Back to top

Oroszország visszatér, sőt offenzívába lendül

Két év kihagyás után újra lesz standja Oroszországnak a világ legnagyobb mezőgazdasági és élelmiszeripari kiállításaként ismert berlini Zöld Héten; Alekszandr Tkacsov agrárminiszter pedig előre bejelentette, hogy rengeteg exportálnivalójuk van.

Fotó: Messe Berlin
Január 19–28. között rendezik Berlinben az Internationale Grüne Woche (Nemzetközi Zöld Hét) nevű, komoly múltra visszatekintő és Európa minden térségében ismert kiállítást. A nagyközönségnek szóló programok mellett szakemberek is találkoznak ilyenkor Berlinben.

Két év kihagyás után pedig újra ott lesz Oroszország is, ezer négyzetméteres közösségi standdal, amelyben kifejezetten üzletember-találkozók céljára is lekerítenek egy kis részt.

Alekszandr Tkacsov agrárminiszter pedig export-offenzívát hirdetett: a beharangozó sajtóközleményben úgy fogalmazott, hogy az utóbbi években nagyon sokat fejlődött, sőt az egyik legsikeresebb ágazattá vált Oroszország mezőgazdasága, és miután a belső piacot már képesek ellátni, ezennel nekikezdenek az exportpiacok meghódításának.

Berlinben egyebek között fenyőmag alapú édességeket, bogyósgyümölcsöket és ritka halakból készült termékeket vonultatnak fel a kiállítók, de lesz közöttük bortermelő, valamint műtrágyagyártó és ipari növények vetőmagjával foglalkozó cég is.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Szoros együttműködés Oroszországgal

Magyarország mezőgazdasága számára kiemelten fontos partner Oroszország - mondta Nagy István agrárminiszter a Dimitrij Ny. Patrusev, mezőgazdasági miniszterrel folytatott megbeszélésen, Moszkvában.

Uniós gyümölcs szerb címkével Oroszországba

A szerbiai rendőrség 36 embert fogott el, akik a gyanú szerint az Európai Unióból importált gyümölcsöt szállítottak Oroszországba szerb termékként csomagolva - közölte a belügyminisztérium csütörtökön.

Kiállítana a dubaji Gulfoodon? Most kell jelentkezni az AMC-nél

Az Agrármarketing Centrum már szervezi a közösségi magyar részvételt a februárban rendezendő dubaji Gulfood élelmiszeripari szakkiállításra, most kell lefoglalni a közösségi stand helyeit. A dubaji rendezvényt a világ három legnagyobb ilyen témájú kiállítása között tartják számon, különlegessége, hogy ott találkozik egymással „kelet és nyugat”.

Ismét kinyitották az erdő kapuját

Jövőnk és az erdő jövőjének alapjai a gyermekek, ezért az erdészek nagy hangsúlyt fektetnek a gyermekek környezeti nevelésére. Az EGERERDŐ Zrt. 2011-ben indította el az erdészeti nyílt nap rendezvényét szlovák és lengyel társerdőgazdaságok ötletei alapján. Akkor még nem is hittük, hogy ez a gyerekeknek szóló program ekkora sikert fog aratni.

Groot Groen Plus 2018: a jövőnk a fákon múlik

Megnyitott a Groot Groen Plus díszfaiskolai szakvásár a hollandiai Zundertben. Az esemény fő mondanivalója: jövő csak zöldben képzelhető el, ültessünk minél több fát, cserjét a kertekbe és a közterületekre.

Végleges a cesenai Nemzetközi Spárganapok programja

Október 16-18-án rendezik Cesenában, a megújult kiállítási területen a kizárólag a spárgatermesztésnek szentelt kiállítást, tanácskozást és bemutatót, a Nemzetközi Spárganapokat. Az eseményhez kerekasztal-beszélgetések, nemzetközi tanácskozás és a vezető olasz spárgatermesztőkhöz vezetett látogatások kapcsolódnak.

Állami pénzből pörgetnék fel az orosz mezőgéppiacot

Megemelték a támogatásintenzitást, és Oroszország egyes térségeiben az eddigi 10 százalék helyett már 25, sőt akár 30 százalék ártámogatás is jár a mezőgazdasági termelőknek, ha hazai gyártású gépet vásárolnak – írja az osztrák agrárhír-iroda.

Magyar Kézműves Remek díjjal jutalmazták a legkiválóbb termékek alkotóit

A budapesti EuroSkills-en ismerték el a minőségi, nemzeti kultúrát őrző, hagyományos értékeket képviselő termékek készítőit a Magyar Kézműves Remek díjjal, amely Parragh László szerint napjainkban különösen fontos szerepet képvisel. "Európa olyan értékválsággal küzd, amelyre korábban nem gondoltunk" - mondta a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke az ünnepélyes díjátadón.

Digitalizáció és klímaváltozás a borászatban a stuttgarti kiállításon

A szőlőtermesztésben és borászatban alkalmazott legkorszerűbb technikai megoldásokat láthatják azok, akik ellátogatnak november 4-6-án Stuttgartba, az Intervitis Interfructa HortiTechnika kiállításra. A technikai kiállítás a szőlőtermesztéstől a bormarketingig öleli föl az ágazat műveleteit, és az utóbbi időben a gyümölcstermesztés, a légyártás, valamint a desztilláció gépeit is fölsorakoztatja.

A ménesbirtok múltja elevenedett meg a sátorban

Mezőhegyesen most az agrárkiállítás körül forog minden. A látogatók a helyszínt adó ménesbirtok bő kétszázharminc éves történelmének tárgyaiból is láthatnak válogatást.