Back to top

Bátran megkerülhetik a kasszát

A holland Albert Heijn lánc egyik üzletében már élesben tesztelik a „tap to go” technológiát, amelynek lényege, hogy a vevők a kiválasztott terméket a pultnál azonnal kifizethetik, és a pénztárazás teljes mellőzésével távozhatnak a boltból.

Fotó: Ahold
Decemberben kezdték tesztelni a „tap to go” néven bevezetett rendszert az Ahold Delhaize tulajdonában álló holland Albert Heijn áruházlánc egyik AH to go egységében (ez a lánc egészséges, kényelmi termékeket árusító bolthálózata).

A tap to go használata előtt a vevőknek egy applikációban regisztrálniuk kell, majd kapnak egy kártyát (a tervek szerint a későbbiekben a saját okostelefonjuk is elég lesz), és indulhat is a kassza nélküli bevásárlás. A kártyát minden kiválasztott terméknél hozzá kell érinteni a polcon elhelyezett elektronikus kis kijelzőhöz, majd zöld fény felvillanása jelzi, hogy minden rendben, le lehet venni a terméket. Aki meggondolta magát, az adott időn belül visszavonhatja a vásárlást. A pénzt tíz percen belül vonja le a rendszer a bankkártyáról.

A kasszánál egyáltalán nem kell sorban állni, és bevásárlókosár helyett pedig mindenki bátran pakolhat a saját szatyrába, táskájába. Ja, és blokk sincs, vagyis ennyivel kevesebb hulladék kerül a környezetbe.

Az éles tesztüzem a vártnál hamarabb, nem egészen hat hónappal az ötlet megszületése után beindult.

„A technológia rohamosan fejlődik, mire várjunk hát? Minél hamarabb elkezdjük, annál többet tanulunk” – fogalmazott Jan-Willem Dockheer, az Albert Heijn to go ügyvezető igazgatója.

A tervek szerint júniusban már az Albert Heijn lánc több üzletében is találkozhatnak a vevők a bevásárlást nagyban megkönnyítő rendszerrel.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Mézhamisítás: újratanulni Kínát

Magyarországon a méhészek körében a „kínai hamisított méz" egyfajta szitokszóvá vált, aminek már a közvéleményben is érzékelhető hatása van. Számos fogyasztó és méhész egyaránt úgy véli: a magyar méz értékesítésének egyik akadálya, hogy kínai méz „jön be" az országba. Ez persze jórészt a figyelem elterelése más, égetőbb gondokról.

Díjazott takarítórobot

Bár a trágyakezelés a modern állattartó telepeken jellemzően automatizált, az istállótakarítás és az istállógondozás egyéb műveleteihez gyakran kézi munkára van szükség. De mint tudjuk, ebből egyre kevesebb van.

Emelkedtek a karácsonyfa árak, nem is kevéssel

Megkezdődött a karácsonyfavásár, a fő kérdés pedig nyilván minden médiumban az, hogy mennyibe fog kerülni az idén, drágább lesz-e mint tavaly. Erre évek óta az volt a válasz, hogy nem. Az idén azonban némi áremelkedésről kell beszámolnunk.

Tények a Talaj Világnapja alkalmából

Az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) kezdeményezte a Talaj Világnapja létrejöttét, melynek célja hogy felhívja figyelmünket arra a fontos szerepre, amit a talaj betölt az életünkben. Mik is ezek?

A sörgyártók is felkészültek a karácsonyi rohamra

Az ágazat előrejelzése alapján a sörpiac forgalma a tavalyi évhez hasonlóan alakulhat 2018-ban is, az ünnepek alatti megnövekvő forgalomra felkészültek a gyártók - közölte a Magyar Sörgyártók Szövetsége az MTI-vel pénteken.

Gyorsabban nőnek a pontyok

Harmadára rövidítették a pontyok tenyészidejét a Debreceni Egyetem agrárkarának kutatói. Az intézmény Halbiológiai Laboratóriumában olyan technológiát dolgoztak ki, amellyel 12-13 hónap alatt elérik az ivarérettséget és a piaci méretet az egyedek.

Három magyar sütemény a világ 50 legfinomabb édessége közt

A karácsony az édességek és desszertek időszaka is - a magyarok is sokat költenek ilyenkor élelmiszerre, azon belül süteményekre. A karácsonyi időszak hagyományos nagyágyúja a bejgli és a hókifli, a világ különböző tájain azonban más és más édességeket fogyasztanak.

Bárány napok a hétvégén

A bárány- és juhhúst igyekszik népszerűsíteni országszerte a péntektől vasárnapig tartó Bárány napok elnevezésű kezdeményezés - közölték a szervezők az MTI-vel.

Új fejezet nyílik a magyar-libanoni agrár-külkereskedelmi kapcsolatokban

Kétoldalú egyeztetést folytatott Nagy István agrárminiszter a Libanoni Köztársaság agrárminiszterével Budapesten, az Agrárminisztériumban. A felek mezőgazdasági együttműködésről szóló tárcaközi egyetértési szándéknyilatkozatot is aláírtak, valamint megnyitották az első Magyarországon rendezett libanoni termékbemutatót.

Az alma héjától a magjáig minden része hasznos

Fő almatermő területeink egyik legismertebb városában, Békéscsabán tartotta meg az Agrármarketing Centrum (AMC) idei évi almafogyasztást ösztönző kampányának következő állomását. Az „ALMA, a természet oltalma” szlogennel októberben indított promóció során több vidéki nagyvárosban, almapiaccal egybekötött kóstoltatással támogatják a termelők és a fogyasztók közvetlen egymásra találását.