0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Bátran megkerülhetik a kasszát

A holland Albert Heijn lánc egyik üzletében már élesben tesztelik a „tap to go” technológiát, amelynek lényege, hogy a vevők a kiválasztott terméket a pultnál azonnal kifizethetik, és a pénztárazás teljes mellőzésével távozhatnak a boltból.

Decemberben kezdték tesztelni a „tap to go” néven bevezetett rendszert az Ahold Delhaize tulajdonában álló holland Albert Heijn áruházlánc egyik AH to go egységében (ez a lánc egészséges, kényelmi termékeket árusító bolthálózata).

A tap to go használata előtt a vevőknek egy applikációban regisztrálniuk kell, majd kapnak egy kártyát (a tervek szerint a későbbiekben a saját okostelefonjuk is elég lesz), és indulhat is a kassza nélküli bevásárlás. A kártyát minden kiválasztott terméknél hozzá kell érinteni a polcon elhelyezett elektronikus kis kijelzőhöz, majd zöld fény felvillanása jelzi, hogy minden rendben, le lehet venni a terméket. Aki meggondolta magát, az adott időn belül visszavonhatja a vásárlást. A pénzt tíz percen belül vonja le a rendszer a bankkártyáról.

A kasszánál egyáltalán nem kell sorban állni, és bevásárlókosár helyett pedig mindenki bátran pakolhat a saját szatyrába, táskájába. Ja, és blokk sincs, vagyis ennyivel kevesebb hulladék kerül a környezetbe.

Az éles tesztüzem a vártnál hamarabb, nem egészen hat hónappal az ötlet megszületése után beindult.

„A technológia rohamosan fejlődik, mire várjunk hát? Minél hamarabb elkezdjük, annál többet tanulunk” – fogalmazott Jan-Willem Dockheer, az Albert Heijn to go ügyvezető igazgatója.

A tervek szerint júniusban már az Albert Heijn lánc több üzletében is találkozhatnak a vevők a bevásárlást nagyban megkönnyítő rendszerrel.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu