Back to top

A talajtípusra szabott gazdálkodásról (fórum)

2018. február 28.
Martonvásár
Magyar Tudományos Akadémia MTA Agrártudományi Kutatóközpont Mezőgazdasági Intézet

HELYSZÍN: Magyar Tudományos Akadémia MTA Agrártudományi Kutatóközpont Mezőgazdasági Intézet

2462 Martonvásár, Brunszvik u. 2.

IDŐPONT: 2018. február 28.

PROGRAM:

 • 8.30 Érkezés, regisztráció
 • 9.00 Köszöntő – Dr. Balázs Ervin főigazgató
  • Megnyitó – Daoda Zoltán szakmai igazgató
 • 9.10 Szakmai előadások
 • A csernozjom talaj bemutatása, agronómiai jellemzése – dr. Árendás Tamás tudományos főmunkatárs, Magyar Tudományos Akadémia Agrártudományi Kutatóközpont Mezőgazdasági Intézet
 • Talajművelési eljárások és a csernozjom talajon alkalmazható eszközök – dr. Kalmár Tibor ügyvezető, Vaderstad Kft.
 • A csernozjom talajon sikerrel termeszthető növények köre, fajtahasználat – dr. Vida Gyula, dr. Marton L. Csaba tudományos osztályvezetők, Magyar Tudományos Akadémia Agrártudományi Kutatóközpont Mezőgazdasági Intézet
 • A tápanyaggazdálkodás sarkalatos pontjai a csernozjom talajon, és amire figyelni kel – dr. Térmeg János szaktanácsadó, YARA Hungária
 • A fajtahasználat és a növényvédelem sajátosságai a csernozjom talajon – Syngenta
 • Mikrobiológiai támogatás a csernozjom talajon a tápanyaghasznosítás, a humusz- és vízgazdálkodás valamint a biokontroll területén – Szabó István üzletfejlesztési menedzser
 • Kérdések, hozzászólások
 • 13.00 Ebéd

A fórumon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Regisztrálni a www.regionalisszakmaiforum.hu oldalon lehet.

„Barlangoljunk!” - március a barlangok hónapja

A Magyar Nemzeti Parkok márciusban hazánk látogatható barlangjait kívánják megismertetni a föld alatti túrák iránt érdeklődőkkel. A „Barlangoljunk!” kampány célja hazánk különleges barlangjainak bemutatása, népszerűsítése. A hónap során az érintett nemzeti park igazgatóságok különleges barlangi programokkal és jelentős kedvezményekkel várják a látogatókat.

Változások 2018

A FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács Változások 2018 címmel rendez évnyitó konferenciát március 2-án a Szent István Egyetem aulájában.

Malacvisítás Túrkevén

Már javában zajlik a XII. Nemzetközi Kevi Böllértalálkozó előkészítése, amit 2018. február 16-17 között tartanak Túrkevén. Határon túli böllércsapatok az idén is beszállnak a versenybe.

Innováció és terjeszkedés jellemzi az Auchant

Az Auchan Retail Magyarország az elmúlt esztendőben 19 áruházban és 18 töltőállomáson 350,4 milliárd forint éves bruttó forgalmat és 3,8 százalékos forgalmi fejlődést ért el, ugyanakkor 43 milliós blokkszámmal, 3 százalékos vásárlószám-növekedéssel zárta az elmúlt esztendőt.

Jogász és politikus

Jó agrárminiszter az esőt is meghozza, hallatszott a sorokból, rövid időre megnyíltak az ég csatornái, amikor a Magyar Mezőgazdasági Múzeum városligeti épülete előtt felavatták Darányi Ignác, egykori földművelésügyi miniszter szobrát.

Szupertáborába keres önkénteseket a Budakeszi Vadaspark

A Budakeszi Vadaspark nyári napközis tábora évről-évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend: sokan már eleve visszatérőként érkeznek a Vackor Táborba, a lelkes általános iskolásoknak és szüleiknek köszönhetően a turnusok szabad helyei szinte pillanatok alatt betelnek.

Faóriások, túrák, hajókirándulás a gemenci szezonnyitón

Háromnapos programsorozattal, nosztalgiavonat- és hajókirándulással, gyalogtúrákkal nyílik meg a hosszú hétvégén az idei ökoturisztikai szezon a Gemencben.