Back to top

A mikroér-keringés javítása mindenre megoldás?

A Bemer International AG egy alapvetően humánterápiával foglalkozó cég, de piacra dobtak egy állatgyógyászati, jobban mondva lóterápiás eszközt is. A forgalmazó szerint profi, hobbi-, versenylovasok és lovardák egyaránt megkeresik őket.

A Bemer International AG egy alapvetően humánterápiával foglalkozó, liechtensteini központú cég, amely orvostechnikai készülékeket gyárt. A társaság legfejlettebb terméke, egy harmadik generációs fizikai mikroér terápiás eszköz. Ebből a szerkezetből, amely a vérkeringés stimulálására hivatott jelformával működik, készült egy állatgyógyászati, jobban mondva lóterápiás változat is. 

„Mivel lovaknak szánták, ezért a készülék a vezérlőegysége, applikátora egy lótarkaróba van beágyazva. A kezelés alapja valamikor a mágnesterápia volt, ezt fejlesztették tovább, a hatást a Bemer-jel. fejti ki”– mondta Kiss Tamás orvostechnikai eszköz tanácsadó, forgalmazó a loterapia.hu weboldal üzemeltetője. Szerinte a Bemer eljárását sokan összemossák a különböző mágnesterápiákkal, azonban más technológiáról van szó. A Bemer Veterinary Line lóterápiás szett két applikátort tartalmaz, az említett lótakarót, illetve egy „mandzsettát”, amellyel lokálisan - legtöbb esetben a patájuknál - lehet a cég szerint hatást gyakorolni az állatok szervezetére.

Az eljárás alapja, hogy azokat a kisereket (arteriolákat, venulákat) stimulálja, amelyeknél a hagyományos orvoslás eszközeivel beavatkozni igen csak korlátozottan lehetséges. A hajszálérrendszer említett elemeinek vérellátását stimulálja, javítja a készülék.

Több felhasználási terület 

A gyártó cég szerint az eszköz alkalmazható balesetek, sérülések kezelésére, stresszoldásra, nyugtatásra, teljesítménynövelésre, emésztési és légzőrendszeri betegség enyhítésére, megelőzésre és regenerációra kortól független.

„Sokan pata és gerinc problémák miatt veszik igénybe a készüléket, de vannak olyan krónikus helyzetek, amelyeknél támogatást nyújthat, ilyen például a kehesség kezelése is - mondta Kiss Tamás. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy mindent meg lehet oldani a Bemer segítségével, de a tüneteket a legtöbb esetben lehet kezelni vele, ráadásul ez a terápia nem betegség specifikus. Ez azt jelenti, hogy minden esetben a mikrokeringésre hat az eszköz, amelynek a javításával nagyon sok kórkép pozitívan változik. Olyan esetekben is érdemes használni, amikor nincs diagnózis. Ártani, nem ártunk vele.” – mesélte Kiss Tamás. Szavai szerint számos gazda akad, aki a lova problémáit nem gyógyszerekkel, hanem természetes úton történő kezeléssel szeretné megoldani, ráadásul alkalmazásához nincs szükség orvosi felügyeletre sem.

Új szereplő a piacon

Habár a liechtensteini cég idén lett húsz éves, a lóterápiás eszközt még csak 2016-ban mutatták be Németországban, egy évre rá kezdődött a világpiaci, így a hazai forgalmazása is, partneri hálózatokon keresztül, a szerződött terjesztők egy képzés elvégzése után foglalkozhatnak az árusítással.

„Mivel mi is lótartók vagyunk, ezért a Bemer Veterinary Line forgalmazása testhez álló volt. Ugyanakkor mire a hazai forgalmazás elkezdődött, a termék már eljutott a nagyobb német lovardákba, így megvolt a használatával kapcsolatos kellő tapasztalat.”– árulta el a forgalmazó.

Pontos információkkal nem tudott arról szolgálni, hogy az indulás óta mennyi megkeresés érkezett be a Bemer Magyarországhoz, azt azonban elmondta, hogy a cég második generációs lógyógyászati berendezése igazi piaci áttörést hozott elődjéhez képest, újragondolt formatervének és innovatív hatásmechanizmusának köszönhetően. A kelet-európai régióban több száz Bemer partner van, ugyanakkor az állatgyógyászati készülékekkel ehhez képest csak kevesen foglalkoznak.

„Mi abban szeretnénk segítséget nyújtani, hogy a lovas társadalommal a bérlet révén megismertetjük a készüléket, ami után a gazdák meg tudják hozni a döntésüket.”– fűzte hozzá.

A felhasználási kör változó, a forgalmazó szerint profi, hobbi-, versenylovasok és lovardák egyaránt megkeresik őket. A millió forint körüli kiadást jelentő vásárlás mellett lehetőség van eszközbérlésre is, jóval barátibb pár 10 ezer forint közti heti áron. 

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

GMO-méh a láthatáron?

Mind a méhészek között, mind tudományos körökben elfogadott az a nézet, hogy megfelelő varroa atkakezelés nélkül a háziméhcsaládok menthetetlenül elpusztulnak. Ha pusztán gazdaállat – parazita alapon nézzük ezt a tényt, akkor ez nyilvánvaló evolúciós zsákutca. Ha egy parazita elpusztítja a gazdaszervezetet, amitől saját léte függ, akkor saját sorsát ő sem kerülheti el, maga is pusztulásra ítélt.

Egyelőre csak madarakra veszélyes az új vírus

Bizonyítottan halálos fenyegetést egyelőre csak madarakra, főleg feketerigókra jelent, de itt van, folyamatosan mutálódik, könnyen nagy baj lehet belőle. Az Usutu-vírus nemrég bukkant fel, de már több európai variánsa is kialakult, eddig az emberek egy százalékában mutatták ki.

A legtöbb méh Tolnában pusztult el

Példátlanul sok méh pusztult el Tolna megyében. Még az országos átlagnál is több, főleg Dombóvár környékén. Ennek az is oka lehet, hogy Dombóvár környékén nagyon magas a méh-sűrűség, az uniós átlag tízszerese.

Veszélyesek lehetnek a dietanolamint tartalmazó állatgyógyászati készítmények

A fogyasztókra jelentett esetleges veszélye miatt határozatlan időre felfüggesztette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) hét, dietanolamint tartalmazó állatgyógyászati készítmény forgalmazását. A korlátozás bevezetésére Magyarországon ez év májusában került sor, azóta az Európai Unió több tagállama követte a hazai példát.

Döntős a magyar díjugrató csapat

A magyar csapat a második helyen végzett az eddigi legrangosabb hazai díjugrató viadal vasárnapi záró- egyúttal főszámában, a 200 ezer euró összdíjazású Nemzetek Díján.

Mit tegyünk, ha malacunkat „megüti a guta”?

Ebben az időszakban gyakori, hogy romlik a termelőképesség, szaporodásbiológiai zavarok jelentkezhetnek és nő az elhullások száma. A sertések alkatuknál fogva különösen érzékenyek a hőstresszre.

A világ szeme rajtunk van

A bábolnai CSI-n beszélgettem a verseny nemzetközi bírónőjével, az osztrák Inés Bejdllel, akiről kiderült, hogy magyar ősökkel rendelkezik. Gyerekkorától lovagol, sikeres fiatal lovas volt díjlovaglásban és díjugratásban is, díjugratóként Európa- és világbajnokságokon szerepelt eredményesen, tagja volt az osztrák díjugrató-válogatottnak.

Főállatorvos: kampány indul a sertéspestis megelőzése érdekében 

Augusztusban a hatósági állatorvosok felkeresik a kisebb gazdaságokat és a járványvédelemről tájékoztatják őket, a kampány az afrikai sertéspestis visszaszorítását szolgálja - mondta Bognár Lajos, az Agrárminisztérium (AM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkára, országos főállatorvos pénteken az M1 aktuális csatornán.

Augusztus 18-án nyílik meg Szilvásváradon a lipicai lovasközpont

Augusztus 18-án nyílik meg Szilvásváradon a lipicai lovasközpont, ahol ezen a napon az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szervezésében családi napot rendeznek

A Nébih nagy sertéspestis térképe

Az elmúlt két hónapban több európai országban is rosszabbodott az afrikai sertéspestis (ASP) járványhelyzet. A Nébih összegyűjtötte a leginkább érintett országokkal kapcsolatos aktuális információkat.