Back to top

A talajtípusra szabott gazdálkodásról (fórum)

2018. február 20.
Nyíregyháza
Debreceni Egyetem Agrár Kutatóintézetek és Tangazdaság Nyíregyházi Kutatóintézete

HELYSZÍN: Debreceni Egyetem Agrár Kutatóintézetek és Tangazdaság Nyíregyházi Kutatóintézete

4400 Nyíregyháza, Westsik Vilmos utca 4-6.

IDŐPONT: 2018. február 20.

PROGRAM:

 • 8.30 Érkezés, regisztráció
 • 9.00 Köszöntő – dr. Zsombik László intézetigazgató
  • Megnyitó – Daoda Zoltán szakmai igazgató
 • 9.10 Szakmai előadások
 • A Nyírség homok textúrájú talajainak bemutatása, agronómiai jellemzése – dr. Aranyos Tibor József tudományos munkatárs
 • Talajművelési eljárások és a nyírségi homoktalajon alkalmazható eszközök – dr. Kalmár Tibor ügyvezető, Vaderstad Kft.
 • A nyírségi homoktalajon sikerrel termeszthető növények köre, fajtahasználat – dr. Zsombik László intézetigazgató
 • A tápanyaggazdálkodás sarkalatos pontjai a nyírségi homok talajon, és amire figyelni kell – Kovács András szaktanácsadó, YARA Hungária
 • A fajtahasználat és a növényvédelem sajátosságai a nyírségi homoktalajon – Syngenta
 • Mikrobiológiai támogatás a nyírségi homoktalajon a tápanyaghasznosítás, a humusz- és vízgazdálkodás, valamint a biokontroll területén – Szabó István üzletfejlesztési menedzser
 • Kérdések, hozzászólások
 • 13.00 Ebéd

A fórumon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Regisztrálni a www.regionalisszakmaiforum.hu oldalon lehet.

„Barlangoljunk!” - március a barlangok hónapja

A Magyar Nemzeti Parkok márciusban hazánk látogatható barlangjait kívánják megismertetni a föld alatti túrák iránt érdeklődőkkel. A „Barlangoljunk!” kampány célja hazánk különleges barlangjainak bemutatása, népszerűsítése. A hónap során az érintett nemzeti park igazgatóságok különleges barlangi programokkal és jelentős kedvezményekkel várják a látogatókat.

Változások 2018

A FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács Változások 2018 címmel rendez évnyitó konferenciát március 2-án a Szent István Egyetem aulájában.

Malacvisítás Túrkevén

Már javában zajlik a XII. Nemzetközi Kevi Böllértalálkozó előkészítése, amit 2018. február 16-17 között tartanak Túrkevén. Határon túli böllércsapatok az idén is beszállnak a versenybe.

Innováció és terjeszkedés jellemzi az Auchant

Az Auchan Retail Magyarország az elmúlt esztendőben 19 áruházban és 18 töltőállomáson 350,4 milliárd forint éves bruttó forgalmat és 3,8 százalékos forgalmi fejlődést ért el, ugyanakkor 43 milliós blokkszámmal, 3 százalékos vásárlószám-növekedéssel zárta az elmúlt esztendőt.

Jogász és politikus

Jó agrárminiszter az esőt is meghozza, hallatszott a sorokból, rövid időre megnyíltak az ég csatornái, amikor a Magyar Mezőgazdasági Múzeum városligeti épülete előtt felavatták Darányi Ignác, egykori földművelésügyi miniszter szobrát.

Szupertáborába keres önkénteseket a Budakeszi Vadaspark

A Budakeszi Vadaspark nyári napközis tábora évről-évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend: sokan már eleve visszatérőként érkeznek a Vackor Táborba, a lelkes általános iskolásoknak és szüleiknek köszönhetően a turnusok szabad helyei szinte pillanatok alatt betelnek.

Faóriások, túrák, hajókirándulás a gemenci szezonnyitón

Háromnapos programsorozattal, nosztalgiavonat- és hajókirándulással, gyalogtúrákkal nyílik meg a hosszú hétvégén az idei ökoturisztikai szezon a Gemencben.