Back to top

A Zöld Szakma Konferenciája

2018. február 15–16.
Bükfürdfő
Greenfield Hotel Golf & Spa

2018. február 15-16.

– a Magyar Kertészeti Árudák Egyesülete,

- a Magyar Faiskolások Egyesülete,

- a Magyar Kertépítők Országos Szövetsége és

- a Magyar Faápolók Egyesületének

találkozója Bükfürdfőn, a Greenfield Hotel Golf & Spa-ban, (9740 Bükfürdő, Golf u. 4.)

15-én, csütörtökön az egyesületek éves közgyűlésük után a szakterületüket érintő kérdésekről hallgatnak előadásokat,

16-án, pénteken pedig a három egyesület közös szervezésében szakmai konferencia lesz.

Témái:

  • A dísznövények legújabb betegségei (Both Gyula, Prenor Kft.)
  • A közterületi dísznövények új és várható betegségei - (Zsigó György)
  • Zöldterületek pollenadó növényzete által okozott allergénterhelés ( Dr. Magyar Donát, Mányoki Gergely)
  • A díszkertészek a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarában (Lukács Zoltán)
  • Mit kíván a zöld szakma? (Füleky Zsolt helyettes államtitkár, Miniszterelnökség)
  • Új trendek az erdőn kívüli fatelepítésekben (Dr. Borovics Attila, NAIK)
  • A kertész szakképzés, ahol a jövőt kovácsolják (Hajnal Sándor, MAKESZISZ és Kosztka Ernő, MAKEOSZ)
  • Együtt a szakma! A díszkertész szakmai szervezetek (Dr. Orlóci László, MDSZ)
  • Záró gondolatok az egyesületek vezetőitől.

Érdeklődni és jelentkezni az egyesületeknél lehet.

Muzsikál az Erdő: alkotói pályázatok

A Muzsikál az Erdő Alapítvány hagyományaihoz híven a 2018-as évben is alkotói pályázatokat hirdet. A Képzőművészeti- a Fotópályázat, valamint az Irodalmi pályázat mellett az óriási népszerűségnek örvendő Gyermekrajzpályázatra is jelentkezhetnek az érdeklődők. A 15. jubileumi évadhoz kapcsolódóan egy újdonsággal is készültek - zeneszerzői pályázattal kórusmű megalkotására.

A Budakeszi Vadaspark is készül a Föld Napjára

A Budakeszi Vadaspark április 21-én, szombaton a Föld Napja apropóján egy fergeteges, és hasznos tudásanyagban gazdag ünneplésre hívja a bolygónk sokszínűségét és természeti egyensúlyát megóvni vágyó természetkedvelőket.

Tisztítsuk meg együtt az erdőt!

Ne szemetelj! Ezt a felszólítást és más megfogalmazását sok-sok erdei táblán, tájékoztatóban olvashatjuk. Az óvodától és iskolától kezdve folyamatos a figyelemfelhívás a szemetelés elkerülése érdekében. Ennek ellenére tavaszra még mindig megtelik szeméttel a szalonnasütők, erdőszegélyek, bekötőutak, erdei parkolók környezete.

Újra látogatható az egykori fúrótoronyból lett kilátó Nagykanizsán

Bár a tavasz nem a legszebb arcát mutatta, mégis sokan jelentek meg a Csónakázó-tó feletti kilátó átadásán, amit 10 év után vehetnek újra birtokba a kirándulók. A 48 méter magas építmény 125 millió forintból újult meg, és páratlan panoráma nyílik róla a környékbeli tóra és parkerdőre.

„Barlangoljunk!” - március a barlangok hónapja

A Magyar Nemzeti Parkok márciusban hazánk látogatható barlangjait kívánják megismertetni a föld alatti túrák iránt érdeklődőkkel. A „Barlangoljunk!” kampány célja hazánk különleges barlangjainak bemutatása, népszerűsítése. A hónap során az érintett nemzeti park igazgatóságok különleges barlangi programokkal és jelentős kedvezményekkel várják a látogatókat.

Változások 2018

A FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács Változások 2018 címmel rendez évnyitó konferenciát március 2-án a Szent István Egyetem aulájában.

Malacvisítás Túrkevén

Már javában zajlik a XII. Nemzetközi Kevi Böllértalálkozó előkészítése, amit 2018. február 16-17 között tartanak Túrkevén. Határon túli böllércsapatok az idén is beszállnak a versenybe.

Innováció és terjeszkedés jellemzi az Auchant

Az Auchan Retail Magyarország az elmúlt esztendőben 19 áruházban és 18 töltőállomáson 350,4 milliárd forint éves bruttó forgalmat és 3,8 százalékos forgalmi fejlődést ért el, ugyanakkor 43 milliós blokkszámmal, 3 százalékos vásárlószám-növekedéssel zárta az elmúlt esztendőt.

Jogász és politikus

Jó agrárminiszter az esőt is meghozza, hallatszott a sorokból, rövid időre megnyíltak az ég csatornái, amikor a Magyar Mezőgazdasági Múzeum városligeti épülete előtt felavatták Darányi Ignác, egykori földművelésügyi miniszter szobrát.

Szupertáborába keres önkénteseket a Budakeszi Vadaspark

A Budakeszi Vadaspark nyári napközis tábora évről-évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend: sokan már eleve visszatérőként érkeznek a Vackor Táborba, a lelkes általános iskolásoknak és szüleiknek köszönhetően a turnusok szabad helyei szinte pillanatok alatt betelnek.

Faóriások, túrák, hajókirándulás a gemenci szezonnyitón

Háromnapos programsorozattal, nosztalgiavonat- és hajókirándulással, gyalogtúrákkal nyílik meg a hosszú hétvégén az idei ökoturisztikai szezon a Gemencben.