Back to top

Újabb szervizműhelyt avatott az Axiál

Mindössze 5 hónap alatt elkészült az új szervizműhely, ami mellett felújították az alkatrészboltot, és egy mosórámpa is kialakításra került. Harsányi Zsolt, az Axiál Kft. tulajdonos-ügyvezetője elmondta: a beruházásra azért volt szükség, mert hat év alatt kinőtték a jelenlegi telephelyet.

Újabb állomásához érkezett az Axiál Kft. 2011-ben megkezdett nagyszabású telephely-fejlesztési programja: december 19-én Békéscsabán új szervizműhelyt avattak. Ahogy ezeken az eseményeken megszokott, itt is megjelentek a város elöljárói, valamint a térség országgyűlési képviselője, továbbá ott voltak a cég által forgalmazott top márkákat gyártók egyikének vezetői. Az idén a Grègoire Besson meghívásának az adott aktualitást, hogy a két családi vállalkozás éppen 20 éve dolgozik együtt.

A szalagot Pintér Zsolt ügyvezető, Harsányiné dr. Fodor Gyöngyi, Harsányi Zsolt, Szarvas Péter, dr. Marosvölgyi Emese, a Békéscsabai Járási Hivatal vezetője, Vantara Gyula és Patrick Besson vágták át
A szalagot Pintér Zsolt ügyvezető, Harsányiné dr. Fodor Gyöngyi, Harsányi Zsolt, Szarvas Péter, dr. Marosvölgyi Emese, a Békéscsabai Járási Hivatal vezetője, Vantara Gyula és Patrick Besson vágták át
Fotó: Bárdos B. Edit

Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere köszöntő beszédében arra emlékeztetett, hogy bár az Axiál csak 2011 óta van jelen a Viharsarok fővárosában, a térség gazdálkodóinak magas színvonalú kiszolgálása érdekében máris a telephely fejlesztéséről döntöttek a tulajdonosok, Harsányiné dr. Fodor Gyöngyi és Harsányi Zsolt.

Vantara Gyula, a térség országgyűlési képviselője a város jövője szempontjából méltatta a beruházást, mert mint mondta, a nehéz helyzetben lévő Békéscsabán most minden egyes befektetett forint meghatározó fontosságú.

Mint ismert, a Grègoir Besson a talajelőkészítés specialistája, s mint ilyen elsősorban váltvaforgató ekékkel, továbbá lazítókkal, kultivátorokkal, tárcsás boronákkal, könnyű tárcsákkal és magágyelőkészítőkkel van jelen a piacon.

A Grègoire Besson legújabb fejlesztése az AgrárgépShow-n is látható lesz
A Grègoire Besson legújabb fejlesztése az AgrárgépShow-n is látható lesz
Fotó: Bárdos B. Edit

Ahogy az Axiálnak, úgy számukra is fontos termékeik megbízhatósága, használhatósága, amihez megfelelő szervizháttér szükséges. Ennek megszervezését Patrick Besson tulajdonos a vállalat egyik legfontosabb feladatának nevezte. Ebben a tekintetben Európában az egyik meghatározó, ha nem a legmeghatározóbb partnerének nevezte az Axiál Kft.-t.

Harsányi Zsolt, az Axiál Kft. tulajdonos-ügyvezetője a kezdetekre emlékeztetve elmondta, hogy a hat év alatt,

amióta jelen vannak a városban, kinőtték a helyet, illetve szükségét látták egy modern, a mai kor igényeit kielégítő szervizműhely megépítésének.

Minden igényt kielégít az új szervizműhely és a megújult alkatrészbolt
Minden igényt kielégít az új szervizműhely és a megújult alkatrészbolt
Fotó: Bárdos B. Edit

Tavaly határozták el a fejlesztést, amibe az idén júliusban vágtak bele, s mindössze 5 hónap alatt elkészült az új szervizműhely, valamint egy mosó rámpa, és felújították az alkatrészboltot is. Az önerőből, illetve hitelből megvalósított beruházás ÁFA mentes költsége fél milliárd forint volt. – Azért fejlesztettünk, hogy még magasabb színvonalú kiszolgálást nyújthassunk a környékbeli gazdáknak, mondta Harsányi Zsolt, hozzátéve, hogy mostantól itt is teljes körű (mezőgazdasági- és építőiparigép-forgalmazás, alkatrész, szerviz, finanszírozás és bérgép) szolgáltatással várják partnereiket.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Az ehető almát kézzel szedik - de attól még lehet gépesíteni

A fogyasztásra szánt almát kézzel szedik, hogy ne sérüljön. A szedés az alma megfogásából, leszakításából, szedőedénybe helyezéséből, majd a szállítórekeszbe/ládába töltésből áll. Mindezekhez számos segédeszköz áll rendelkezésre.

Több mint 2 hektárral bővíti palántanevelő-felületét az Árpád-Agrár Zrt.

A szentesi Árpád-Agrár Zrt. az elmúlt néhány évben egymás után építette korszerű, termálvíz-fűtésű hajtatóházait. Decemberi átadással pedig összesen 22 ezer négyzetméterrel bővül a palántanevelő ágazata a szegvári telephelyén. A beruházás segíthet abban, hogy az országosan megnövekedett hajtatófelület miatti nagyobb palántaigényt minél nagyobb arányban itthonról elégítsük ki.

Hatékonyabban működtethető a vízgazdálkodási rendszer

Árvízvédelmi és vízpótlási feladatokat ellátó, úgynevezett nagyműtárgyakat korszerűsítik bruttó 13,171 milliárd forintból a Dunán, a Tiszán, a Rábán és a Répcén. A fejlesztést az Európai Unió nyolcvanöt százalékkal támogatja, a maradék részt a magyar állam biztosítja. Siklósi Gabriella, az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője válaszolt a magyarhirlap.hu-nak.

Kis erőmű, nagy üzlet

Mezőgazdasági körökben Szaxon Attilát nem kell bemutatni. Az innovatív szakemberrel az IKR Solar Kft. ügyvezetőjeként ültünk le a Bábolnai Gazdanapokon beszélgetni, aki már az elején leszögezte: cégük arra koncentrál, hogy a nap energiájára alapozó kiserőműveket tervezzen, építsen a gazdák számára, és azokat karbantartsa.

Agrárkihívások: nő az élelmiszerszükséglet, csökken a termőterület

Tudásalapú megoldásokra és a versenyképességet javító eszközökre van szüksége a mezőgazdaságnak annak érdekében, hogy a magyar termékek továbbra is piacot találjanak, az ágazat pedig képes legyen megoldani a következő évtizedek kihívásait - mondta Nagy István agrárminiszter az M1 aktuális csatorna és a Kossuth Rádió reggeli műsorában kedden.

Az ellenőrzést gyorsítja a négy drón Tolna megyében

Több mint száz drónt osztanak szét a megyei kormányhivatalok között.

Ötven mezőgazdasági projektet indít Kína Afrikában

Nyolc fő területen tervez afrikai országokkal kooperációra lépni és hatvan milliárd dolláros segély-, beruházási és finanszírozási alapot nyit az elkövetkező három évre Kína - jelentette be hétfőn Hszi Csin-ping, a Kínai Népköztársaság elnöke az afrikai állam- és kormányfők részvételével Pekingben rendezett kínai-afrikai csúcstalálkozón (Focac - Forum on China-Africa Cooperation)

Versenyhelyzet: fel kell dolgozni a saját termést

1500 tonnás tárolási kapacitással rendelkező zöldség- és gyümölcsfeldolgozó épül majd Jánoshalmán. A múlt héten, a keceli szüreti fesztiválon jelentette be Bányai Gábor, országgyűlési képviselő.

Az energiahatékonysági célú beruházások, felújítások adókedvezménye

A társasági adóról és az osztalékadóról szóló 1996. évi LXXXI. törvény július végi módosítása alapján magasabb adókedvezmény vehető igénybe – egymást követő öt adóévben – az energiahatékonysági célokat szolgáló beruházások és felújítások megvalósítása után.

Menő startupok lendítik fel Afrika mezőgazdaságát

Több afrikai kis cég próbál megoldást találni arra, miként lehetne a kontinens mezőgazdaságát fellendíteni. Az új technológiák bevezetése a „smart farm” személélet Afrikában egészen szembetűnő változásokat hoz.