0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Oroszország visszatér, sőt offenzívába lendül

Két év kihagyás után újra lesz standja Oroszországnak a világ legnagyobb mezőgazdasági és élelmiszeripari kiállításaként ismert berlini Zöld Héten; Alekszandr Tkacsov agrárminiszter pedig előre bejelentette, hogy rengeteg exportálnivalójuk van.

Január 19–28. között rendezik Berlinben az Internationale Grüne Woche (Nemzetközi Zöld Hét) nevű, komoly múltra visszatekintő és Európa minden térségében ismert kiállítást. A nagyközönségnek szóló programok mellett szakemberek is találkoznak ilyenkor Berlinben.

Két év kihagyás után pedig újra ott lesz Oroszország is, ezer négyzetméteres közösségi standdal, amelyben kifejezetten üzletember-találkozók céljára is lekerítenek egy kis részt.

Alekszandr Tkacsov agrárminiszter pedig export-offenzívát hirdetett: a beharangozó sajtóközleményben úgy fogalmazott, hogy az utóbbi években nagyon sokat fejlődött, sőt az egyik legsikeresebb ágazattá vált Oroszország mezőgazdasága, és miután a belső piacot már képesek ellátni, ezennel nekikezdenek az exportpiacok meghódításának.

Berlinben egyebek között fenyőmag alapú édességeket, bogyósgyümölcsöket és ritka halakból készült termékeket vonultatnak fel a kiállítók, de lesz közöttük bortermelő, valamint műtrágyagyártó és ipari növények vetőmagjával foglalkozó cég is.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu