezelési lehetőségeket nyújt a CRUISE PILOT, a CEMOS DIALOG és a CEMOS AUTOMATIC kezelő támogató rendszerekhez.
Fotó: Axiál Kft.
Az új CEBIS MOBILE 12 collos képernyőátmérője és érintőkijelzős felülete teljesen új kezelési lehetőségeket nyújt a CRUISE PILOT, a CEMOS DIALOG és a CEMOS AUTOMATIC kezelő támogató rendszerekhez.

A CEMOS AUTO TRESHING a cséplőrendszerek automatizálásának újabb mérföldköve. Az új kezelőtámogató rendszer teljesen automatikusan szabályozza a tangenciális cséplőrendszereknél a kosárhézagot és a cséplődob fordulatszámát.

 

Nemzetközi Termékfejlesztési Különdíjat nyert a Fendt 211 V Vario speciális erőgép.

Nemzetközi Termékfejlesztési Különdíjat nyert a Fendt 211 V Vario speciális erőgép.
Fotó: Axiál Kft.
A gyümölcs, komló vagy szőlőültetvénnyel rendelkező gazdák számára is itt a lehetőség, hogy az automata kormányzás ökológiai és ökonómiai előnyeiből profitáljanak! Az AGCO/Fendt a nagytraktorok highlight-jait a kisebb szériákba is integrálja, így a kompakt Fendt 200 Vario és 200 V/F/P Vario traktorokat most már automata kormányzással kínálja.

Két rendszer közül választhat a vásárló: ultrahangos sorvezérelt- vagy pozícióvezérelt közül. A sorvezérelt rendszer esetében a traktor egy beállított távolságot tart a növényektől a munkavégzés során. Ez tehermentesíti a vezetőt, aki teljes egészében a munkagépre koncentrálhat. A pozícióvezérelt megoldás esetében a traktor a műholdas technológia segítségével még rossz látási viszonyok között is +/- 2 cm pontosan képes haladni. A rendszer előnye a gép hatékonyabb kihasználtságából és a kisebb átfedésekből adódik.

Azonban a Tier3b károsanyag-kibocsátási előírásainak megfelelő 3 hengeres 3,3 literes AGCO Power motorral rendelkező traktorok több újdonságot is tartalmaznak. Ilyen az elforduló ventilátorlapátok segítségével visszafordítható hűtő-levegőáram, az 540E mellső TLT, a VarioActive kormányzás, az LS-szivattyúval szerelt új hidraulika rendszer, vagy a LED munkalámpák és a padlófűtés. A nagytraktorokból átvett megoldások mindegyike a gépkezelő kényelmét és az erőgép hatékonyságának növelését szolgálják.

Nemzetközi Termékfejlesztési Különdíjat nyert a Manitou MLT 940 MLT 140 V+ rakodógép.

Nemzetközi Termékfejlesztési Különdíjat nyert a Manitou MLT 940 MLT 140 V+ rakodógép a 35. AGROmashEXPO és 8. AgrárgépShow-n.
Fotó: Axiál Kft.
A Manitou a hannoveri Agritechnica kiállításon mutatta be új mezőgazdasági rakodógép szériáját, mely 2018. év elejétől lesz elérhető. Ezeknél a rakodógépeknél a ZF által gyártott fokozatmentes hajtómű hidrosztatikus erőátvitellel párosul, ez együtt biztosítja a 3,5-4 tonna teher gyors mozgatását.

Korábban azt vallották a Manitou-t tervező francia mérnökök, hogy nehéz terepen való anyagmozgatáshoz sokkal megfelelőbb megoldás a mechanikus hajtás, mint a hagyományos hidrosztatikus. Az új kombinációval (hidrosztatikus hajtás+CVT fokozatmentes váltó) viszont azokat a felhasználókat is meg tudja szólítani a gyártó, akiknek a gyorsaság és a dinamika mellett a finom és precíz manőverezhetőség is fontos.

A V+ rakodógépekben a motor és a hidraulikus teljesítmény is nagyobb, mint a powershift váltós gépekben. A V+ rakodókban dolgozó Deutz motor 140 LE, a hidraulikaszivattyú szállítási teljesítménye pedig 170 l/p.

Hazai Termékfejlesztési Prémium Oklevélben részesült a Framest Regular 4000 rövid tárcsás borona.

Hazai Termékfejlesztési Prémium Oklevélben részesült a Framest Regular 4000 rövid tárcsás borona a 35. AGROmashEXPO és AgrárgépShown.
Hazai Termékfejlesztési Prémium Oklevélben részesült a Framest Regular 4000 rövid tárcsás borona a 35. AGROmashEXPO és AgrárgépShown.
Fotó: Axiál Kft.
A munkaeszköz nagy sebességű munkavégzésre lett tervezve, optimális munkasebessége 10-12 km/h. A gép a középnehéz rövidtárcsa kategóriába tartozik, 610 mm-es gömbsüveg lapjai jó penetrációs képességgel bírnak, extra tömeg ráhelyezése nélkül. A megfelelően nagy átmérőjű csipkés levelek jó aprítást és keverést végeznek szélsőséges talajállapotnál is. A tárcsalevelek munkamélysége nagyon egyszerűen, hézagoló lemezek behelyezésével, illetve kivételével gyorsan-, könnyen beállítható.

Legegyedibb tulajdonsága, hogy a tárcsatartó karok szögének változtatása a hántási- és alávágási szöget kombinálja az adott körülményekhez leginkább megfelelő módon. A mellső- és hátsó tárcsasor egymáshoz viszonyított szöge és mélysége is változtatható. Így a gép mindig a talajtípusnak-, állapotnak, szármaradványnak megfelelően végezhet optimális munkát.

A Framest Regulart azoknak ajánlják, akik olyan gyorstárcsát keresnek, amit szélesebb felhasználási spektrumban is tudnak használni, szemben a piacon szereplő hasonló eszközökkel, például nagy mennyiségű szármaradvány bedolgozására.

Nemzetközi Termékfejlesztési Prémium Oklevélben részesült a Horsch Terrano GX kultivátor.

Nemzetközi Termékfejlesztési Prémium Oklevélben részesült a Horsch Terrano GX kultivátor.
Fotó: Axiál Kft.
A GX egy 3- vagy 4-gerendelyes univerzális kultivátor, melynek húzástávolsága 28,5 és 31,5 cm közötti a vevői igényeknek megfelelően. Az új Terrano harmadik generációs TerraGrip rugósbiztosítású kapákkal rendelkezik, a kapatartók kioldóereje 550 kg.

A Terrano GX-t úgy tervezték, hogy egysoros, illetve duplasoros lezáró hengerrel is felszerelhető, variálható legyen. A dupla hengersor lehet a jól ismert RollPack, az új RingFlex, vagy a szintén új SteelFlex. A Terrano GX kultivátorra műtrágya- és zöldtrágya-kijuttató egységet (MiniDrill) is fel lehet szerelni.

Az új típuscsalád két, régóta a termékpalettán szereplő típust fog fokozatosan kiváltani a következő években. Mindkét korábbi típus előnyeit ötvözve viszi tovább a szántóföldi kultivátorok egy meghatározó ágát.

 

Az AXIÁL Kft. a díjazott termékeket 2018. január 24. és 27. között kiállítja a közel 5000 négyzetméteres standján, a Hungexpo D pavilonjában, ahol számos más gépet, technológiai megoldást is szemügyre vehet az érdeklődő.

A Termékverseny díjainak ünnepélyes átadására az AgrárgépShow 2018. január 24-én 14:00 órai kezdettel megrendezésre kerülő megnyitó ünnepségén, a Hungexpo G pavilonjának Fórum színpadán kerül sor.

Forrás: 
Axiál Sajtóközlemény

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Szívvel, lélekkel a 2019-es AgrárgépShow kiállításon is

A hazai agrárszakma csúcsrendezvénye 2019-ben sem marad el! Az egyik legnagyobb kiállító, az AXIÁL Kft. január 23. és 26. között újfent a Budapesti Hungexpo Vásárközpont 5000 négyzetméteres D pavilonjában várja meglévő és leendő partnereit.

Üzleti Etikai Díjat kapott az Axiál

Immár 91 cég viselheti az üzleti etikus vállalat jelzőt Magyarországon. Az alapítók tizenkilencedik alkalommal ítélték oda a díjakat az etikus jelző viselésére érdemes kis-, közép- és nagyvállalatoknak, illetve multinacionális cégeknek. A nagyvállalatok között a bajai AXIÁL Kft.-t díjazták.

Az év magyar vállalata az AXIÁL Kft.

Október 11-én rendezték meg a Figyelő Top200 gálát a budapesti Várkert Bazárban. Az év egyik legjelentősebb hazai, üzleti eseményén nyolc kategóriában osztottak ki díjakat, köztük „Az év magyar vállalata” elismerést is, amit az AXIÁL Kft. tulajdonos-ügyvezetője vehetett át.

Az Év Magyar Vállalata 2018-ban az AXIÁL Kft.

Október 11-én rendezték meg a FIGYELŐ TOP200 Gálát Budapesten a Várkert Bazárban. Az AXIÁL Kft. az Év Magyar Vállalata díjat nyerte meg.

„Őrült” egy menet volt - traktorral fogták a fiatalokat!

Sikerült rátenniük egy lapáttal a Hódmezőrület 3.0 szervezőinek: az AXIÁL Kft. idei mezőgépész-toborzó fesztiválja ugyanis az eddigieknél is több programot és gépet – a mezőgépek mellett autókat és motorokat – sorakoztatott fel. A látogatók, ahogy a régmúlt, úgy a modern kor darabjainak többségébe is bepattanhattak.

Traktorfesztivál menti meg az agrárszakmát

Még mindig kevesen dolgoznak az agrárágazatokban, a mezőgazdaságban tízből kilenc gazda szakemberhiánnyal küzd. Évente kevesebb, mint 500 diák szerez képesítést a területen, pedig közel tízszer ennyire lenne szükség. A szakma megmentésére egy iskolásokat célzó programot kezdeményeztek az ország gépforgalmazói, ahol versenyekkel, drifttel és traktorfesztivállal győzik meg a fiatal generációt.

A hazaárulótól a luxustraktorig

Tüzes gép, hazaáruló és nőknek készült körmös traktor – a magyar mezőgazdaság történetének főszereplői, amelyek nélkül ma nem léteznének high-tech luxustraktorok. Utóbbival dolgozni már nem is fizikai munka, inkább tudomány, hiszen a legújabb erőgépek mechanikáját az űr- és légi technológiához hasonlítják a szakértők.

Gőzgéppel csépelnek Hódmezővásárhelyen

Száz éves cséplési technológiát, oldtimereket és high-tech mezőgépeket is bemutatnak az idei Hódmezőrület 3.0-n. A járműtechnika imádói augusztus 25-én egész nap tobzódhatnak a többgenerációs traktorok és driftautók tucatjai között. A kicsik traktorbiciklit, az idősebbek pedig traktormonstrumokat is vezethetnek, a VR szemüvegekben pedig bárki játszva élheti át a mezőgépész szakma rejtelmeit.

Magyarországon eddig még nem látott gépek mutatkoztak be a látványos gépshow-n

Egész napos, változatos programokkal tarkított gépshow-t szervezett Polgárdiba az AXIÁL Kft. és Phylazonit Kft. A szervezők a legújabb talajművelő technológiák ismertetése mellett az új, 650 lóerős, gumihevederes Fendt traktort is bemutatták, s persze nem maradhattak el ez alkalomból a mezőgazdaság aktualitásait érintő hasznos előadások sem.

Hármas ikerszülés Beleden: a mamatehén és borjak jól vannak

Nem mindennapi esemény szemtanúi lehettek az AXIÁL Kft. tulajdonosi köréhez tartozó beledi Extra Tej Kft. munkatársai. 2018. július 25-én hajnali 5 órakor hármas ikreknek adott életet egy tehenük, aki két üszőt és egy bikát hozott a világra.