0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Újra Erdővarázs

Még a tavalyinál is több tematikus sátorban mutatták be az állami erdőgazdaságok a hazai erdők varázslatos titkait és az erdészek sokrétű, értékteremtő tevékenységét a főváros szívében, majd néhány hétre rá a 78. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár keretében.

A Földművelésügyi Minisztérium kezdeményezésére és támogatásával rendezett Erdővarázs családi napokon így összességében egy egész héten át ismerkedhettek kicsik és nagyok a magyar erdők értékeivel, növény- és állatvilágával, az erdőket kezelő állami erdészetek több mint másfél évszázados hagyományokra épülő munkájával.

Az erdészeti erdei iskolák élménypedagógiai programján alapuló interaktív foglalkozásokon játszva fedezhették föl a gyerekek a hazai erdők, különleges világát. Testközelből tudhattak meg izgalmas részleteket a fák hasznosításáról, az erdőgazdálkodásról, számukra is érthető példákon keresztül rádöbbenhettek, hogy milyen fontos szerepet játszanak az erdők a vidék életében, vagy a klímaváltozás hatásainak mérséklésében. Tudatosult bennük, hogy sokuk kedvenceit, a kisvasutak egy részét is az állami erdőgazdaságok üzemeltetik, számos turistaházat, szálláshelyet működtetnek, és a kezelésükben lévő területeken vadgazdálkodással is foglalkoznak. Megannyi ehető finomságot nyújtanak számunkra az erdők, és persze ezernyi élményt, amit bakancsosan, kerékpárral és akár lóháton is fölfedezhetünk. De vigyázni is kell az erdőkre, amiben szintén példaképeink lehetnek az erdészek.

A Szabadság téri II. Erdővarázs Családi Napon az ismeretterjesztő programokat egyebek közt a magyar népi hagyományokból is merítő zenés színpadi előadások (Első Pesti Rackák Ferenczi Györggyel, Góbé zenekar, Rutkai Bori Banda, Kiskalász zenekar), valamint utca- és bábszínház, továbbá a Budakeszi Vadaspark semmihez sem fogható Állatijó Bemutatója is színesítette.

Az Erdővarázs programjai az OMÉK keretében, a Kincsem Parkban folytatódtak. A kiállításon szakmai tevékenységüket is hangsúlyozta a 22 állami erdőgazdaság. Mintegy 150 négyzetméteres közös standon mutatták be erdei turizmust szolgáló közjóléti létesítményeiket, köztük a kilátókat, az erdei vasutakat, valamint az erdei iskolákat és az erdei szálláshelyeket. Kiállították az Erdei delikátesz üzlethálózat termékeit is, mindezt erdőt idéző, magaslessel, erdei tűzrakó hellyel színesített környezetben, a megfáradt látogatók pedig raklapbútorokon pihenhettek meg.

 

Forrás: A Mi Erdőnk