0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Még van hó a Mátrában és a Bükkben

A farsangi fánkos vígadalomtól hangos hétvégén érdemes egy kicsit kimozdulni a természetbe is, hiszen a Mátra és a Bükk még számos helyen összefüggő hópaplannal várja a túrázókat.

Erdei programajánló – Erdei vándortábor

Még lehet jelentkezni az Erdei Vándor programra, ami a Mátra mellett a Börzsöny, Pilis, Bakony és Mecsek – öt csodálatos útvonalán, kiépített táborhelyekkel, egy hetes vándorlásra várja a felsős és középiskolás diákokat, valamint felnőtt kísérőiket. Folyamatosan érkeznek foglalások, így ne halogassátok sokáig, jelentkezzetek minél hamarabb, nehogy lemaradjatok az élményekkel teli nyári kalandról. Részletek: www.erdeivandor.hu.

Vadászati korlátozások

Véget ért a társas vadászatok fő szezonja. Már csak egyéni vadászatokra lehet számítani az egész év folyamán, így kérjük a turistákat, hogy a még rövid nappalok miatt az erdőlátogatást 9 és 15 óra közé tervezzék.

Vasúti közlekedés – tavaszi karbantartás

Három erdei vasutunk közül a Mátravasút Mátrafüredi szakaszán és a Felsőtárkányi Állami Erdei Vasúton még folynak a szokásos tavaszi karbantartási munkálatok, hogy a márciusi indulás zökkenőmentes legyen. A Mátravasút Szalajka-ház vonalán a kormányzati forrásból megvalósuló fejlesztés miatt egész évben nem közlekednek szerelvényeink.

Szilvásváradon a hófödte Szalajka-völgy csodálatos látványt nyújt. Érdemes hát fölkeresni egy kisvonatozással összekötve. A Szilvásváradi Állami Erdei Vasút a hétvégén is menetrend szerint vár titeket!

Minden kedves olvasónknak friss levegőt, sok mozgást kívánunk a hétvégére!

EGERERDŐ Zrt.

Forrás: EGERERDŐ Zrt. közszolgálati közlemény