0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 16.

A haszon maximalizálásáért

Harsányi Zsolt, az AXIÁL Kft. tulajdonos-ügyvezetője szerint hasonlóan a nagy gépgyártókhoz, ők is törekednek arra, hogy minél szélesebb portfóliót kínáljanak vásárlóiknak, a jövő kihívása pedig főként a digitális technológiák egyszerűsítése lesz a felhasználók számára. A tavaly 75,5 milliárd forintos forgalmú cég az AGROmashEXPO és AgrárgépShow második napján díjazta kiváló szervizpartnereit.

Azok sikeresek, akik sokszínűek. Az AXIÁL gépválasztéka pedig sokszínű – hangsúlyozta Harsányi Zsolt, az AXIÁL Kft. tulajdonos-ügyvezetője, hozzátéve, hogy a bajai székhelyű vállalkozás nem csupán gépkereskedő, hanem szolgáltató cég.

Egyre nagyobb jelentőséget kapnak a gépekbe integrálható digitális megoldások, mint például a különböző automatikus és feladatoptimalizáló rendszerek vagy a precíziós lehetőségek, melyek mind arra irányulnak, hogy hasznot termeljenek. Az AXIÁL Kft. ezt szeretné maximalizálni, ezért 2018 januárjától újabb gyártó, a Trimble berendezéseivel és szoftveres megoldásaival, termékeivel bővíti GPS-eszköz kínálatát. Az AXIÁL Kft. precíziós gazdálkodási csoportja a Trimble prémium partneri hálózata, a Vantage révén segít a megfelelő precíziós növénytermesztési technológiai elemek kiválasztásában, és gondoskodik arról, hogy az megfelelően működjön.

Nagyon sokat tanultunk az elmúlt időszakban a precíziós munkaműveletekről és irányzatokról, de a következő évek nagy feladatai közé tartozik, hogy minél egyszerűbbé tegyük ezeket az eszközöket és folyamatokat a felhasználók számára – mondta Harsányi Zsolt.

Ezzel együtt arra is felhívta a figyelmet, hogy továbbra is kiemelt jelentőséget tulajdonítanak annak, hogy a high-tech gépeket és berendezéseket hozzáértők kezeljék és szereljék, ezért a fiatal generáció mezőgépészeit tapasztalathoz kell segíteni. Az AXIÁL Kft.-nél 2017-ben 65 mezőgépész és technikus tanuló, valamint 7 mezőgazdasági gépészmérnök szakra járó egyetemi hallgató szerzett gyakorlatot.

Történelmének második legnagyobb, nettó 75,5 milliárd forintos forgalmát zárta az AXIÁL – mondta Pintér Zsolt ügyvezető.

Ebből az alkatrész- 30, a gép- 28, a CLAAS 22, a használtgép- 8, a szerviz- 7, az építő- és anyagmozgatógép-üzletág 5 százalékkal részesedett. Kiemelkedőnek minősítette a használtgép-ágazat teljesítményét: munkatársaik 1650 gépfelmérést végeztek és 630 gépet értékesítettek nettó 6,3 milliárd forint értékben.

Az ügyvezető tájékoztatása szerint az AXIÁL mintegy 5,3 milliárd forintot költött telephelyfejlesztésre 2012 és 2017 között, s ma már 15 ezer négyzetméternyi szervizműhely-kapacitással rendelkeznek. Mint megtudtuk, a beruházásokat tovább folytatják, a következő állomás várhatóan a szombathelyi AXIÁL pont lesz.

A cég 2001 óta kínál átalánydíjas szolgáltatásokat partnereinek. Mint ismert, e szolgáltatási forma keretében egy évre előre megállapodva, szerződés alapján látják el a mezőgazdasági- és építőipari gépek szakszervizét.

Már hagyomány, hogy minden évben kiválasztanak három céget, amelyek évek óta kiváló szervizpartnerei a vállalatnak, és amit egy díjjal ismernek el. Az idén ebben az elismerésben a Recrea Kft., a Jász-Köre Kft. és a Tiszavasvári Zöldmező Kft. részesült. Az elismeréseket Harsányiné dr. Fodor Gyöngyi tulajdonos-ügyvezető, Mezőfi Gábor vevőszolgálat-igazgató és Torgyik Attila szervizüzletág-igazgató adta át a cégek képviselőinek.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu