Back to top

Termékvisszahívás a Metrónál

Több terméke visszahívását rendelte el a Metro. Az áruházlánc tájékoztatása szerint az egykilós, Aro márkájú füstölt lazacról, illetve a 0,75 literes üveges Szentkirályi szénsavmentes ásványvízről van szó.

Több terméke visszahívását rendelte el a Metro. Az áruházlánc tájékoztatása szerint az egykilós, Aro márkájú füstölt lazac esetében a terméket nem megfelelő érzékszervi tulajdonságai veszik le a polcokról.

A visszahívás azokat a lazacokat érinti, amelyek minőségmegőrzési határideje 2018. január 20., 27. vagy 30. A cég a már megvásárolt termékek árát bármely áruháza vevőszolgálatán visszatéríti.

Levette a polcról a Metro az egyik általa forgalmazott ásványvizet is. A 0,75 literes üveges Szentkirályi szénsavmentes ásványvíz esetében az ok minőségi hiba. A visszahívás azokat a termékeket érinti, amelyek minőségmegőrzési ideje 2018. augusztus 19. vagy 26., szeptember 6., illetve október 4.

A visszahívással kapcsolatban a gyártó Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft-től az alábbi információt kapta a hvg.hu:

"A palackozás során technológiai hiba következtében kis darabszámú, már pontosan beazonosított tételek esetében fordult elő minőségügyi probléma. Az érintett termékeket kizárólag nagykereskedések számára forgalmazzuk. A termékek visszahívásáról nagykereskedőinktől és partnereiktől rendelkeztünk."

Forrás: 
hvg.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Évek óta illegálisan szabadultak meg a romlott hústól, most tetten érték őket

Tetten érték a mezőőrök azokat, akik évek óta romlott húst hordtak ki Rákospalota külterületére.

Nyomonkövethetőség a teljes ellátási láncon 1 dollárból

Az élelmiszer-hamisítás évi 55 milliárd dolláros kárt okoz világszerte és több, mint 70 millió ember kerül kórházba miatta. A legújabb nyomonkövetési rendszerek erre a problémára kínálnak megoldást – egy magyar fejlesztésnek hála, megfizethető áron. Az Élelmiszeronline Csendes Dániellel, a Rhyno Technologies LTD ügyvezetőjével, a TE-FOOD projekt csapattagjával beszélgetett.

Évi ötezer haláleset megelőzésén dolgoznak

Az Európai Unióban az összes élelmiszerbiztonsági esemény száma évente körülbelül 23 millió, amelyből mintegy 5000 megbetegedés halálos kimenetelű. Bár az élelmiszeripari termékek évről évre egyre biztonságosabbak, az országok hatóságainak még rengeteg tennivalója van. A héten 14 ország képviselői tanácskoznak Budapesten a témában.

Fogkrém a paprikában

Az Amerikai Vegyészeti Társaság (ACS) a Journal of Agricultural and Food Chemistry mezőgazdasági- és élelmiszer-vegyipari szaklapban megjelent cikkében azt fejtegeti, hogy az antibakteriális hatású kozmetikai készítményekben található triklokarbán milyen módon jelenik meg élelmiszereinkben, és milyen hatással lehet az egészségünkre.

Visszahív egy tejet a Tesco

Biztonsági okokra hivatkozva visszahívja a 1,5 százalékos Riska I love UHT tejet a Tesco.

„Click & collect” szolgáltatást indít az Auchan

Digitális szolgáltatások, jó megközelíthetőség és széles árukínálat a már megszokott kedvező árakkal: így jellemezhető az Auchan új áruháza, amely közel négyezer négyzetméteren várja vásárlóit mától Budapesten. A X. kerület frekventált részén megnyílt első hazai Auchan superstore formátumú üzletben egyedülálló módon az áruházlánc internetes oldalán rendelt termékeket is átvehetik a vásárlók.

Robotméhek a Walmarttól

Robotméhekkel, más néven beporzódrónokkal több kutatóhelyen is foglalkoznak, önmagában ez talán nem akkora hírérték. Az már annál inkább, hogy az amerikai Walmart, a világ egyik legnagyobb kiskereskedelmi cége is szabadalmaztatta a saját robotméhét. Vajon be akar szállni az agrárbizniszbe? – indult meg a találgatás.

Tíz százalékos hozamvesztést okozhat az európai El Niño

Európának is megvan a saját El Niñója: az észak-atlanti oszcilláció egy légnyomáskülönbségeken alapuló időjárási körforgás, ami jelentősen befolyásolja nemcsak azt, hogy mennyire hidegek és szárazak a telek a kontinensen, de a terméshozamokat is a földrészen és a Mediterráneumban. Spanyolországban és a Balkánon akár 10 százalékkal is visszavetheti a hozamokat.

Autóipari megoldások az élelmiszertermelésben

Nagyszabású nemzetközi konferencián vitatták meg a világ vezető élelmiszeripari cégei, kutatói az élelmiszertermelés jövőjét, technológiai fejlődésének lehetőségeit Budapesten. A környezetvédelem, a fenntartható gazdálkodás kialakítása, illetve a biotechnológiai állt az előadások középpontjában.

Hogyan tároljuk a mézet?

Német kutatók különböző helyeken tárolt mézek vegyi összetételének változását és fogyaszthatóságát vizsgálták két éves időszakban. A mézek többsége két év után még a német mézelőírásnak megfelelő összetételt mutatott. A legjobb eredményt a száraz, hűvös (12 fok) fénytől védett kiüvegezett mézeknél, és a „méhesházban” tartottaknál figyelték meg.