Back to top

Oroszország visszatér, sőt offenzívába lendül

Két év kihagyás után újra lesz standja Oroszországnak a világ legnagyobb mezőgazdasági és élelmiszeripari kiállításaként ismert berlini Zöld Héten; Alekszandr Tkacsov agrárminiszter pedig előre bejelentette, hogy rengeteg exportálnivalójuk van.

Fotó: Messe Berlin
Január 19–28. között rendezik Berlinben az Internationale Grüne Woche (Nemzetközi Zöld Hét) nevű, komoly múltra visszatekintő és Európa minden térségében ismert kiállítást. A nagyközönségnek szóló programok mellett szakemberek is találkoznak ilyenkor Berlinben.

Két év kihagyás után pedig újra ott lesz Oroszország is, ezer négyzetméteres közösségi standdal, amelyben kifejezetten üzletember-találkozók céljára is lekerítenek egy kis részt.

Alekszandr Tkacsov agrárminiszter pedig export-offenzívát hirdetett: a beharangozó sajtóközleményben úgy fogalmazott, hogy az utóbbi években nagyon sokat fejlődött, sőt az egyik legsikeresebb ágazattá vált Oroszország mezőgazdasága, és miután a belső piacot már képesek ellátni, ezennel nekikezdenek az exportpiacok meghódításának.

Berlinben egyebek között fenyőmag alapú édességeket, bogyósgyümölcsöket és ritka halakból készült termékeket vonultatnak fel a kiállítók, de lesz közöttük bortermelő, valamint műtrágyagyártó és ipari növények vetőmagjával foglalkozó cég is.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Sört hozhat a postás

Sör forgalmazásába kezdett 3200 hivatalában az orosz posta - közölte a Pocsta Rosszii sajtószolgálata kedden az RNS hírügynökséggel.

Educatio 2019: célkeresztben az agrárképzések

A magyar oktatási ágazat seregszemléjének tartott kiállítás 19. alkalommal várta a továbbtanulni kész fiatalokat. Az idei tapasztalatok azt mutatták, a végzős gimnazisták körében többségben vannak, akiknek határozott elképzeléseik vannak a jövőjüket illetően, közöttük pedig sokan kifejezetten agrárképzéseket keresnek.

Münchenben a Mátraparkett

2019. január 14-19 között megrendezésre kerül Közép-Európa egyik legjelentősebb Építkezési – Építészeti Kiállítása, a BAU 2019 München, melyen több, mint 200 ezer négyzetméteren várják az érdeklődőket.

Technológiai újdonságok az AXIÁL standon, az AgrárgépShow szakkiállításon

A hagyományokhoz hűen az AXIÁL Kft. 2019. január 23. és 26. között ismét megrendezi 5-let Show névre keresztelt színpadi produkcióját, melyet naponta kétszer, 11:00 és 13:30 órai kezdettel tekinthetnek meg a látogatók a Hungexpo D pavilonjában.

Kutyamúzeum nyílik New Yorkban

2019-től új látványossággal bővül New York repertoárja. Hivatalos kutyamúzeum nyílik „Museum of the Dog” néven, amely kutyás témájú képzőművészeti alkotások gazdag gyűjteményét mutatja majd be.

London, Amszterdam, Sanghaj – most kell jelentkezni az AMC-nél

Két egy európai és egy tengerentúli élelmiszeripari kiállításra kezdte el szervezni a magyar közösségi részvételt az AMC. Aki a londoni IFE-n szeretne részt venni, annak már nem sok ideje van gondolkozni, az amszterdami PLMA nemzetközi sajátmárkás kereskedelmi show-ra viszont még január 31-ig, a sanghaji SIAL Chinára pedig február 15-ig lehet jelentkezni.

Ha egy üzlet beindul

Az év eleji nagy kiállítások közül a berlini Zöld Héten találták ki először tavaly, hogy a gyümölcsöző együttműködés reményében összehozzák az élelmiszeripari startupokat az iparág legfontosabb döntéshozóival. Az idén pedig már ugyanezt hirdeti a frisspiaci zöldség-gyümölcskereskedelemben utazó Fruit Logistica, illetve a dísznövényes IPM is.

Mézeskalácsfalu Szomoron

Lélegzetelállítóan aprólékos munkával készült, igazi mesterművek láthatók Szomoron, ezen a Dunántúl északkeleti részén, Komárom-Esztergom-, Pest-, és Fejér megye hármas találkozásánál fekvő településen. A mézeskalácstészta kezelhetősége miatt a résztvevők bármit elkészítenek, ami eszükbe jut. A település középületei, magánházak, templomok tekinthetők meg a plébánia épületében.

A zöldség-gyümölcs biznisz legnívósabb díja

Kihirdették a Fruit Logistica Innovation Award, vagyis a berlini Fruit Logistica szakvásár innovációs versenyének díj tíz jelöltjét. A több mint hetven benevezett újdonságot szakmai zsűri válogatta meg, az arra legérdemesebbnek talált tíz közül pedig a február 6–8-ig tartó berlini kiállítás látogatói döntik majd el, melyik lesz a nyertes. Többek között szagtalan biotrágya és fajtaújdonságok is versenyeznek.

Oroszországban is kisebb lett a gabonatermés

A tavalyi rekordmennyiséghez képest jóval kisebb lett az idei orosz gabonatermés, de nagyobb a minisztérium által októberben becsültnél.