Back to top

Újabb szervizműhelyt avatott az Axiál

Mindössze 5 hónap alatt elkészült az új szervizműhely, ami mellett felújították az alkatrészboltot, és egy mosórámpa is kialakításra került. Harsányi Zsolt, az Axiál Kft. tulajdonos-ügyvezetője elmondta: a beruházásra azért volt szükség, mert hat év alatt kinőtték a jelenlegi telephelyet.

Újabb állomásához érkezett az Axiál Kft. 2011-ben megkezdett nagyszabású telephely-fejlesztési programja: december 19-én Békéscsabán új szervizműhelyt avattak. Ahogy ezeken az eseményeken megszokott, itt is megjelentek a város elöljárói, valamint a térség országgyűlési képviselője, továbbá ott voltak a cég által forgalmazott top márkákat gyártók egyikének vezetői. Az idén a Grègoire Besson meghívásának az adott aktualitást, hogy a két családi vállalkozás éppen 20 éve dolgozik együtt.

axial_bekescsaba_szalagvagas.jpg

A szalagot Pintér Zsolt ügyvezető, Harsányiné dr. Fodor Gyöngyi, Harsányi Zsolt, Szarvas Péter, dr. Marosvölgyi Emese, a Békéscsabai Járási Hivatal vezetője, Vantara Gyula és Patrick Besson vágták át
A szalagot Pintér Zsolt ügyvezető, Harsányiné dr. Fodor Gyöngyi, Harsányi Zsolt, Szarvas Péter, dr. Marosvölgyi Emese, a Békéscsabai Járási Hivatal vezetője, Vantara Gyula és Patrick Besson vágták át
Fotó: Bárdos B. Edit

Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere köszöntő beszédében arra emlékeztetett, hogy bár az Axiál csak 2011 óta van jelen a Viharsarok fővárosában, a térség gazdálkodóinak magas színvonalú kiszolgálása érdekében máris a telephely fejlesztéséről döntöttek a tulajdonosok, Harsányiné dr. Fodor Gyöngyi és Harsányi Zsolt.

Vantara Gyula, a térség országgyűlési képviselője a város jövője szempontjából méltatta a beruházást, mert mint mondta, a nehéz helyzetben lévő Békéscsabán most minden egyes befektetett forint meghatározó fontosságú.

Mint ismert, a Grègoir Besson a talajelőkészítés specialistája, s mint ilyen elsősorban váltvaforgató ekékkel, továbbá lazítókkal, kultivátorokkal, tárcsás boronákkal, könnyű tárcsákkal és magágyelőkészítőkkel van jelen a piacon.

gregoire_besson_mezogep.jpg

A Grègoire Besson legújabb fejlesztése az AgrárgépShow-n is látható lesz
A Grègoire Besson legújabb fejlesztése az AgrárgépShow-n is látható lesz
Fotó: Bárdos B. Edit

Ahogy az Axiálnak, úgy számukra is fontos termékeik megbízhatósága, használhatósága, amihez megfelelő szervizháttér szükséges. Ennek megszervezését Patrick Besson tulajdonos a vállalat egyik legfontosabb feladatának nevezte. Ebben a tekintetben Európában az egyik meghatározó, ha nem a legmeghatározóbb partnerének nevezte az Axiál Kft.-t.

Harsányi Zsolt, az Axiál Kft. tulajdonos-ügyvezetője a kezdetekre emlékeztetve elmondta, hogy a hat év alatt,

amióta jelen vannak a városban, kinőtték a helyet, illetve szükségét látták egy modern, a mai kor igényeit kielégítő szervizműhely megépítésének.

axial_bekecsaba_atado.jpg

Minden igényt kielégít az új szervizműhely és a megújult alkatrészbolt
Minden igényt kielégít az új szervizműhely és a megújult alkatrészbolt
Fotó: Bárdos B. Edit

Tavaly határozták el a fejlesztést, amibe az idén júliusban vágtak bele, s mindössze 5 hónap alatt elkészült az új szervizműhely, valamint egy mosó rámpa, és felújították az alkatrészboltot is. Az önerőből, illetve hitelből megvalósított beruházás ÁFA mentes költsége fél milliárd forint volt. – Azért fejlesztettünk, hogy még magasabb színvonalú kiszolgálást nyújthassunk a környékbeli gazdáknak, mondta Harsányi Zsolt, hozzátéve, hogy mostantól itt is teljes körű (mezőgazdasági- és építőiparigép-forgalmazás, alkatrész, szerviz, finanszírozás és bérgép) szolgáltatással várják partnereiket.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Díjazták az Axiál dombóvári telephelyét

Az AXIÁL Kft. dombóvári kollégái 2018. január 12-én, péntek este vették át a korábban már beharangozott Service Award Agrartechnik díjat. A ceremónia ünnepélyes keretek között a Német Mezőgazdasági Napokon (LTU) zajlott Würzburgban.

Folytatódik a turistaházak látványos megújítása

Hat állami erdőgazdaság területén mintegy hárommilliárd forintból a következő két évben számos turistaház, erdei szállás fog megújulni az ország több pontján – jelentette be Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter és Révész Máriusz, a kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos.

Fejlesztik az ökoturisztikai szolgáltatásokat a Bükkben

Január elején elindult a Bükki Nemzeti Park (BNP) komplex turisztikai minőségfejlesztési programja - közölte a park igazgatósága az MTI-vel szerdán.

Legendák övezik a tüskevári képesfát

A tüskevári erdő szélén található Képesfa zarándok­helyet a Bakonyerdő Zrt. a település önkormányzatával közösen újította fel. Bár az egykor ott magasodó tölgymatuzsálem már nem él, a helyén nőtt fa a rajta elhelyezett szentképpel ma is megnyugvást és vigaszt nyújt a zarándoklóknak.

Durván növelte az egyéni gazdák hitelállományát a földvásárlás

Az elmúlt egy évben a mezőgazdaságban és az élelmiszeriparban működő egyéni gazdaságok hitelállománya a duplájára emelkedett – derült ki az Agrárgazdasági Kutató Intézet jelentéséből. Míg 2016. első háromnegyed évében 161,7 milliárd forintot tettek ki az egyéni termelők és feldolgozók hitelei, addig 2017. szeptember végén ez az összeg meghaladta a 336 milliárd forintot.

Európa jövője a hatékonyságon múlik

Harsányi Zsolttal, a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetségének elnökével, az Axiál Kft. tulajdonos-ügyvezetőjével sok egyéb mellett a kiállításon szerzett tapasztalatairól beszélgettünk. Ezek az információk ugyanis a gépvásárlók számára is fontos üzenetet hordoznak.

Öt pályázat, öt díj

Az AXIÁL Kft. is nevezett a 2018-as AgrárgépShow Termékverseny pályázatán, melynek eredményeit a szakkiállítás előtt publikálták. A bajai központú vállalkozás 5 pályázattal indult a megmérettetésen és végül 5 díjat nyert. A díjazott termékeket az AXIÁL kiállítja majd a 35. AGROmashEXPO és AgrárgépShow-n.

Íme, a 2018-as AGROmashEXPO Termékdíjasai

A január 24-27. között nyitva tartó 36. AGROmashEXPO Nemzetközi Mezőgazdasági és Mezőgép Kiállítás, valamint a 8. AgrárgépShow Termékversenyére 36 hazai és nemzetközi fejlesztést neveztek. Kétfordulós értékelés után, komoly szakmai vitákat követően, Input, Gépesítés és Logisztika kategóriákban ítélték oda a díjakat.

21. századi Landini technológia

A Landini választékában a 7-es sorozat megjelenése egy új dimenziót, egy magasabb szintű technológiát jelenített meg. A széria megalkotásánál cél volt kitörni abból a skatulyából, mely a Landini traktorokat az egyszerű, mechanikus gépek közé sorolta.

Rendhagyó a Karcagi Parkerdő Lombkorona sétánya

Az Alföldön lombkoronasétányt avatni rendhagyó, hiszen döntően fátlan területnek van elkönyvelve. Ezért is különleges a 100 millió forintos beruházásból megvalósult fejlesztés – mondta el Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter szerdán a Karcagi Parkerdő Lombkorona sétányának ünnepélyes átadásán.