Back to top

A mikroér-keringés javítása mindenre megoldás?

A Bemer International AG egy alapvetően humánterápiával foglalkozó cég, de piacra dobtak egy állatgyógyászati, jobban mondva lóterápiás eszközt is. A forgalmazó szerint profi, hobbi-, versenylovasok és lovardák egyaránt megkeresik őket.

A Bemer International AG egy alapvetően humánterápiával foglalkozó, liechtensteini központú cég, amely orvostechnikai készülékeket gyárt. A társaság legfejlettebb terméke, egy harmadik generációs fizikai mikroér terápiás eszköz. Ebből a szerkezetből, amely a vérkeringés stimulálására hivatott jelformával működik, készült egy állatgyógyászati, jobban mondva lóterápiás változat is. 

„Mivel lovaknak szánták, ezért a készülék a vezérlőegysége, applikátora egy lótarkaróba van beágyazva. A kezelés alapja valamikor a mágnesterápia volt, ezt fejlesztették tovább, a hatást a Bemer-jel. fejti ki”– mondta Kiss Tamás orvostechnikai eszköz tanácsadó, forgalmazó a loterapia.hu weboldal üzemeltetője. Szerinte a Bemer eljárását sokan összemossák a különböző mágnesterápiákkal, azonban más technológiáról van szó. A Bemer Veterinary Line lóterápiás szett két applikátort tartalmaz, az említett lótakarót, illetve egy „mandzsettát”, amellyel lokálisan - legtöbb esetben a patájuknál - lehet a cég szerint hatást gyakorolni az állatok szervezetére.

Az eljárás alapja, hogy azokat a kisereket (arteriolákat, venulákat) stimulálja, amelyeknél a hagyományos orvoslás eszközeivel beavatkozni igen csak korlátozottan lehetséges. A hajszálérrendszer említett elemeinek vérellátását stimulálja, javítja a készülék.

Több felhasználási terület 

A gyártó cég szerint az eszköz alkalmazható balesetek, sérülések kezelésére, stresszoldásra, nyugtatásra, teljesítménynövelésre, emésztési és légzőrendszeri betegség enyhítésére, megelőzésre és regenerációra kortól független.

„Sokan pata és gerinc problémák miatt veszik igénybe a készüléket, de vannak olyan krónikus helyzetek, amelyeknél támogatást nyújthat, ilyen például a kehesség kezelése is - mondta Kiss Tamás. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy mindent meg lehet oldani a Bemer segítségével, de a tüneteket a legtöbb esetben lehet kezelni vele, ráadásul ez a terápia nem betegség specifikus. Ez azt jelenti, hogy minden esetben a mikrokeringésre hat az eszköz, amelynek a javításával nagyon sok kórkép pozitívan változik. Olyan esetekben is érdemes használni, amikor nincs diagnózis. Ártani, nem ártunk vele.” – mesélte Kiss Tamás. Szavai szerint számos gazda akad, aki a lova problémáit nem gyógyszerekkel, hanem természetes úton történő kezeléssel szeretné megoldani, ráadásul alkalmazásához nincs szükség orvosi felügyeletre sem.

Új szereplő a piacon

Habár a liechtensteini cég idén lett húsz éves, a lóterápiás eszközt még csak 2016-ban mutatták be Németországban, egy évre rá kezdődött a világpiaci, így a hazai forgalmazása is, partneri hálózatokon keresztül, a szerződött terjesztők egy képzés elvégzése után foglalkozhatnak az árusítással.

„Mivel mi is lótartók vagyunk, ezért a Bemer Veterinary Line forgalmazása testhez álló volt. Ugyanakkor mire a hazai forgalmazás elkezdődött, a termék már eljutott a nagyobb német lovardákba, így megvolt a használatával kapcsolatos kellő tapasztalat.”– árulta el a forgalmazó.

Pontos információkkal nem tudott arról szolgálni, hogy az indulás óta mennyi megkeresés érkezett be a Bemer Magyarországhoz, azt azonban elmondta, hogy a cég második generációs lógyógyászati berendezése igazi piaci áttörést hozott elődjéhez képest, újragondolt formatervének és innovatív hatásmechanizmusának köszönhetően. A kelet-európai régióban több száz Bemer partner van, ugyanakkor az állatgyógyászati készülékekkel ehhez képest csak kevesen foglalkoznak.

„Mi abban szeretnénk segítséget nyújtani, hogy a lovas társadalommal a bérlet révén megismertetjük a készüléket, ami után a gazdák meg tudják hozni a döntésüket.”– fűzte hozzá.

A felhasználási kör változó, a forgalmazó szerint profi, hobbi-, versenylovasok és lovardák egyaránt megkeresik őket. A millió forint körüli kiadást jelentő vásárlás mellett lehetőség van eszközbérlésre is, jóval barátibb pár 10 ezer forint közti heti áron. 

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Felhő technológia menti meg a méheket?

Új megközelítéssel, a felhő alapú technológia segítségével vizsgálják a méhpopulációk hanyatlásának okait, és igyekeznek elősegíteni a világ legfontosabb beporzó állatainak fennmaradását - közölte az Oracle és a World Bee Project az MTI-vel csütörtökön.

A nyulak is szenvednek a melegtől - és romlanak a szaporasági mutatók

Az utóbbi időben a híradásokban és szakmai körökben egyre gyakrabban esik szó a globális felmelegedésről és ennek hatásairól. A mezőgazdaságon belül a növénytermesztést sújtja legjobban az időjárás kiszámíthatatlan változása. Az állattenyésztés elszenvedője, de részben felelőse is a klímaváltozásnak.

Az nem elég, ha ember van az állat mellett

A védett gyepet, a védelemre szoruló, majdnem kipusztult cikta juhok tartják karban a Nagydorog melletti Szenespusztán. Az állomány ma már szépen gyarapodik.

Megállíthatatlan az afrikai sertéspestis Kínában

Úgy tűnik, az afrikai sertéspestis (ASP) megfékezése, ellenőrzése egyre inkább kicsúszik a kínai hatóságok kezéből. Október közepén már a kilencedik tartományából jelentettek kitörését.

Nyugat-nílusi láz lovaknál

Hazánkban lovaknál a nyugat-nílusi láz vírusát először 2007-ben izolálták, majd 2008-ban 18 ló betegedett meg, melyből 5 elhullott, és a betegséget átvészelt állatokból három egyednek maradandó idegrendszeri elváltozása maradt fent. A helyzet nem javul, hiszen napjainkig a vírus nagy utat tett meg, számos országban kimutatták jelenlétét.

Afrikai sertéspestis - Ötven borsodi település fertőzött

Az országos főállatorvos az afrikai sertéspestis miatt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében ötven települést nyilvánított ideiglenes vagy különösen fertőzött területté, és vezetett be korlátozásokat - írta az Észak-Magyarország szombaton.

Felejthetetlen világjátékok

A 2018-as Lovas Világjátékokra sokan örökre emlékezni fognak. Van, aki a Florence hurrikán okozta bonyodalmak, van, aki a szervezés hiányosságai miatt, és persze van, aki élete legnagyobb eredményét érte el 2018-ban. Legjobb hazai eredményünk a lovastornász Bence Balázs előkelő 10. helye.

A juhágazat hiányosságainak pótlása és új ismeretek szerzése a cél

"A hazai juhtartás eredményessége, termelékenysége, állategészségügyi helyzete, technológiai színvonala, és sajnos a juhtenyésztésé is elmarad az európai szinttől. Egy kutatóintézetnek nem feladata, hogy a hiányosság kialakulásának okát keresse. A mi feladatunk releváns megoldási javaslatok kidolgozása a felmerülő problémákra" - Dr. Monori István összefoglalóját olvashatják.

A bírálat nem hibakeresés

A ló törzskönyvezésének első lépése (a származásellenőrzés után) a küllemi és mozgás bírálat. Ezzel a munkával, szinte minden tenyésztő találkozik, aki törzskönyvezett lovat tart.

Magyar fejlesztés: új állategészségügyi és takarmányozási rendszer

Új állategészségügyi, szaporodásbiológiai és takarmányozási rendszert fejlesztett ki a komáromi Solum Zrt. és a balatonfüredi Adexgo Kft. 555 millió forintos beruházással - tájékoztatta a komáromi társaság vezérigazgatója az MTI-t.