Back to top

Oroszország visszatér, sőt offenzívába lendül

Két év kihagyás után újra lesz standja Oroszországnak a világ legnagyobb mezőgazdasági és élelmiszeripari kiállításaként ismert berlini Zöld Héten; Alekszandr Tkacsov agrárminiszter pedig előre bejelentette, hogy rengeteg exportálnivalójuk van.

Fotó: Messe Berlin
Január 19–28. között rendezik Berlinben az Internationale Grüne Woche (Nemzetközi Zöld Hét) nevű, komoly múltra visszatekintő és Európa minden térségében ismert kiállítást. A nagyközönségnek szóló programok mellett szakemberek is találkoznak ilyenkor Berlinben.

Két év kihagyás után pedig újra ott lesz Oroszország is, ezer négyzetméteres közösségi standdal, amelyben kifejezetten üzletember-találkozók céljára is lekerítenek egy kis részt.

Alekszandr Tkacsov agrárminiszter pedig export-offenzívát hirdetett: a beharangozó sajtóközleményben úgy fogalmazott, hogy az utóbbi években nagyon sokat fejlődött, sőt az egyik legsikeresebb ágazattá vált Oroszország mezőgazdasága, és miután a belső piacot már képesek ellátni, ezennel nekikezdenek az exportpiacok meghódításának.

Berlinben egyebek között fenyőmag alapú édességeket, bogyósgyümölcsöket és ritka halakból készült termékeket vonultatnak fel a kiállítók, de lesz közöttük bortermelő, valamint műtrágyagyártó és ipari növények vetőmagjával foglalkozó cég is.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Szélsőséges időjárás tett be az orosz búzának

A tavalyinál jóval kevesebb lesz az idei orosz búzatermés az orosz mezőgazdasági minisztérium és az amerikai mezőgazdasági minisztérium (USDA) szerint is.

Expo 2019 – élj zölden, élj jobban

Több mint száz ország részvételére számítanak a 2019. április 29. és október 7. között Pekingben megrendezésre kerülő Flower Expo 2019 kertészeti világkiállításra a kínai nagy fal lábánál.

Újra Düsseldorfi Magyar Napok

Az Észak-Rajna-Vesztfália tartomány fővárosában, Düsseldorfban 2018. szeptember 27 és 30-a között ismét megtartják a Magyar Napok rendezvényt. Célja a magyarországi turisztikai, gasztronómiai kínálat népszerűsítése és a gazdag kulturális kínálat megismertetése.

Sörhiány okoz gondot az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon

A labdarúgó-világbajnokságok – csakúgy mint a sportesemények többsége – nem csak a sportról, hanem a sörről is szólnak, s utóbbi biztosítása téren Oroszország rendezőként nem teljesít túl jól. Az okok mögött az elmúlt évek sörfogyasztást visszavető intézkedései állnak.

Az orosz sajt a franciák sikerének egyik titka a VB-n?

Egy orosz üzletember szerint a francia labdarúgó-válogatott sikerének egyik titka azokban a sajtokban, joghurtokban és egyéb tejtermékekben keresendő, melyeket az ő cége készít s ad el nekik a világbajnokság ideje alatt.

Az orosz focivébére is kihat a sertéspestis

VB-re utazók figyelem! Oroszországból tilos az állati eredetű termékek behozatala. A reptéren mindent elkoboznak a hatóságok, még akkor is, ha valaki magán fogyasztásra hoz haza orosz élelmiszert.

Világbajnok gyep az orosz stadionokban

A stadionok többségének gyepéért egy ír cég felel, méghozzá olyan összehangolt munkával és technológiával, amilyenre eddig a világbajnokságok történetében még nem volt példa. A döntő helyszínéül szolgáló Luzsnyiki Stadion játékterét tizenkét ember, illetve az általuk vezérelt szellőztetőberendezés tartja karban.

Idén is látogatható a velencei növény- és talajvédelmi kiállítás a múzeumok éjszakáján

Talán kevesen tudják, hogy Velencén, a Fejér Megyei Kormányhivatal épületegyüttesében létezik egy Európában is egyedülálló kiállítás a növény- és talajvédelem 60 éves történetéről. Az eredetileg magángyűjteményként indult tárlatanyag mára alaposan kibővült.

Most már bármikor jöhetnek az orosz ellenszankciók

Hatályba lépett hétfőn az az orosz törvény, amely felhatalmazza az elnököt arra, hogy ellenszankciókkal sújthassa az Egyesült Államokat és más országokat, amelyek "barátságtalan" lépéseket tesznek Moszkva ellen.

Kaméleon címke figyelmeztet, ha romlott az élelmiszer

Az X5 orosz üzletlánc új címkéket tesztel annak érdekében, hogy a szállítás és a tárolás során folyamatosan ellenőrizni tudják az élelmiszerek minőségét. A színváltós címkék azonnal jelzik, ha nem megfelelő hőmérsékleten tárolták a romlandó termékeket.