0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Változtak az Országos Mikrohitel Program feltételei

Januártól változtak az Országos Mikrohitel Program feltételei, továbbra is maximum 10 millió forint folyósítható projektenként a mikrovállalkozások számára, de egy vállalkozásnak egyszerre összesen 20 millió forint mikrohitele lehet a szerződések számától függetlenül - közölte a Baranya megyei Vállalkozói Központ az MTI-vel.

Az Országos Mikrohitel Program azokat segíti, akiknek életképes üzleti elképzelésük van, de nem rendelkeznek a vállalkozás elindításához, fejlesztéséhez szükséges pénzzel. 

A hitelközvetítést végző Baranya Megyei Vállalkozói Központ (BMVK) eredményei alapján a benyújtott 10 igénylőből nyolc biztosan megkapja a kért összeget – írják a közleményben.

Az ügyfelek között döntően olyan vállalkozások vannak, amelyek a Széchenyi 2020 pályázati kiírásokból a jogosultsági feltételek miatt kiestek. Ágazati eloszlást tekintve, a szolgáltató szektorból fordulnak legtöbben hitelért – közölte a vállalkozói központ.

Mikrohitelt azok a magyarországi székhellyel működő vagy induló, nem mezőgazdasági tevékenységet folytató gazdasági társaságok, egyéni vállalkozók vehetnek igénybe, amelyek életképes üzleti tervvel rendelkeznek és éves nettó árbevételük, vagy mérlegfőösszegük legfeljebb 2 millió euró.

Forrás: MTI-Eco