Back to top

A mikroér-keringés javítása mindenre megoldás?

A Bemer International AG egy alapvetően humánterápiával foglalkozó cég, de piacra dobtak egy állatgyógyászati, jobban mondva lóterápiás eszközt is. A forgalmazó szerint profi, hobbi-, versenylovasok és lovardák egyaránt megkeresik őket.

A Bemer International AG egy alapvetően humánterápiával foglalkozó, liechtensteini központú cég, amely orvostechnikai készülékeket gyárt. A társaság legfejlettebb terméke, egy harmadik generációs fizikai mikroér terápiás eszköz. Ebből a szerkezetből, amely a vérkeringés stimulálására hivatott jelformával működik, készült egy állatgyógyászati, jobban mondva lóterápiás változat is. 

„Mivel lovaknak szánták, ezért a készülék a vezérlőegysége, applikátora egy lótarkaróba van beágyazva. A kezelés alapja valamikor a mágnesterápia volt, ezt fejlesztették tovább, a hatást a Bemer-jel. fejti ki”– mondta Kiss Tamás orvostechnikai eszköz tanácsadó, forgalmazó a loterapia.hu weboldal üzemeltetője. Szerinte a Bemer eljárását sokan összemossák a különböző mágnesterápiákkal, azonban más technológiáról van szó. A Bemer Veterinary Line lóterápiás szett két applikátort tartalmaz, az említett lótakarót, illetve egy „mandzsettát”, amellyel lokálisan - legtöbb esetben a patájuknál - lehet a cég szerint hatást gyakorolni az állatok szervezetére.

Az eljárás alapja, hogy azokat a kisereket (arteriolákat, venulákat) stimulálja, amelyeknél a hagyományos orvoslás eszközeivel beavatkozni igen csak korlátozottan lehetséges. A hajszálérrendszer említett elemeinek vérellátását stimulálja, javítja a készülék.

Több felhasználási terület 

A gyártó cég szerint az eszköz alkalmazható balesetek, sérülések kezelésére, stresszoldásra, nyugtatásra, teljesítménynövelésre, emésztési és légzőrendszeri betegség enyhítésére, megelőzésre és regenerációra kortól független.

„Sokan pata és gerinc problémák miatt veszik igénybe a készüléket, de vannak olyan krónikus helyzetek, amelyeknél támogatást nyújthat, ilyen például a kehesség kezelése is - mondta Kiss Tamás. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy mindent meg lehet oldani a Bemer segítségével, de a tüneteket a legtöbb esetben lehet kezelni vele, ráadásul ez a terápia nem betegség specifikus. Ez azt jelenti, hogy minden esetben a mikrokeringésre hat az eszköz, amelynek a javításával nagyon sok kórkép pozitívan változik. Olyan esetekben is érdemes használni, amikor nincs diagnózis. Ártani, nem ártunk vele.” – mesélte Kiss Tamás. Szavai szerint számos gazda akad, aki a lova problémáit nem gyógyszerekkel, hanem természetes úton történő kezeléssel szeretné megoldani, ráadásul alkalmazásához nincs szükség orvosi felügyeletre sem.

Új szereplő a piacon

Habár a liechtensteini cég idén lett húsz éves, a lóterápiás eszközt még csak 2016-ban mutatták be Németországban, egy évre rá kezdődött a világpiaci, így a hazai forgalmazása is, partneri hálózatokon keresztül, a szerződött terjesztők egy képzés elvégzése után foglalkozhatnak az árusítással.

„Mivel mi is lótartók vagyunk, ezért a Bemer Veterinary Line forgalmazása testhez álló volt. Ugyanakkor mire a hazai forgalmazás elkezdődött, a termék már eljutott a nagyobb német lovardákba, így megvolt a használatával kapcsolatos kellő tapasztalat.”– árulta el a forgalmazó.

Pontos információkkal nem tudott arról szolgálni, hogy az indulás óta mennyi megkeresés érkezett be a Bemer Magyarországhoz, azt azonban elmondta, hogy a cég második generációs lógyógyászati berendezése igazi piaci áttörést hozott elődjéhez képest, újragondolt formatervének és innovatív hatásmechanizmusának köszönhetően. A kelet-európai régióban több száz Bemer partner van, ugyanakkor az állatgyógyászati készülékekkel ehhez képest csak kevesen foglalkoznak.

„Mi abban szeretnénk segítséget nyújtani, hogy a lovas társadalommal a bérlet révén megismertetjük a készüléket, ami után a gazdák meg tudják hozni a döntésüket.”– fűzte hozzá.

A felhasználási kör változó, a forgalmazó szerint profi, hobbi-, versenylovasok és lovardák egyaránt megkeresik őket. A millió forint körüli kiadást jelentő vásárlás mellett lehetőség van eszközbérlésre is, jóval barátibb pár 10 ezer forint közti heti áron. 

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Jó évet zárt a Boehringer Ingelheim

A Boehringer Ingelheim cég 2017. január 1-én befejeződött stratégiai ügylettel bővítette állatgyógyászati portfólióját, így a világ 2. legnagyobb állatgyógyászati termékeket gyártó és forgalmazó vállalatává vált. Az elmúlt 17 hónapban Magyarországon is megkezdődött a cég már meglévő és felvásárolt vállalatrészeinek egybefonódása, az új szervezeti struktúra kialakítása.

Mesteredző a megújult lovardában

A magyar lovassport örökös bajnoka, Dallos Gyula tart edzőtábort a Debreceni Egyetem Lovasakadémiáján június elején. Az elmúlt hónapokban újabb felújítások történtek a lovardában, a szociális helyiségek korszerűsítésével európai színvonalúvá vált a komplexum.

Egy hónap alatt nagyjából 11 milliárdos kárt szenvedett el a sertéságazat

Vizsgálja a kormány, hogyan segíthetné azokat a gazdákat, akiket veszteség ért a sertéspestis miatt. Magyarországon már több elhullott vaddisznót is találtak, emiatt több ország is embargót vezetett be a magyar sertésekre. Az országos főállatorvos szerint a kár elérheti a 11 milliárd forintot. Továbbra is arra hívják fel a gazdák figyelmét, hogy ügyeljenek a higiéniára – közölte az M1 Híradója.

Lovak a világ leghidegebb táján

A jakut ló, jakut póni avagy egyszerűen csak jakut vélhetően a leghidegtűrőbb, legigénytelenebb ló, melyet ismerünk. Jakutföldön honos, melynek címerállata is, hiszen kulcsfontosságú háziállatnak számít a mind a mai napig.

Megfizethetetlen élmény

Az élményt, amit a világ jelenlegi legeredményesebb reininglovasának kurzusán szerezhet egy tanulni vágyó versenyző, nyugodtan lehet azok közé sorolni, amelyeket megfizethetetlenként szokás emlegetni. Shawn Flarida kurzusán jártunk Franciaországban.

Az állatjóléti támogatás meghosszabbítását kértük

A kormány 2019-től is fenn kívánja tartani a baromfiszektor állatjóléti támogatását. Magyarország az éves keretet 12 milliárd forintról 14,5 milliárd forintra emelné, miközben fenntartja a tojótyúkok állatjóléti támogatását is.

Versennyel tesztelték az új lovas stadiont Szilvásváradon

Országos minősítő díjlovagló versenyt rendeztek a szilvásváradi fedeles lovardában, ezzel párhuzamosan pedig egy díjugrató tesztverseny is folyt az új lovas stadionban.

Csengelétől Hollywoodig

Családi gazdálkodó. Teheneket és lovakat tart, de ha hívja az amerikai Metro-Goldwyn-Mayer cég, akár a fél világot képes beutazni, hogy hobbijának hódoljon, a lovas kaszkadőrködésnek. A csengelei Gyurkovics Róbert olyan szuperprodukciókban játszott, mint például a Ben-Hur, de a felkérések azóta is folyamatosak, hamarosan például Kínába megy forgatni.

A kettesfogatban magyar bajnok ló Hódmezőn is elvitte az első helyet

A nóniusz tenyészállat bírálat győztese Toszka, a magyar bajnok ló. A fekete kanca Papp János fogathajtó fogatában szerepel. A Hódmezővásárhelyen megrendezett Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon azonban nem gyorsaságával és ügyességével, hanem erős, méltóságteljes küllemével tűnt ki.

Kelet-Ázsiából származik kétéltűgyilkos gomba

Kelet-Ázsia lehet az eredeti hazája a kétéltűeket világszerte pusztító gombának - derült ki egy új, a londoni Imperial College vezette nemzetközi kutatásból, amelyben a Magyar Természettudományi Múzeum egyik kutatója is részt vett.