0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 20.

Az RAGT kukorica bajnokai

Az elmúlt évben 94 gazda, gazdaság, több mint kétezer hektárjával jelentkezett a RAGT Termelői versenyére. Az immár egy évtizede folyamatosan meghirdetett megmérettetésen időről időre többen vesznek részt. A 2017. évi RAGT Termelői Verseny győztesei ünnepélyes keretek között az AGROmashExpó nagyszínpadán vehették át díjaikat.

A 2017. évi versenyben az RAGT új hibridjének: az RGT Lipexxnek jutott a fő szerep. E mellett azonban Duo kukorica hibridekkel is lehetett nevezni a termelők szabad választása szerint. Ebben az évben közel százan éltek a lehetőséggel. A versenyparcellák tavaly átlagosan 20 ha méretűek voltak – a minimum 15 ha -, így a verseny összterülete ebben az évbe is meghaladta a 2000 hektárt.

A versenyzők az összes terület átlagában hektáronként 9,2 tonna termésátlagot értek el, ami mintegy 18700 tonna kukorica szemtermést jelent. A verseny 10 győztese 5 különböző RAGT hibriddel érte el díjazásra méltó eredményét. Ezek a hibridek az Alexxandra Duo, a Cadixxio Duo, a Futurixx Duo, a Ferarixx Duo, és természetesen az RGT Lipexx. A győztes hibridek száma bizonyította azt is, hogy az RAGT hibridek bármelyike értő kezekbe kerülve, a termőhelyet jól megválasztva kimagasló eredményre képes.

Kurucz Zoltán Sándor Mérken Alexxandra Duoval 14,2,

Lőrincz József Békéscsabán Ferarixx Duoval 9,38,

Egedy Zsolt Abonyban RGT Lipexx-el 10,97,

Tóth Szabolcs Dalmandon Cadixxio Duoval 11,59,

Kersék György Kilitin RGT Lipexx-el 9,77,

Rumpler Tibor Kislángon Ferarixx Duoval 10,78,

Kovács István Kislángon Cadixxio Duoval 11,23,

a Bácsai-Agrár Zrt. Győrből RGT Limpexx-el 10,64,

a Répcevölgye 20012 Kft. Chernelházadamonyán RGT Lipexx-el 11,22,

s végül a Vasi Agro-Pannonia Kft. Szombathelyen Futurixx Duoval 9,96 tonnás eredményt ért el.

Mint Lonsták János, a cég ügyvezetője bejelentette, ebben az évben is lesz RAGT Termelői Verseny. Idén egy új koncepció szerint lehet majd nevezni, mely soha nem látott mértékű nyereményt jelent majd a versenyzőknek.

Mivel az RAGT márka idén ünnepli 99. születésnapját, így a Termelői Verseny idei győztesei maximum 99 hektár erejéig visszanyerhetik a versenyparcellájukra vásárolt vetőmagjuk árát. Figyelemre méltó felajánlás, 99 hektár RAGT vetőmag ingyen!

Forrás: magyarmezogazdasag.hu