0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Nem kapkodnak a gazdák, bár közeleg a jogvesztő határidő 5 támogatásnál is

Meglehetősen kevés gazdálkodási napló érkezett be a Nébih informatikai rendszerébe a benyújtási időszak félidejéig. A hatóság felhívja az érintettek figyelmét, hogy a zavartalan és eredményes ügyintézés érdekében a naplók beküldését ne halasszák az utolsó pillanatra. Ha a hibás kitöltés miatti hibaüzenetet csak a beadási időszak lejárta után kapja meg valaki, javításra már nem lesz lehetősége.

2018. január 31-ig kell beküldeni elektronikusan a gazdálkodási naplót az agrár-környezetgazdálkodási, az ökológiai gazdálkodási, a NATURA 2000 kompenzációs támogatása, a természeti hátránnyal érintett területek támogatása, valamint bizonyos nem termelő beruházások támogatási kedvezményezettjeinek.

A Nébih felhívja az érintettek figyelmét, hogy az adatlapok torlódását elkerülendő, adatszolgáltatási kötelezettségüket mielőbb teljesítsék.

A beküldés során az esetleges hibás kitöltésről a hivatal rendszere által küldött (3.) visszaigazolás tartalmazza a hibaüzenetet. Annak érdekében, hogy január végéig a javításra is maradjon idő, fontos hogy az érintettek mielőbb beküldjék a gazdálkodási naplókat.

Amennyiben ugyanis a hibás kitöltés miatti hibaüzenetet csak a beadási időszak lejárta után kapja meg valaki, javításra már nem lesz lehetősége.

Forrás: Nébih