Back to top

Visszaesett a Zwack Unikum árbevétele

A Zwack Unicum Nyrt. 2017–18-as üzleti évének első három negyedévében a bruttó árbevétel 8,4 százalékkal 20,05 milliárd forintra csökkent. A 2017. április elejétől december végéig tartó időszakban az adókkal csökkentett árbevétel 2,5 százalékkal, az üzemi eredmény 13,5, az adózott eredmény pedig 0,9 százalékkal mérséklődött – derült ki a tőzsdezárás után közzétett gyorsjelentésből.

A Kalinkán vérzett el az Unicum2018. 02. 06. 10:13  Beck András  Pénzügy | Pénzügyi Hírek

 

Az alacsonyabb árbevétel a Kalinka-eladások jelentős csökkenésével magyarázható, 2016 végén az adóváltozások miatt kiugróan magas volt e vodka forgalma. A cég teljes hazai eladásai a vizsgált időszakban 3,3 százalékkal estek vissza. A Zwack saját gyártású termékeinek nettó árbevétele 7,7 százalékkal csökkent itthon. A prémiumitalok piacán viszont 11,7 százalékkal nőtt az értékesítés, az Unicum az átlagnál is kelendőbb volt. A St. Hubertusból 20 százalékkal nagyobb árbevétel származott.

A Diageo-portfólió árbevétele 17,6 százalékkal nőtt. A társasági­adó-kulcs csökkenése miatt mérséklődött a számított adó. Az adózott eredmény pedig lényegesen magasabb a tervezettnél, így a menedzsment megemelte az idei eredménycélt. Várakozásuk szerint ez az eredetileg tervezett 1,71 milliárd forint helyett meg fogja haladni a 2 milliárd forintot.

Forrás: 
Világgazdaság

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

HELL: idén már piacvezetők akarunk lenni

Nagy változásokon megy keresztül az FMCG-piac, a PepsiCo hazai érdekeltségei a Szentkirályi-Kékkutihoz kerültek, a Coca-Cola pedig története második legnagyobb kampányára készül. Ezek a történések nem hozzák zavarba hazánk egyik legnagyobb élelmiszeripari vállalatát, a szegmens alakulásáról a HELL ENERGY kereskedelmi igazgatóját kérdeztük.

Csökkent a Nestlé nyeresége tavaly

Lassuló forgalomnövekedéssel és nyereségcsökkenéssel zárta a tavalyi évet a svájci Nestlé élelmiszeripari konszern.

Nagy dobásra készül a Coca-Cola Magyarországon

Másfélszeresére növelte dunaharaszti központi gyártóbázisa területét a Coca-Cola HBC Magyarország. Hazánk legnagyobb üdítőital-gyártó cége 2020-ig újabb jelentős kapacitásbővítést tervez a most vásárolt 13 hektáros ingatlanon, amelyen a cégcsoport legnagyobb közép-európai gyártóbázisa jöhet létre.

Halfilét a szeszüzemből

Nem újkeletű gondolat, hogy bizonyos tevékenységek után visszamaradt hulladékot etessenek fel a tenyésztett halakkal. Ez tulajdonképpen a körforgásos mezőgazdaság alapja. Az akvakultúra – a halgazdaság modernebb neve – többféleképpen is kombinálható más tevékenységekkel.

Hamarosan mesterséges intelligencia tervezi a sört

A következő három évben, jelentős állami támogatással közel 3,5 millió eurót költ mesterségesintelligencia-fejlesztésre a dán Carlsberg – írja a Financial Times (FT). A világ 4. legnagyobb sörgyártója – a Microsoft és 2 dániai egyetem bevonásával – olyan rendszert épít, amely az alapanyag-termesztéstől az erjesztési és főzési fázisokon át az értékesítésig a teljes gyártási folyamatban részt vesz. 

A gyerekpezsgőkkel nem trükköznek

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) vizsgálatában az alkoholmentes italok, gyerekpezsgők, habzóitalok minden tekintetben megfeleltek a jogszabályok által meghatározott határértékeknek, a címkén és a gyártmánylapban leírtaknak - közölte a hivatal az MTI-vel.

Medvefogó - nem csak vadászoknak

Egy klasszikus mézes likőrrecept az ünnepekre. A recept Poroszországból származik, és szakmától illetve nemtől függetlenül egy kis változtatással idehaza is elkészíthető. Kell hozzá zamatos méz és vodka vagy pálinka.

A pálinkánál is népszerűbb a gyomorkeserű

Magyarországon több mint 80 milliárd forintot költ évente égetett szeszre a lakosság, a gyomorkeserűk kiskereskedelmi forgalma a vodkáénál és a pálinkáénál is erősebb.

Fejlesztések az első magyar üdítőital család gyártójánál

Mintegy 3,2 milliárd forintból épített gyártó és palackozó üzemet a Márka Üdítőgyártó Kft. a Bács-Kiskun megyei Felsőlajoson 500 millió forint európai uniós támogatással.

A vártnál jobb negyedévet zárt az amerikai Monsanto

A Monsanto amerikai vetőmagtermelő és agrárvegyipari cég az elemzői várakozásoknál kedvezőbb eredményt ért el az augusztus 31-én zárult negyedévben, döntően a szója és kukorica vetőmagok iránti növekvő kereslet miatt.