0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Figyelem: január végéig kell beküldeni az elektronikus gazdálkodási naplót

Már elérhetőek a Nébih honlapján a 2017. évi gazdálkodási napló „web-GN” és a nitrát adatlap beküldéséhez szükséges elektronikus űrlapok. Mindkét esetben csak elektronikusan teljesíthető az adatszolgáltatási kötelezettség: erre a gazdálkodási naplónál 2018. január 1-jétől január 31-ig, míg a nitrát adatszolgáltatásnál 2018. január 1-jétől március 31-ig van mód.

Az adminisztrációs terhek csökkentése érdekében immár kizárólag elektronikus úton teljesíthetik adatszolgáltatási kötelezettségüket a 2017. évben különböző támogatásokban részesült gazdálkodók.

A hatályos szabályozás értelmében a papír alapon beérkező adatlapok elfogadására már nincs lehetőség.

A kedvezményezettek az összes támogatási konstrukcióra vonatkozóan egyetlen gazdálkodási napló, ún. web-GN kitöltésével és beküldésével tehetnek eleget adatszolgáltatási kötelezettségüknek. A web-GN elektronikus benyújtására 2018. január 1-je és 31-e között van mód, ezt követően az információközlés már nem oldható meg!

A vizek mezőgazdasági eredetű nitrátszennyezéssel szembeni védelméhez szükséges cselekvési programhoz kötődő nitrát adatszolgáltatást 2018. január 1-jétől 2018. március 31-ig szükséges teljesíteni. A határidő leteltével itt is csak rendkívüli esetben, hatósági felszólítást követően pótolható az adatszolgáltatás!

A kitöltött elektronikus űrlapot mindkét esetben a Nébih felé kell benyújtani. A részletes tudnivalók, valamint a szükséges nyomtatványok elérhetőek a hivatal honlapján http://anyk.nebih.gov.hu/

Forrás: Nébih