0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

A Mátrában fényvonatok is várják az érdeklődőket

A tél megmutatta magát az elmúlt napokban, fehérré változott a táj, de karácsonyra enyhülés várható. A Mátrában és a Bükkben a fentebb fekvő területeken összefüggő hótakaróra lehet számítani, lejjebb foltokban megmaradhat a hó.

Aki a szabadba vágyik csúszós havas/sáros felületekre számítson. A karácsonyi ünnepek meghitt hangulata kötődik az otthon melegéhez, de tudjuk, hogy sokan vannak, akik ebben az időszakban is erdei sétákon, túrákon kirándulásokon töltődnek fel. Kérjük, vigyázzanak testi épségükre!

Még mindig van arra idő, hogy a karácsonyi ünnepi asztal díszítéséhez vagy az ajándékcsomagok ékeként tobozból, dióból, fából apró természetes díszek készüljenek.

Az időjárás előrejelzések alapján az év végi ünnepek között enyhébb idő várható, így két erdei vasút vonalunkon is járni fognak a vonatok 2017. december 27. és 31. között.

Mátravasút Gyöngyös és Mátrafüred között szállítja az utasokat. A délutáni „fényvonatok” különleges hangulatot teremtenek. A gyöngyösi állomáson a múzeum látogatható a vonatok közlekedéséhez kötve naponta 8:00 – 8:30, 10:00 – 10:30, 12:00 – 12:30. között. A múzeum karácsonyi hangulattal vár mindenkit! A belépés továbbra is ingyenes. Várunk mindenkit szeretettel!

Szilvásváradon az erdei vasúttal utazók a Szalajka-völgyi végállomástól, a Gloriette-tisztástól új útvonalon közelíthetik meg az Istállós-kői-barlangot. Az útvonal kitáblázásra került, de a végleges felfestés a tavasz folyamán várható.

A faluba visszavezető úton érdemes megállni a Zilahy Aladár Erdészeti Múzeumban, amely december 26. és 31. között naponta 8.30-15.00 óráig várja az érdeklődőket. A belépőjegy ára: felnőtt: 500.- Ft diák és nyugdíjas jegy: 250.- Ft

Aktuális információkat közösségi oldalunkon találnak: www.facebook.com/egererdo

Kellemes téli erdei tartózkodást és áldott karácsonyi ünnepeket kíván az EGERERDŐ Zrt.!

Forrás: EGERERDŐ Zrt.