0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

Nemzedékváltás a Grow Group Palánta Kft. élén

Szakmai partnerek, termelő ügyfelek, barátok körében adta át Dobos Ferenc az ügyvezetés stafétabotját utódjának. A felgyői Grow Group Palánta Kft. alapítója, társtulajdonosa több mint 20 év után leköszönt a palántanevelő cég éléről, január 1-jétől fia, Dobos Dániel az új ügyvezető.
A Grow Group Palánta Kft. életében is eljött a váltás ideje, amikor teret kell adni az ifjúságnak, és őszinte öröm, hogy gyermeke követheti az ügyvezetői székben – mondta Dobos Ferenc. 

Nyugdíjazása jó oldalának tekinti, hogy ezentúl több időt szentelhet a családjának, hobbijainak, bár tulajdonosként és vezető szaktanácsadóként továbbra is részt vesz a vállalkozás életében, és családi kertészetükben is tevékenykedik.

Dobos Ferenc úttörője a hazai korszerű, a zöldségkertészeket egész évben kiváló minőségű szaporítóanyaggal ellátó palántanevelés megteremtésének. Szerinte ebben komoly szerepe volt a sorsnak és a véletlennek, hogy a gyerekkorban oly nagyon vágyott pilóta foglalkozás helyett mégis kertész vált belőle, majd a Rijk Zwaan vetőmag cég hazai képviselője, Lányi Bence az első munkatársává választotta,  melynek révén megismerte a holland Grow Group családi palántanevelő vállalkozást. Kertész gyökerek, a lehetőségek fölismerése, szakmai elkötelezettség, nem utolsósorban tisztességes hozzáállás nélkül azonban mindez vajmi kevés lett volna ahhoz, hogy Közép-Európa legnagyobb és legkorszerűbb palántanevelőjét létrehozza. 

Dobos Ferenc mert nagyot álmodni.

Kezdetektől az vezérelte, hogy a jó palántanevelő együtt fejlődik termelő partnereivel, sőt, lehetőleg egy lépéssel mindig előttük jár, és ezzel példát mutat nekik. A jelenleg 5,2 hektáros palántanevelő telep több lépcsőben való bővítésében, technológiai korszerűsítésében fontos támasza volt az anyavállalat szakmai vezetője, és persze az időközben igazi csapattá összekovácsolódott munkatársai. A palántanevelés bizalmi munka, hatalmas felelősség, hiszen a nevelt szaporítóanyag minősége alapvetően befolyásolja a termelők eredményességét, de a Grow Palánta Kft. szívesen vállalja ezt a felelősséget a jövőben is – hangsúlyozta Dobos Ferenc.  

Amikor visszatekintett a közös munkára, Lányi Bence, a Rijk Zwaan Budapest Kft. ügyvezetője mindenekelőtt az értékteremtést emelte ki, melyben a vetőmag-forgalmazók, palántanevelők is élen jártak. Ez is kellett ugyanis ahhoz, hogy hazánkban ma már számos versenyképes zöldségkertészet működik. A szakember szerint Dobos Ferenc kitörölhetetlen nyomot hagyott a szakmában, és nemcsak az értékesített palántamennyiség és a foglalkoztatottak számát illetően, hanem szakmai elhivatottságát, értékteremtő tevékenységét tekintve is.

Forrás: Kertészet és Szőlészet/magyarmezogazdasag.hu