0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Vadásztársaságok az OVAL pályázatának nyertesei

Az Országos Vadgazdálkodási Alaphoz benyújtott pályázatokról is szavazott az OMVK Elnöksége 2018. január 29-ei ülésén. Emellett szó esett a hatvani Vadászati Múzeum átvételéről és az áprilisban esedékes kamarai tisztújításról is.

Az ülésen az Elnökség tagjai egyhangúlag elfogadták az Országos Vadgazdálkodási Alapból finanszírozható tevékenységek támogatására meghirdetett 2017. évi pályázati felhívásra beérkezett pályázatokból azok támogatását, amelyeket az Országos Vadvédelmi és Vadgazdálkodási Bizottság erre megfelelőnek minősített.

A jelenlévők egyben döntöttek arról is, hogy a rendelkezésre álló forrást elsősorban a vadásztársaságok által benyújtott pályázatok finanszírozására fordítják. Ennek teljesíthetősége érdekében tartaléklistára helyezik a Bizottság által befogadott, az állami erdőgazdaságok, a nemzeti parkok és az egyéb gazdasági társaságok által benyújtott pályázatokat. Ez utóbbiak alól kivételt képeznek azok a konzorciumok, amelyekben vadásztársaságok is részt vesznek tagként.

Az Országos Vadgazdálkodási Alap megfogalmazott céljait szem előtt tartva a bizottság 645 pályázatot minősített támogathatónak, összesen 583 079 000 forint összegben

Az Alap működési szabályzatának megfelelően a sikeresen pályázott jogosultak neve, a nyertes pályázatok címe és az elnyert összegek elérhetők az OMVK honlapján. (Részletes információk az Országos Vadgazdálkodási Alapról itt.)

A nyertes pályázókkal a szerződéskötés folyamatban van, a kifizetések a szabályzatnak megfelelően 2018. március 31-éig megtörténnek.

A hatvani Széchenyi Zsigmond Vadászati Múzeum átvételével kapcsolatban – amelynek működtetését 2018. január elsejétől az OMVK-nak adta át a kormányzat – dr. Jámbor László elnök adott tájékoztatást. Mint elmondta, a vagyonkezelési szerződést a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-vel aláírták.

A tényleges üzemeltetést 2018. június végéig még a korábbi működtető, a Gödöllői Királyi Kastély Közhasznú Nonprofit Kft. folytatja, júliustól pedig már az OMVK által alapított Széchenyi Zsigmond Vadászati Múzeum Közhasznú Nonprofit Kft. veszi át. A Vadászkamara elnöke hozzátette: a korábbi megállapodásnak megfelelően az állam több évre előre biztosítja a múzeum működésének anyagi hátterét.

Az ülésen döntés született az idei országos küldöttközgyűlés időpontjáról is: erre április 13-án, pénteken kerül sor, a helyszín ez alkalommal is a tatai Gottwald Hotel lesz. Ezzel összefüggésben a 2017 áprilisában tartott küldöttközgyűlésen megválasztott Jelölőbizottság elnöke, dr. Kovács Sándor is beszámolt a testület eddig elvégzett munkájáról.

Forrás: OMVK