Back to top

Újabb szervizműhelyt avatott az Axiál

Mindössze 5 hónap alatt elkészült az új szervizműhely, ami mellett felújították az alkatrészboltot, és egy mosórámpa is kialakításra került. Harsányi Zsolt, az Axiál Kft. tulajdonos-ügyvezetője elmondta: a beruházásra azért volt szükség, mert hat év alatt kinőtték a jelenlegi telephelyet.

Újabb állomásához érkezett az Axiál Kft. 2011-ben megkezdett nagyszabású telephely-fejlesztési programja: december 19-én Békéscsabán új szervizműhelyt avattak. Ahogy ezeken az eseményeken megszokott, itt is megjelentek a város elöljárói, valamint a térség országgyűlési képviselője, továbbá ott voltak a cég által forgalmazott top márkákat gyártók egyikének vezetői. Az idén a Grègoire Besson meghívásának az adott aktualitást, hogy a két családi vállalkozás éppen 20 éve dolgozik együtt.

A szalagot Pintér Zsolt ügyvezető, Harsányiné dr. Fodor Gyöngyi, Harsányi Zsolt, Szarvas Péter, dr. Marosvölgyi Emese, a Békéscsabai Járási Hivatal vezetője, Vantara Gyula és Patrick Besson vágták át
A szalagot Pintér Zsolt ügyvezető, Harsányiné dr. Fodor Gyöngyi, Harsányi Zsolt, Szarvas Péter, dr. Marosvölgyi Emese, a Békéscsabai Járási Hivatal vezetője, Vantara Gyula és Patrick Besson vágták át
Fotó: Bárdos B. Edit

Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere köszöntő beszédében arra emlékeztetett, hogy bár az Axiál csak 2011 óta van jelen a Viharsarok fővárosában, a térség gazdálkodóinak magas színvonalú kiszolgálása érdekében máris a telephely fejlesztéséről döntöttek a tulajdonosok, Harsányiné dr. Fodor Gyöngyi és Harsányi Zsolt.

Vantara Gyula, a térség országgyűlési képviselője a város jövője szempontjából méltatta a beruházást, mert mint mondta, a nehéz helyzetben lévő Békéscsabán most minden egyes befektetett forint meghatározó fontosságú.

Mint ismert, a Grègoir Besson a talajelőkészítés specialistája, s mint ilyen elsősorban váltvaforgató ekékkel, továbbá lazítókkal, kultivátorokkal, tárcsás boronákkal, könnyű tárcsákkal és magágyelőkészítőkkel van jelen a piacon.

A Grègoire Besson legújabb fejlesztése az AgrárgépShow-n is látható lesz
A Grègoire Besson legújabb fejlesztése az AgrárgépShow-n is látható lesz
Fotó: Bárdos B. Edit

Ahogy az Axiálnak, úgy számukra is fontos termékeik megbízhatósága, használhatósága, amihez megfelelő szervizháttér szükséges. Ennek megszervezését Patrick Besson tulajdonos a vállalat egyik legfontosabb feladatának nevezte. Ebben a tekintetben Európában az egyik meghatározó, ha nem a legmeghatározóbb partnerének nevezte az Axiál Kft.-t.

Harsányi Zsolt, az Axiál Kft. tulajdonos-ügyvezetője a kezdetekre emlékeztetve elmondta, hogy a hat év alatt,

amióta jelen vannak a városban, kinőtték a helyet, illetve szükségét látták egy modern, a mai kor igényeit kielégítő szervizműhely megépítésének.

Minden igényt kielégít az új szervizműhely és a megújult alkatrészbolt
Minden igényt kielégít az új szervizműhely és a megújult alkatrészbolt
Fotó: Bárdos B. Edit

Tavaly határozták el a fejlesztést, amibe az idén júliusban vágtak bele, s mindössze 5 hónap alatt elkészült az új szervizműhely, valamint egy mosó rámpa, és felújították az alkatrészboltot is. Az önerőből, illetve hitelből megvalósított beruházás ÁFA mentes költsége fél milliárd forint volt. – Azért fejlesztettünk, hogy még magasabb színvonalú kiszolgálást nyújthassunk a környékbeli gazdáknak, mondta Harsányi Zsolt, hozzátéve, hogy mostantól itt is teljes körű (mezőgazdasági- és építőiparigép-forgalmazás, alkatrész, szerviz, finanszírozás és bérgép) szolgáltatással várják partnereiket.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

A pályázatok mozgatják a géppiacot idén is

Kétévi visszaesés után 2017-ben végre magára talált, és újra növekedésnek indult a hazai mezőgép-piac, és a prognózisok szerint idén is folytatódhat a bővülés. Az Agrárgazdasági Kutató Intézet júniusi Agrárpiaci Információk című kiadványának gépértékesítési adataiból azonban az látszik, hogy átalakulóban van a gépkereslet.

Bővíti növényvédőszer-gyártó kapacitását az Agrokémia Sellye Zrt.

Több mint félmilliárd forintos beruházással bővíti kapacitását a Dél-Baranyában működő, növényvédő szereket gyártó Agrokémia Sellye Zrt.

Csaknem félmilliárdos támogatással fejlesztik mezőgépgyártást a Mchale-nél

Európai uniós pályázaton csaknem félmilliárd forint támogatást nyert a mezőgazdasági gépgyártás fejlesztésére Jász-Nagykun-Szolnok és Hajdú-Bihar megyében a szolnoki székhelyű McHale Hungária Mezőgazdasági Gépgyártó és Szolgáltató Kft. (McHale Hungária Kft.) vezette konzorcium.

Állattudományi Klímaközpont épül Kaposváron

Állattudományi Klímaközpont épül Kaposváron, a jövő őszre megvalósuló 700 millió forintos beruházás kivitelezői szerződését kedden írták alá a somogyi megyeszékhelyen - tájékoztatta a Kaposvári Egyetem az MTI-t.

Duplájára nő a magyar-dán sertésfarm

Dán befektetők érkeztek kedden a Gádoros határában működő Dan-Farm Hungary Kft. sertéstelepére, hogy megnézzék Békés megyében egy magyar-dán cég sertéstenyésztői gyakorlatának a sikerét.

Hasznos infók az elnyert vidékfejlesztési támogatásokhoz

A nyertes vidékfejlesztési projektek minél gyorsabb és sikeresebb megvalósítása érdekében elengedhetetlen, hogy a gazdálkodók a kifizetési igénylés során a vonatkozó szabályok szerint járjanak el.

A fiatal kertészeken múlik, mi lesz a gyümölcságazattal

Mindenki jól jár, aki ma fejlesztésbe fog a hazai gyümölcságazatban, 5-6 éven belül ugyanis eltűnhetnek azok a gazdaságok a piacról, amelyeket már csak a támogatások tartanak életben. Helyüket a korszerű, hatékony ültetvények vehetik át. Az öntözhetőséghez szükséges bonyolult vízjogi eljárás azonban sokakat elriaszt a fejlesztéstől.

Tulajdoni hányad változás és 9 milliárdos fejlesztési tervek Tiszapüspökiben

Az Opus Global Nyrt. többségi irányítást szerez Európa egyik legnagyobb izocukorgyártójában, a Kall Ingredients Kft.-ben, miután a jelenleg zajló tőkeemelés kiegészítéseként 30 százalékról 75 százalékra növeli a részesedését - adta hírül a társaság.

Kettős jubileum Belvárdgyulán

A belvárdgyulai szövetkezet még 1982-ben kapta az első nyugati kombájnjait, a jogutód társaság pedig a napokban vásárolta meg a 25. vetészöld betakarítógépét. Az eseményhez a maga jubileumával csatlakozott a forgalmazó AXIÁL Kft. is: ez a 25. kombájn ugyanis a bajai cég által hazánkban eladott 2500. betakarítógép is volt egyben.

Dercés és granulált takarmány Gyermelyről

Új takarmánygyárat épített a Gyermelyi Tojás Kft. A legmagasabb minőségi követelményeknek is megfelelő, 1,7 milliárd forintos beruházással létrehozott korszerű takarmányüzem évi 60 ezer tonna keveréktakarmány gyártására alkalmas. A számítógép-vezérelt, automatizált üzemet 9 dolgozó működteti.