Back to top

Újabb szervizműhelyt avatott az Axiál

Mindössze 5 hónap alatt elkészült az új szervizműhely, ami mellett felújították az alkatrészboltot, és egy mosórámpa is kialakításra került. Harsányi Zsolt, az Axiál Kft. tulajdonos-ügyvezetője elmondta: a beruházásra azért volt szükség, mert hat év alatt kinőtték a jelenlegi telephelyet.

Újabb állomásához érkezett az Axiál Kft. 2011-ben megkezdett nagyszabású telephely-fejlesztési programja: december 19-én Békéscsabán új szervizműhelyt avattak. Ahogy ezeken az eseményeken megszokott, itt is megjelentek a város elöljárói, valamint a térség országgyűlési képviselője, továbbá ott voltak a cég által forgalmazott top márkákat gyártók egyikének vezetői. Az idén a Grègoire Besson meghívásának az adott aktualitást, hogy a két családi vállalkozás éppen 20 éve dolgozik együtt.

A szalagot Pintér Zsolt ügyvezető, Harsányiné dr. Fodor Gyöngyi, Harsányi Zsolt, Szarvas Péter, dr. Marosvölgyi Emese, a Békéscsabai Járási Hivatal vezetője, Vantara Gyula és Patrick Besson vágták át
A szalagot Pintér Zsolt ügyvezető, Harsányiné dr. Fodor Gyöngyi, Harsányi Zsolt, Szarvas Péter, dr. Marosvölgyi Emese, a Békéscsabai Járási Hivatal vezetője, Vantara Gyula és Patrick Besson vágták át
Fotó: Bárdos B. Edit

Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere köszöntő beszédében arra emlékeztetett, hogy bár az Axiál csak 2011 óta van jelen a Viharsarok fővárosában, a térség gazdálkodóinak magas színvonalú kiszolgálása érdekében máris a telephely fejlesztéséről döntöttek a tulajdonosok, Harsányiné dr. Fodor Gyöngyi és Harsányi Zsolt.

Vantara Gyula, a térség országgyűlési képviselője a város jövője szempontjából méltatta a beruházást, mert mint mondta, a nehéz helyzetben lévő Békéscsabán most minden egyes befektetett forint meghatározó fontosságú.

Mint ismert, a Grègoir Besson a talajelőkészítés specialistája, s mint ilyen elsősorban váltvaforgató ekékkel, továbbá lazítókkal, kultivátorokkal, tárcsás boronákkal, könnyű tárcsákkal és magágyelőkészítőkkel van jelen a piacon.

A Grègoire Besson legújabb fejlesztése az AgrárgépShow-n is látható lesz
A Grègoire Besson legújabb fejlesztése az AgrárgépShow-n is látható lesz
Fotó: Bárdos B. Edit

Ahogy az Axiálnak, úgy számukra is fontos termékeik megbízhatósága, használhatósága, amihez megfelelő szervizháttér szükséges. Ennek megszervezését Patrick Besson tulajdonos a vállalat egyik legfontosabb feladatának nevezte. Ebben a tekintetben Európában az egyik meghatározó, ha nem a legmeghatározóbb partnerének nevezte az Axiál Kft.-t.

Harsányi Zsolt, az Axiál Kft. tulajdonos-ügyvezetője a kezdetekre emlékeztetve elmondta, hogy a hat év alatt,

amióta jelen vannak a városban, kinőtték a helyet, illetve szükségét látták egy modern, a mai kor igényeit kielégítő szervizműhely megépítésének.

Minden igényt kielégít az új szervizműhely és a megújult alkatrészbolt
Minden igényt kielégít az új szervizműhely és a megújult alkatrészbolt
Fotó: Bárdos B. Edit

Tavaly határozták el a fejlesztést, amibe az idén júliusban vágtak bele, s mindössze 5 hónap alatt elkészült az új szervizműhely, valamint egy mosó rámpa, és felújították az alkatrészboltot is. Az önerőből, illetve hitelből megvalósított beruházás ÁFA mentes költsége fél milliárd forint volt. – Azért fejlesztettünk, hogy még magasabb színvonalú kiszolgálást nyújthassunk a környékbeli gazdáknak, mondta Harsányi Zsolt, hozzátéve, hogy mostantól itt is teljes körű (mezőgazdasági- és építőiparigép-forgalmazás, alkatrész, szerviz, finanszírozás és bérgép) szolgáltatással várják partnereiket.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Üzembővítés a Tamási Húsnál

Kinőtte 2007-ben elindított üzemét a Tamási Hús Kft., az idén már új egységekkel bővítenék telephelyüket, a kapacitás növelése mellett szeretnék Tamásiban létrehozni az osztrák anyacég közép-európai elosztóbázisát is.

Idén is Budafoki Pincejárat

Európában egyedülálló pincerendszer várja a látogatókat 2018 márciusától minden hónap első szombatján, gazdag kulturális programkínálattal, gasztronómiai élményekkel, amely egyben tökéletes randihelyszín is minden korosztály számára.

Újabb könnyítés a vidékfejlesztési pályázatoknál

A változás jelentős könnyítést jelent a vidékfejlesztési projektek nyerteseinek a projekt beruházási hitellel való finanszírozásának lebonyolításához és már 30 vidékfejlesztési pályázat folyamatban lévő ügyeire is alkalmazni kell.

Szikvíz-gyártásba fogtak Tiszaigaron

 Szikvíz-és üdítőgyártó üzemet adott át szerdán, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszaigaron az API-GAR Szociális Szövetkezet. A szódagép óránként 1000 liter szikvizet, a palackozó gép 150-350 palackot készít, a termékeket a környező településeken szeretnék értékesíteni.

Még van pénz a borászatok fejlesztéseire

Egy hazai és két uniós forrásból akár 800-900 millió forintra is pályázhatnak a borászatok 40–70 százalékos támogatási intenzitás mellett. Az energetikai korszerűsítés mellett a szőlőtelepítés és a panziópályázat is kitörési pont lehet a borászatoknak.

Újabb nagyberuházást indít a Linamar Magyarországon

A kanadai hátterű Linamar Hungary Zrt. 8,64 milliárd forintos beruházásával három vidéki helyszínen kétszáz új munkahelyet teremt, 119-et Orosházán, 71-et Békéscsabán és tízet Gyöngyösön - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A kormány 1,55 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást biztosít a részben autóipari, részben általános gépipari vállalat fejlesztéséhez.

Még több nápolyit gyártanának Rétságon

Új gyártóüzemmel bővíti kapacitását az Urbán és Urbán Kft. a Nógrád megyei Rétságon; az új nápolyigyártó és -csomagoló technológiával tíz tonnával növelik a jelenlegi 22 tonnás napi kapacitást - közölte a cég az MTI-vel. A fejlesztéshez 432,3 millió forintot nyert el a társaság a gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (ginop) pályázatán a Széchenyi 2020 Program keretében.

Újra a lovasok otthona a megújult Nemzeti Lovarda

A magyar lovasport fontos mérföldkőhöz érkezett: átadták a megújult Nemzeti Lovardát, ami így méltóképpen ünnepelheti idén fennállásának 140-ik évfordulóját. A lovasbemutatóval egybekötött megnyitón Orbán Viktor miniszterelnök elmondta: évtizedekkel később az emberek úgy tekinthetnek majd vissza erre az alkalomra, mint a napra, amikor a magyar újra lovas nemzetté nyilvánította magát.

Újabb régióban lesznek elérhetők a helyi baromfikból készült friss termékek

A tatai Horváth Agrofarmon 110 millió forintos beruházással napi kétezer baromfi feldolgozására alkalmas félautomata vágóhíd létesült. A Boravis baromfivágóhídra a Komárom-Esztergom megyei állattartó telepekről vásárolják fel az állatokat, a friss termékeket főként a térségben értékesítenék. A cég éves árbevétele 180 millió forint, a vágóhíd teljes kapacitásánál évi 500 milliós bevétel a cél.

Áfacsökkentést akarnak a burgonyások is

Az áfacsökkentésben látja a megoldást az ágazat problémáira az Országos Burgonya Szövetség és Terméktanács. A növény termőterülete hazánkban évről évre csökken, a költségek emelkedése, az időjárási kockázatok és alacsony árak miatt egyre többen hagytak fel a termeléssel. A gazdálkodók pesszimizmusa miatt az idén is jó eséllyel folytatódik majd ez a tendencia.