0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Virág és ajándék Valentin-napra: a NAV is figyelmes a héten

Az adóhatóság is készül a Valentin-napra: virágboltokat és ajándéküzleteket vizsgál ezen a héten több megyében. A hatóság az interneten, az adótraffipax nevű tájékoztató rendszerben előre közölte, hogy az egyes megyékben hol, mikor és mit ellenőriz. 

Azok a szolgáltatók számíthatnak adóhivatali ellenőrzésre mostanában, amelyek Valentin-nap alkalmából kínálnak különféle lehetőségeket a vásárlóknak. A hatóság az interneten, az adótraffipax nevű tájékoztató rendszerben előre közölte, hogy az egyes megyékben hol, mikor és mit ellenőriz – írta a Magyar Idők.

A revizorok főként a számla- és a nyugtaadás szabályszerűségét, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják meg. Lesznek Valentin-napi ellenőrzések Pest megyében, Bács-Kiskunban, Borsodban, Nógrádban, Fejér megyében, Komárom-Esztergomban, valamint Zalában, Somogyban és Veszprém megyében is. 

Az adótraffipax elnevezésű, feketegazdaság elleni megoldást nagyjából egy éve indította el az adóhivatal, a módszer azért kiváló, mert az adótraffipax időszaka alatt rögzített információk összehasonlíthatók a vállalkozó korábbi bevallásaiban szereplő adatokkal, egyben mércéül szolgálhatnak a jövőbeli adatközlések ellenőrzéséhez – mondta a lapnak Kis Péter András, a NAV adóügyekkel foglalkozó szóvivője.

Forrás: MTI-Eco