Back to top

Együtt a McCormick-kal

A hír még fris, január közepétől az Invest Gépkereskedelmi Kft. vált a McCormick kizárólagos forgalmazójává Magyarországon. Az év traktora mellett elhozták az AGROmashEXPO-ra a legújabb innovációt is: olyan online rendszert helyeznek üzembe, ahol a termelő a meglévő opciók alapján maga állíthatja össze saját erőgépét

Az évente 12-20 ezer erőgépet gyártó cég nem ismeretlen a hazai gazdák körében. Mint Szaxon Róbert, az ácsi központi telephellyel rendelkező cég ügyvezetője elmondta, a 20-360 lóerő teljesítmény közötti traktorokkal a piacon szereplő gyártó prémium minőségű és kiváló ár-érték arányú eszközeivel tűnik ki versenytársai közül.

Bán Szabolcs (balról), Szaxon Róbert és a McCormick
Fotó: viniczai

Bán Szabolcs, az Invest McCormick értékesítéséért felelős szakembere kiemelte, a legutóbbi hannoveri vásáron X 6.430-as erőgépük elnyerte az Év traktora címet. Mindez jól jelzi, a fejlesztésekre nagy hangsúlyt helyező olasz gyár állja a sarat a fokozott versenyben. Mindez köszönhető annak is, hogy prémium beszállítókkal dolgoznak. Bár a kiállításra – helyszűke miatt – csak néhány eszközt tudtak elhozni, a McCormick kínálatában minden hazai gazda megtalálja az igényeit legjobban kiszolgáló erőgépet.

„A vásárlók elvárásait igyekszünk maximálisan figyelembe venni”- hangsúlyozta Szaxon Róbert, miközben megálltunk egy „cseripiros” traktor mellett, amit akár fehér színben is leszállítanak, ha valaki így szeretné látni a gazdaságában. A legkisebb teljesítményűtől a legnagyobbig gyártják fülkével vagy éppen fülke nélkül. A szakember felhívta a figyelmet, hogy a cégen belül is digitális forradalom zajlik. Olyan online rendszert helyeznek üzembe, ahol a termelő a meglévő opciók alapján maga állíthatja össze saját erőgépét.

Bár elsősorban a 110-130 lóerős, unverzális traktorok területén számítanak nagyobb érdeklődésre, de az önkormányzatok számára is hoztak – a McCormick X 2.30-as – erőgépet.

„Az eddigi IH Case felhasználókkal sem szakítjuk meg a kapcsolatot”- jelezte Bán Szabolcs, hogy az országot lefedő hét telephelyükön alkatrész bázissal és szervíz szolgáltatással állnak rendelkezésre. Ugyanakkor elmondta, szolgáltatásukkal szívesen látják azokat a termelőket, akik már rendelkeznek McCormick traktorokkal.

 

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Show a Gudmon Farmon: bemutatkoztak az Agromax legújabb Case IH traktorjai is

Látványos bemutatón tapasztalhatták meg az érdeklődők, mit tudnak a gyakorlatban a legújabb Case IH traktorok és Pöttinger zöldsor gépek, méghozzá a Gudmon Show-n, ami ezúttal igencsak tartalmas programot kínált: délelőtt szakemberek tartottak előadásokat a témában, és például a gépvásárlással, s az azt követő szolgáltatásokkal kapcsolatos tudnivalókba avatták be a gazdákat.

Az önvezető mezőgazdasági gépeké a jövő

Komoly előrelépésről számol be a CASE IH autonóm mezőgazdasági járművekkel foglalkozó kísérleti programja. A technikai megoldások mellett az mezőgazdaság szerteágazó igényeinek felmérése is megkezdődött. Először vesz részt szántóföldi kísérletben a Bolthouse Farms, a Campbell Soup Vállalat egyik divíziója.

Még mindig a nyomtatott lap vezet

Az agrárhirdetések szerkezete alapvetően különbözik a reklámtorta egészétől, és hasonló szerkezeti különbségek figyelhetők meg a hazai és a globális trendek között is – fejtette ki az AgromashExpo keretében a Magyar Mezőgazdaság Kft. által szervezett médianapon Szőke Péter. Az agrárhirdetések világa továbbra is sajátos terület, amelyben még mindig a nyomtatott lapoknak van kiemelkedő szerepe.

Karnyújtásnyira az országos hálózattól az Agro-Békés Kft.

Hamarosan országos lefedettséget biztosít partnereinek a Case IH erő- és munkagépek hivatalos magyarországi forgalmazójaként is működő Agro-Békés Kft. A most átadott nyíregyházi telephely a térségben élő gazdálkodók gyorsabb és egyszerűbb gép-, alkatrész- és szervizellátását teszi lehetővé, év végén pedig megnyílik a cég dunántúli központnak szánt pákozdi kirendeltsége is.

Újdonságok szőlős- és gyümölcsös gazdáknak

Az AGROmashEXPO társkiállítása, a Szőlészet és Pincészet évek óta családias hangulatban folyik, hiszen javarészt ugyanazok a kiállítók jelennek meg. Az idén huszonhárman várták a látogatókat, akik érkeztek is szép számmal, annak ellenére, hogy megint a nehezen megközelíthető 18-as pavilonban kapott helyet a kiállítás. Reméljük, jövőre végre méltóbb körülmények közt jelenhetnek meg a kiállítók.

Az idő pénz: a precíziós vetés sebességén javítottak

„Végre minden cég megmutathatta, miben jó, a támogatások most nem torzították a piacot”- magyarázta Nagy-György János, a Kverneland Group Hungária Kft. ügyvezetője az AGROmashEXPÓ-n. Fontosnak tartják, hogy a precíziós technológiák a kisebb üzemmérethez igazodó eszközökben is megjelenjenek, a kiállításon ilyen gépeket is bemutattak a legújabb, nagy sebességre képes szemenkénti vetőgépük mellett.

Dinamikusan fejlődnek a pótolhatatlan szállító járművek is

A termelők ma már nem a támogatásokra várnak, hanem tudatosan vásárolnak. A magyarországi terményszállítási gépüzletág 34 százalékos növekedéséről számolnak be a 2017-es statisztikák, ez a Fliegl Abda Kft.-nél – az export miatt – még magasabb arányú. A cég két fejlesztési díjat is elhozott az AgromashExpóról. Abdán tovább folynak a szállítójárművekhez kapcsolódó fejlesztések.

A mérhető mezőgazdaság innovációi

Bár utoljára szeptemberben, az OMÉK-on találkoztunk, mégis több újdonságról számolt be Molnár Sándor, a Metripond Plusz Mérlegtechnikai Kft. ügyvezetője. Ilyen a kisüzemeknek szánt, nem automata burgonya kiszerelő, a tranzitsilók mérhetővé tétele, vagy épp a nagyobb üzemek mérlegeihez a távelérés biztosítása.

Gyorsaság, pontosság és sokrétűség a vetőgépek piacán

„A teljesítmény mindig társuljon pontossággal és minőségi munkavégzéssel”- fogalmazta meg véleményét Kalmár Tibor, Vaderstad Kft. ügyvezetője, hogy vetésnél a tőtáv helyett fontosabb a mélységegyenletesség, a jó időzítés és a gyors munkavégzés. A cég tavaly jelentősen növelte forgalmát, elsősorban a vetőgépek iránt volt jelentős kereslet.

AGROmashEXPO: beruházási boom és a digitalizáció előretörése az idei trend

Ismét sikeres kiállítást tudhat maga mögött az agrárágazat. A szombaton véget ért AGROmashEXPO és AgrárgépShow – a vele egy időben rendezett Magyar Kert, valamint Szőlészet és Pincészet kiállítás – háromszáznál is több kiállítójára több mint 45 ezren voltak kíváncsiak a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban.