Back to top

A mikroér-keringés javítása mindenre megoldás?

A Bemer International AG egy alapvetően humánterápiával foglalkozó cég, de piacra dobtak egy állatgyógyászati, jobban mondva lóterápiás eszközt is. A forgalmazó szerint profi, hobbi-, versenylovasok és lovardák egyaránt megkeresik őket.

A Bemer International AG egy alapvetően humánterápiával foglalkozó, liechtensteini központú cég, amely orvostechnikai készülékeket gyárt. A társaság legfejlettebb terméke, egy harmadik generációs fizikai mikroér terápiás eszköz. Ebből a szerkezetből, amely a vérkeringés stimulálására hivatott jelformával működik, készült egy állatgyógyászati, jobban mondva lóterápiás változat is. 

„Mivel lovaknak szánták, ezért a készülék a vezérlőegysége, applikátora egy lótarkaróba van beágyazva. A kezelés alapja valamikor a mágnesterápia volt, ezt fejlesztették tovább, a hatást a Bemer-jel. fejti ki”– mondta Kiss Tamás orvostechnikai eszköz tanácsadó, forgalmazó a loterapia.hu weboldal üzemeltetője. Szerinte a Bemer eljárását sokan összemossák a különböző mágnesterápiákkal, azonban más technológiáról van szó. A Bemer Veterinary Line lóterápiás szett két applikátort tartalmaz, az említett lótakarót, illetve egy „mandzsettát”, amellyel lokálisan - legtöbb esetben a patájuknál - lehet a cég szerint hatást gyakorolni az állatok szervezetére.

Az eljárás alapja, hogy azokat a kisereket (arteriolákat, venulákat) stimulálja, amelyeknél a hagyományos orvoslás eszközeivel beavatkozni igen csak korlátozottan lehetséges. A hajszálérrendszer említett elemeinek vérellátását stimulálja, javítja a készülék.

Több felhasználási terület 

A gyártó cég szerint az eszköz alkalmazható balesetek, sérülések kezelésére, stresszoldásra, nyugtatásra, teljesítménynövelésre, emésztési és légzőrendszeri betegség enyhítésére, megelőzésre és regenerációra kortól független.

„Sokan pata és gerinc problémák miatt veszik igénybe a készüléket, de vannak olyan krónikus helyzetek, amelyeknél támogatást nyújthat, ilyen például a kehesség kezelése is - mondta Kiss Tamás. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy mindent meg lehet oldani a Bemer segítségével, de a tüneteket a legtöbb esetben lehet kezelni vele, ráadásul ez a terápia nem betegség specifikus. Ez azt jelenti, hogy minden esetben a mikrokeringésre hat az eszköz, amelynek a javításával nagyon sok kórkép pozitívan változik. Olyan esetekben is érdemes használni, amikor nincs diagnózis. Ártani, nem ártunk vele.” – mesélte Kiss Tamás. Szavai szerint számos gazda akad, aki a lova problémáit nem gyógyszerekkel, hanem természetes úton történő kezeléssel szeretné megoldani, ráadásul alkalmazásához nincs szükség orvosi felügyeletre sem.

Új szereplő a piacon

Habár a liechtensteini cég idén lett húsz éves, a lóterápiás eszközt még csak 2016-ban mutatták be Németországban, egy évre rá kezdődött a világpiaci, így a hazai forgalmazása is, partneri hálózatokon keresztül, a szerződött terjesztők egy képzés elvégzése után foglalkozhatnak az árusítással.

„Mivel mi is lótartók vagyunk, ezért a Bemer Veterinary Line forgalmazása testhez álló volt. Ugyanakkor mire a hazai forgalmazás elkezdődött, a termék már eljutott a nagyobb német lovardákba, így megvolt a használatával kapcsolatos kellő tapasztalat.”– árulta el a forgalmazó.

Pontos információkkal nem tudott arról szolgálni, hogy az indulás óta mennyi megkeresés érkezett be a Bemer Magyarországhoz, azt azonban elmondta, hogy a cég második generációs lógyógyászati berendezése igazi piaci áttörést hozott elődjéhez képest, újragondolt formatervének és innovatív hatásmechanizmusának köszönhetően. A kelet-európai régióban több száz Bemer partner van, ugyanakkor az állatgyógyászati készülékekkel ehhez képest csak kevesen foglalkoznak.

„Mi abban szeretnénk segítséget nyújtani, hogy a lovas társadalommal a bérlet révén megismertetjük a készüléket, ami után a gazdák meg tudják hozni a döntésüket.”– fűzte hozzá.

A felhasználási kör változó, a forgalmazó szerint profi, hobbi-, versenylovasok és lovardák egyaránt megkeresik őket. A millió forint körüli kiadást jelentő vásárlás mellett lehetőség van eszközbérlésre is, jóval barátibb pár 10 ezer forint közti heti áron. 

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Vakcina-gyártó üzem épül Monoron 8 milliárd forintból

A Ceva-Phylaxia Oltóanyagtermelő Zrt. új állatvakcina-gyártó üzemet, valamint kutatási és fejlesztési központot épít a Pest megyei Monoron több, mint 8 milliárd forintból.

Egyre több az elhízott ló

A lovak fele túlsúlyosnak számít, mert a lótulajdonosok elfelejtették az egészséges lótartás alapelveit – figyelmeztetnek angol állatorvosok.

Újabb ASP-s vaddisznó Borsodban

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hangony község külterületén talált vaddisznó tetemben mutatta ki tegnap az afrikai sertéspestis (ASP) vírusát a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma. Az új esetet a magas kockázatú területen belül azonosították. Az állategészségügyi szakemberek – az országos főállatorvos utasítására – megkezdték a szükséges intézkedések végrehajtását.

Sikeres évet zárt 2018-ban az Agrárminisztérium

A jogalkotás területén az Agrárminisztérium volt a legaktívabb tárca az elmúlt évben. Az 55 rendelet, 6 törvény és 10 kormányrendelet mellett, a tárca további 4 törvényjavaslatot készített elő és nyújtott be az Országgyűlés elé. A sikerrel megkezdett programok folytatásán túl többek között az élelmiszerbűnözés visszaszorításának ügye, valamint a sertés-és baromfi járványok álltak a minisztérium tevékenységének a központjában tavaly.

Thaiföld is alkalmazza a regionalizációt a jövőben madárinfluenza járvány esetén

Újabb szakdiplomáciai sikert ért el az Agrárminisztérium. A thai hatóságokkal kötött megállapodás értelmében a jövőben egy esetleges hazai madárinfluenza járvány esetén kizárólag a fertőzött területről származó baromfitermékekkel szemben vezetnek be korlátozásokat a távol-keleti országban.

A méhcsaládok gyors tavaszi fejlesztése

A fenti címmel jelent meg 2018 áprilisában kis kézikönyvem. Ezzel a témával összefüggésben osztok meg néhány részletet. Sőt, aktuális, remélhetőleg hasznos, de a könyvben nem szereplő gondolatokat is beleszövök az írásba. Mivel a tavaszi munkálatok még két hónapnyira vannak, megengedhetjük magunknak, hogy távolabbról indítsuk a témát.

Méhészhírek a nagyvilágból

A nozéma a hideget is túléli; Kidobott viasz Afrikában; A méhek az aknamentesítésben is társai az embernek

Új-Zéland sikeres küzdelme a Mycoplasma bovis ellen

Az új-zélandi kormány meg van győződve arról, hogy képes lesz a szarvasmarhákat megtámadó patogén baktérium teljes felszámolására a teljes állományban. Ez lenne az első ország a világon, amely ilyen eredményt ér el. A fertőző állatbetegséget először 2017. júliusában észlelték egy új-zélandi tejüzemben, majd az elterjedt a déli szigetről az északi szigetre.

Két szakágban nyerő - Beszélgetés Koszta Botonddal

Koszta Botond az első olyan lovas a Talent Program eddigi történetében, aki egyszerre két szakágban is felvételt nyert az októberi vizsgán. A fiatal tehetségre már tavaly is felfigyelt az edzői kar, de akkor egy sajnálatos sérülés miatt nem tudta teljesíteni az egész szezont, ezért nem is záróvizsgázhatott. Idén újra nekifutott a felvételinek, amelyet két lóval teljesített két szakágban.

Mediterrán melléktermékek brojlereknek

A World's Poultry Science Journalban egy olasz kutatócsoport két cikkben számolt be a mediterrán és közel-keleti térség tipikus növénytermesztési termékeinek feldolgozása alkalmával nyert melléktermékek baromfitakarmányozásban történő felhasználásáról.