Back to top

Oroszország visszatér, sőt offenzívába lendül

Két év kihagyás után újra lesz standja Oroszországnak a világ legnagyobb mezőgazdasági és élelmiszeripari kiállításaként ismert berlini Zöld Héten; Alekszandr Tkacsov agrárminiszter pedig előre bejelentette, hogy rengeteg exportálnivalójuk van.

Fotó: Messe Berlin
Január 19–28. között rendezik Berlinben az Internationale Grüne Woche (Nemzetközi Zöld Hét) nevű, komoly múltra visszatekintő és Európa minden térségében ismert kiállítást. A nagyközönségnek szóló programok mellett szakemberek is találkoznak ilyenkor Berlinben.

Két év kihagyás után pedig újra ott lesz Oroszország is, ezer négyzetméteres közösségi standdal, amelyben kifejezetten üzletember-találkozók céljára is lekerítenek egy kis részt.

Alekszandr Tkacsov agrárminiszter pedig export-offenzívát hirdetett: a beharangozó sajtóközleményben úgy fogalmazott, hogy az utóbbi években nagyon sokat fejlődött, sőt az egyik legsikeresebb ágazattá vált Oroszország mezőgazdasága, és miután a belső piacot már képesek ellátni, ezennel nekikezdenek az exportpiacok meghódításának.

Berlinben egyebek között fenyőmag alapú édességeket, bogyósgyümölcsöket és ritka halakból készült termékeket vonultatnak fel a kiállítók, de lesz közöttük bortermelő, valamint műtrágyagyártó és ipari növények vetőmagjával foglalkozó cég is.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Szerződésdömpinggel zárult a GastroPan Marosvásárhelyen

Több mint 160 millió euró értékben kötöttek szerződéseket a hét végén Marosvásárhelyen tartott GastroPan pékipari, cukrászati gasztronómiai és vendéglátóipari szakmai kiállításon – közölte a kiállítás igazgatójára hivatkozva az Agerpres hírügynökség.

Négy magyar borászat mutatkozhat be a Vinitaly Expó-n

Újból önálló standdal mutatkoznak be a magyar borok a Vinitaly nemzetközi borászati rendezvényen és szakkiállításon, amely az olaszországi Veronában nyílt meg vasárnap. Az április 18-ig tartó Vinitaly a világ legnagyobb borászati témájú expójának számít. Az 1967 óta évente megrendezett szakkiállításon az idén mintegy 4300 kiállító vesz részt harminc országból.

Csehország ígéretes piac a hazai agráriumnak

Április elején újra megnyitották kapuikat a közép-európai régió vezető nemzetközi vásárai, a TECHAGRO, SILVA REGINA, BIOMASS. Brno-ban, Csehország legnagyobb agrár szakrendezvényén 70 ezer négyzetméteren több, mint 700 gyártó és forgalmazó – köztük 550 cseh - várta a 100 ezernél is több érdeklődőt. A hazánkat képviselő 25 kiállító, mintegy 800 négyzetméteren mutatkozott be az eseményen.

Magyarok Brno-ban

Fennállásának több mint húsz éve alatt a TECHAGRO, a SILVA REGINA és a BIOMASSE vásárok nagy szakmai tekintélyű presztízsrendezvénnyé fejlődtek és a maguk nemében vezető seregszemlék Európában. Nem véletlen, hogy sok hazai vállalkozó szívesen vesz részt az eseményen.

Kertészek és kertépítők a Construma Kerten

Szerdán, április 11-én nyitja meg kapuit a 37. Construma kiállítás a Budapesti Vásárközpontban. Bruttó 44 ezer négyzetméteren, 5 kiállítási csarnokban és a szabad területeken csaknem 600 kiállító várja a szakembereket szerdán és csütörtökön, a hét 3 utolsó napján pedig az építkező, felújító nagyközönséget is. 18 országból 85 külföldi kiállító érkezik a nagy seregszemlére.

Ha agrárkiállítás, akkor Bábolnai Gazdanapok!

Idén ismét összegyűlik a szakma Magyarország legnagyobb és legrégebbi mezőgép-kiállításán. A nagy hagyományokkal bíró 31. Bábolnai Gazdanapok A Bábolna Nemzeti Ménesbirtokon szeptember 5-8-ig várja majd az érdeklődőket - nem csak szakmabelieket.

Restaurálják az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark mezőgazdaságigép-gyűjteményét

A régió agrártörténeti múltját bemutató program indult uniós támogatással a Dél-Alföldön és Vajdaságban, a projekt részeként restaurálják az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark (ÓNTE) egyedülálló mezőgazdaságigép-gyűjteményét.

Újranyitották a pályázatot, húsvét utáni keddig lehet beadni

Az AMC-P-17-7 kódszámú pályázati kiírás fennmaradt pályázati forrásának terhére, 8 millió forint kerettel az AMC Nonprofit Kft. újra megnyitotta a pályázati lehetőséget A belföldön megvalósuló rendezvények: fesztiválok, illetve vásárok keretében hazai termelők, illetve termékeinek promócióját szolgáló tevékenységek kategóriában.

Kitavaszodott az Arénában: a Gardenexpo jegyében telik a hétvége

Hamarosan elindul a kertészeti szezon, vele együtt pedig beköszönt a jó idő is, s ahogy az ilyenkor már megszokott, a Gardenexpo is megnyitotta kapuit. Az ország legnagyobb kerti és kertberendezési kiállítása vasárnapig várja látogatóit a témával kapcsolatos legfrissebb trendekkel.

Belépés csak kertrajongóknak

Március 23-25. között GardenExpo és Orchidea Ünnep várja az érdeklődőket a Budapest Sportarénában 10-től 18 óráig. Magyarország legnagyobb kerti életmód kiállításán ötletekkel töltődhetünk fel, ihletet kaphatunk kertünk, teraszunk, balkonunk berendezésével kapcsolatban.