0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Alulteljesített az élelmiszeripar

Az élelmiszerek exportja 2,7 százalékkal csökkent, a belföldi értékesítés az októberi 3,3 százalékos emelkedés után 1,5 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól - derült ki a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb, ipari termelési adatokat közlő jelentéséből. 

A feldolgozóipari termelés 11 százalékát adó élelmiszer, ital és dohánytermék gyártása 0,5 százalékkal kisebb volt tavaly novemberben az előző évinél – derült ki a Központi Statsiztikai Hivatal legfrissebb, 2017 január-novemberi ipari termelési adatokat közlő jelentéséből. 

Ezen belül a húsfeldolgozás, -tartósítás, húskészítmény gyártása 1,6 százalékkal mérséklődött, míg a legjobban, 10,7 százalékkal a legkisebb súlyú dohánytermék gyártása nőtt.

Az előző hónapban 20 százalékos növekedést produkáló gyümölcs-, zöldségfeldolgozás, -tartósítás csökkent a legnagyobb mértékben,10,6 százalékkal.

Az élelmiszerek exportja 2,7 százalékkal csökkent, a belföldi értékesítés az októberi 3,3 százalékos emelkedés után 1,5 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól.

Forrás: MTI-Eco