Back to top

Újabb szervizműhelyt avatott az Axiál

Mindössze 5 hónap alatt elkészült az új szervizműhely, ami mellett felújították az alkatrészboltot, és egy mosórámpa is kialakításra került. Harsányi Zsolt, az Axiál Kft. tulajdonos-ügyvezetője elmondta: a beruházásra azért volt szükség, mert hat év alatt kinőtték a jelenlegi telephelyet.

Újabb állomásához érkezett az Axiál Kft. 2011-ben megkezdett nagyszabású telephely-fejlesztési programja: december 19-én Békéscsabán új szervizműhelyt avattak. Ahogy ezeken az eseményeken megszokott, itt is megjelentek a város elöljárói, valamint a térség országgyűlési képviselője, továbbá ott voltak a cég által forgalmazott top márkákat gyártók egyikének vezetői. Az idén a Grègoire Besson meghívásának az adott aktualitást, hogy a két családi vállalkozás éppen 20 éve dolgozik együtt.

A szalagot Pintér Zsolt ügyvezető, Harsányiné dr. Fodor Gyöngyi, Harsányi Zsolt, Szarvas Péter, dr. Marosvölgyi Emese, a Békéscsabai Járási Hivatal vezetője, Vantara Gyula és Patrick Besson vágták át
A szalagot Pintér Zsolt ügyvezető, Harsányiné dr. Fodor Gyöngyi, Harsányi Zsolt, Szarvas Péter, dr. Marosvölgyi Emese, a Békéscsabai Járási Hivatal vezetője, Vantara Gyula és Patrick Besson vágták át
Fotó: Bárdos B. Edit

Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere köszöntő beszédében arra emlékeztetett, hogy bár az Axiál csak 2011 óta van jelen a Viharsarok fővárosában, a térség gazdálkodóinak magas színvonalú kiszolgálása érdekében máris a telephely fejlesztéséről döntöttek a tulajdonosok, Harsányiné dr. Fodor Gyöngyi és Harsányi Zsolt.

Vantara Gyula, a térség országgyűlési képviselője a város jövője szempontjából méltatta a beruházást, mert mint mondta, a nehéz helyzetben lévő Békéscsabán most minden egyes befektetett forint meghatározó fontosságú.

Mint ismert, a Grègoir Besson a talajelőkészítés specialistája, s mint ilyen elsősorban váltvaforgató ekékkel, továbbá lazítókkal, kultivátorokkal, tárcsás boronákkal, könnyű tárcsákkal és magágyelőkészítőkkel van jelen a piacon.

A Grègoire Besson legújabb fejlesztése az AgrárgépShow-n is látható lesz
A Grègoire Besson legújabb fejlesztése az AgrárgépShow-n is látható lesz
Fotó: Bárdos B. Edit

Ahogy az Axiálnak, úgy számukra is fontos termékeik megbízhatósága, használhatósága, amihez megfelelő szervizháttér szükséges. Ennek megszervezését Patrick Besson tulajdonos a vállalat egyik legfontosabb feladatának nevezte. Ebben a tekintetben Európában az egyik meghatározó, ha nem a legmeghatározóbb partnerének nevezte az Axiál Kft.-t.

Harsányi Zsolt, az Axiál Kft. tulajdonos-ügyvezetője a kezdetekre emlékeztetve elmondta, hogy a hat év alatt,

amióta jelen vannak a városban, kinőtték a helyet, illetve szükségét látták egy modern, a mai kor igényeit kielégítő szervizműhely megépítésének.

Minden igényt kielégít az új szervizműhely és a megújult alkatrészbolt
Minden igényt kielégít az új szervizműhely és a megújult alkatrészbolt
Fotó: Bárdos B. Edit

Tavaly határozták el a fejlesztést, amibe az idén júliusban vágtak bele, s mindössze 5 hónap alatt elkészült az új szervizműhely, valamint egy mosó rámpa, és felújították az alkatrészboltot is. Az önerőből, illetve hitelből megvalósított beruházás ÁFA mentes költsége fél milliárd forint volt. – Azért fejlesztettünk, hogy még magasabb színvonalú kiszolgálást nyújthassunk a környékbeli gazdáknak, mondta Harsányi Zsolt, hozzátéve, hogy mostantól itt is teljes körű (mezőgazdasági- és építőiparigép-forgalmazás, alkatrész, szerviz, finanszírozás és bérgép) szolgáltatással várják partnereiket.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Kína: úttörő mezőgazdasági fejlesztések egész során dolgoznak

A világ legnépesebb országának egyik legfőbb kihívása lakossága élelmiszer-ellátásának biztosítása. E célból olyan technológiákat alkalmaznak, amelyek például az afrikai országok élhetőbbé tételében is kulcsfontosságúak lehetnek. A fekete kontinens mezőgazdaság fejlesztését célzó kínai befektetések az elmúlt 15 évben közel ötszörösére nőttek – értékük eléri a 300 millió dollárt.

Szívvel, lélekkel a 2019-es AgrárgépShow kiállításon is

A hazai agrárszakma csúcsrendezvénye 2019-ben sem marad el! Az egyik legnagyobb kiállító, az AXIÁL Kft. január 23. és 26. között újfent a Budapesti Hungexpo Vásárközpont 5000 négyzetméteres D pavilonjában várja meglévő és leendő partnereit.

Garantált hitelek – versenyképes gazdaságok

Az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány (AVHGA) 2018. december 4-én tartotta éves üzleti partnertalálkozóját, amelynek keretében a hazai pénzügyi intézmények vezetői és munkatársai találkozhattak az agrárkormányzat képviselőivel, friss információkhoz juthattak a mezőgazdaság aktuális kihívásairól, finanszírozási lehetőségeiről és a kormányzat agrárpolitikájának irányvonalairól.

Batátatermesztés: az első fecskék

A megújulási képesség és annak megőrzése: mezőgazdászaink számára ez a piacon maradás egyik fontos feltétele. Mindez korszerű technológiák bevezetésével vagy új termékek piacra juttatásával egyaránt lehetséges. Ez utóbbival próbálkozik egy tucat fiatal kárpátaljai gazda, akik a batátatermesztés meghonosításában látnak fantáziát.

Mészáros Lőrinc megvásárolja a Mezort Általános Befektetési Zrt.-t

Mészáros Lőrinc megvásárolja a Mezort Általános Befektetési Zrt.-t - közölte az üzletember által megbízott kommunikációs cég hétfőn az MTI-vel.

Németország: egyre intenzívebb a drónhasználat

Egy, a közelmúltban végzett reprezentatív felmérés szerint tevékenysége során a Németországban működő mezőgazdasági üzemek 9 százaléka használ drónt.

Interaktív tanösvény a Hármashatár-hegyen

A budapesti Hármashatár-hegy oldalában futó Guckler Károly-sétányon épített 3,5 kilométer hosszú, 14 interaktív táblát tartalmazó tanösvényt a Pilisi Parkerdő Zrt. 15 millió forint saját forrásból. A beruházást a természetjárók, valamint terepfutók által egyaránt kedvelt sétaút 100 éves évfordulója alkalmából adták át.

Üzleti Etikai Díjat kapott az Axiál

Immár 91 cég viselheti az üzleti etikus vállalat jelzőt Magyarországon. Az alapítók tizenkilencedik alkalommal ítélték oda a díjakat az etikus jelző viselésére érdemes kis-, közép- és nagyvállalatoknak, illetve multinacionális cégeknek. A nagyvállalatok között a bajai AXIÁL Kft.-t díjazták.

Csomagolóanyag-üzemet adtak át Hatvanban

Hárommilliárd forintból megépült, 100 embernek munkát adó csomagolóanyag-üzemet adtak át csütörtökön a Heves megyei Hatvanban, az eseményen a pénzügyminiszter a gazdaság egyik erősödő pillérének nevezte a csomagolóanyag-ipart.

Olajos magvak feldolgozására épült agrárlogisztikai központ Nakon

Olajos magvak feldolgozására épült agrárlogisztikai központ a Tolna megyei Nakon a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program 110 millió forintos támogatásával.