0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Természetszerető pedagógusok figyelem!

Hamarosan megkezdődik a gyalogos vándortábor-vezető pedagógusok továbbképzése az Országos Erdészeti Egyesület és a Testnevelési Egyetem együttműködésében. A 30 órás, három és fél napos képzésre március elejéig jelentkezhetnek a felsőfokú képzettségű pedagógusok, ha érdeklődnek a természet, a természetjárás iránt. A tanfolyamot elvégző pedagógusok 30 kreditponttal lesznek gazdagabbak.

Ez alkalommal 300 pedagógus képzésére nyílik lehetőség, de érdemes minél hamarabb jelentkezni, mert várhatóan gyorsan telnek a helyek. Ez annak is köszönhető, hogy a most tavasszal vizsgázó pedagógusok is indíthatnak csoportot már idén nyáron az Erdei Vándortábor Programban, és mint kísérők jogosultak a százezer forintos táborvezetői díjra, ráadásul még részvételi díjat sem kell fizetniük – emelte ki Elmer Tamás, az Erdei Vándortáborokat szervező Országos Erdészeti Egyesület projektfelelőse.

A tananyag legfontosabb részét a tájékozódási ismeretek képezik, de táborszervezési és fontos egészségügyi tudnivalókról is szó esik a képzésen. A vándortáborozásnak, kirándulásnak komoly közösségformáló ereje van, amihez a képzés erdőpedagógiai modulja nyújthat segítséget, bemutatva a pedagógusoknak a tantermen kívüli oktatás lehetőségeit.

A továbbképzést az Erdei Vándortábor Program támogatja, így a fejenkénti 10 000 forintos részvételi díj tartalmazza az elméleti és gyakorlati képzés tananyagának, az étkezések és a szállás díját, valamint a vizsgadíjat.

A szervezők arra törekedtek, hogy az ország minél több régiójában elérhető legyen a továbbképzés, ezért a péntek délutántól vasárnap délutánig tartó gyakorlati képzések nemcsak Budapest környékén, hanem szerte az országban, jellemzően erdei iskolákban lesznek. Több képzésre az Erdei Vándortáborok valamelyik táborhelyén kerül sor, így a tanárok nyáron már ismerős helyre fognak érkezni a diákokkal.

Az Erdei Vándortábor Program kormányzati támogatással összesen 14 erdei, kerékpáros és vízi útvonalon várja a felsős és középiskolás diákok csoportjait. A Bakonyban, a Börzsönyben, a Mátrában, a Mecsekben és a Pilisben kínálnak elérhető áron egyhetes táborozást. Az idei évben tábort szervező, képzett pedagógusok munkáját a táborvezetési díjon felül nyereményjátékkal is megköszöni az Országos Erdészeti Egyesület: három darab, egyenként 150 000 forint értékű erdei nyaralási lehetőséget sorsolnak ki, ami a Bakonyban, a Börzsönyben vagy a Mecsekben váltható majd be. A Vándortábor Programról bővebben információ olvasható a www.vandortabor.hu oldalon.

A továbbképzésra a  www.tf.hu oldalon jelentkezhetnek a természetet kedvelő pedagógusok.

Forrás: magyarmezogazdasg.hu