0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Világhódító úton „Az év magyar mezőgépe”

Az AGROmashEXPO fórumszínpadán ünnepélyes keretek között, pénteken adták át „Az év magyar mezőgépe 2018” díjat, amelyet a hazai mezőgépipar termékfejlesztési eredményeinek szakmai és erkölcsi elismerésére, valamint innovációs tevékenységük ösztönzésére alapított a Gépipari Tudományos Egyesület Mezőgépipari Szakosztálya és a Magyar Mezőgazdaság Kft.

Sikeres évet tudhatnak maguk mögött a hazai mezőgépfejlesztők, ezt igazolják a most általunk látott és értékelt gépek is, mivel nemcsak korábbi termékek továbbfejlesztett változataival találkozhattuk, hanem igazi innovációs munkát reprezentáló gépekkel is – mondta dr. Jóri J. István, az „Az év magyar mezőgépe 2018” díj zsűrielnöke, a Budapesti Műszaki Egyetem professzora a díjátadón. A szakmai zsűri az agrárium jeles hazai kutatóintézményei, a gyakorlati élet, és a szaksajtó képviselőiből állt: dr. Bense László (MTA ABMB), dr. Hajdú József (Mg. Technika), dr. Kelemen Zsolt (szakértő), Antos Gábor (GTE), Forgács Tibor (Magyar Mezőgazdaság), a zsűri elnöke ezúttal is dr. Jóri J. István, a Budapesti Műszaki Egyetem professzora volt.

Ezúttal több mint 32 vállalat termékeit tekintette meg a zsűri. A legjobb hazai mezőgép kiválasztása ezért örvendetesen nehéz feladat volt és csak hosszas, részletes értékelés alapján született meg a végeredmény. A felkeresett cégek közül több is jelezte, hogy komoly fejlesztéseken dolgoznak, amelyek eredményei a következő AGROmashEXPOn lesznek majd láthatók.

A zsűri három gyártó termékei közül döntött, így a végeredmény a következő lett: harmadik helyre sorolták a Sokoró Kft. Sokoró SMK Mulcsmester szántóföldi kultivátorát. Második lett a Mc Hale Hungária Kft. magyar fejlesztésű R68-78 vontatott rendsodrója. „Az év magyar mezőgépe 2018” elismerést pedig a CLAAS Hungária Kft. Corio Conspeed 8-75 FC kukorica csőtörő adaptere érdemelte ki. Ez a berendezés ugyanis magyar fejlesztésű, hazai gyártású és globális forgalmazású.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu