0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Új határidőre kell figyelniük az anyatehén tartóknak

Január 31-re módosul az anyatehéntartás támogatási jogcímnél a szaporítási esemény bejelentése - figyelmezteti az érintetteket a Földművelésügyi Minisztérium. A módosítás a 2017-es támogatási évben benyújtott kérelmekre is vonatkozik.

Megjelent a 66/2017. (XII. 22.) FM rendelet, amellyel kapcsolatban felhívjuk a termelők és a szakmai szervezetek, érdekképviseleti szervek figyelmét, hogy a termeléshez kötött uniós forrású anyatehén támogatás (9/2015. (III. 13.) FM rendelet 9. §), valamint a termeléshez kötött átmeneti nemzeti anyatehén támogatás (5/2015. (II. 19.) FM rendelet 7. §) jogcímeknél a birtokon tartási idő alatt történő szaporítási esemény esetében a tárgyévet követő év január 31-ig bejelentett és nyilvántartott adatok fogadhatóak el.

A 2018. január 31-i határnap a 2017-ben beadott kérelmekre vonatkozik. A dátum előbbre hozásának az volt a célja, hogy a termelők e jogcímek vonatkozásában is mielőbb támogatáshoz jussanak.

További könnyítés, hogy a húshasznú anyatehén átmenti nemzeti támogatása jogcím vonatkozásában a tejértékesítési jelentés benyújtására a támogatási kérelemmel együtt, illetve a kérelem benyújtására nyitva álló időszakban, elektronikus úton kerülhet sor.

 

Forrás: Földművelésügyi Minisztérium