0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Magyar kiállítók Berlinben

Az AMC jóvoltából több mint 500 négyzetméteres közösségi stand épült a berlini Zöld Héten, de nem ebben kerül ki a magyar jelenlét, több egyéni kiállítóval is találkozhatnak a látogatók.

Az Agrármarketing Centrum idén 21. alakalommal szervezet közösségi megjelenést a Nemzetközi Zöld Héten. Magyarország 2017-ben a rendezvény partnerországa volt, de idén is hangsúlyos megjelenéssel készült a 11.2-es pavilonban, ahol több mint 500 négyzetméteres területen mutatja be kiállítóit. Ezen kívül a „Magyar föld legjava” bisztró is üzemel a vásár ideje alatt, és kizárólag magyar alapanyagokból készült hagyományos ételeket kínál. Az étterem séfje Prohászka Béla, a Magyar Nemzeti Hungarikumok és Értékek Szövetségének szakmai alelnöke – tájékoztatott az AMC. A tavaly is nagy sikerű színpadi programok sem maradhatnak el.

Az AMC standján jelen lévő kiállítók közül a Stelázsibolt Kft. klasszikus magyar specialitásokat kínál: lekvárokat, szalámit, bort stb.; a Fuchs-Tej Kft. tehén- és kecsketejkészítményekkel mutatkozik be; a Virgin Oil Press Kft. hidegen sajtolt olajokkal; Szabados Józsefné vecsési savanyúságokkal; a Saja Bt. a Berlinben üzemelő kisboltjával, amely „egy kis darabka Magyarországot” kínál a német fővárosban; a Szilváshús Kft. feldolgozott húskészítményekkel; de van rétes (Centrál Impex Kft.-) és kürtőskalács (Kürcsi) is.

Aki nem az AMC standján keres hazai kiállítókat, az találkozhat magyar étteremmel két másik helyen is, több cég pedig az AMC-s megjelenés mellett önállóan is bérelt standot.

Érdemes kiemelni két, nem élelmiszert kínáló vállalkozást, mindketten kézműves termékekkel érkeztek Berlinbe és önállóan állítanak ki: a Bokrétamanufaktúra (Balla-Art Kft.) kerámiavirágokkal és dekorációkkal érkezett (a 26. csarnokban lehet találkozni velük), a Kalárka Kézműves Műhely pedig szaruból és csontból készült használati tárgyakat és ékszereket mutat be a 6.2-es csarnokban.

 

Forrás: magyarmezogazdasag.hu