Back to top

Miért jó a fogyasztóvédő a cégnél?

Alighanem kevesen tudják, kik is a fogyasztóvédelmi referensek és mi a munkájuk, pedig 2014 óta a fogyasztóvédelmi törvény módosításával írják elő, hogy minden nagyvállalatnál kell alkalmazni ilyen szakembert. Az ő háttérmunkájukra akarja felhívni a figyelmet a Fogyasztóvédelmi Referens Egyesület (FORE) a tavaly alapított díj átadásával.

Hazánkban több mint kétezer ilyen szakember dolgozik, akik a fogyasztókkal és a hatóságokkal való kapcsolattartásra, a vállalati dolgozók szemléletének alakítására, piacfelügyeleti ellenőrzésre, a kereskedelmi tájékoztatás ellenőrzésére szakosodtak. Egyesületük továbbképzéseket, tanácskozásokat szervez a számukra, ahol kicserélhetik tapasztalataikat. Mint többször hangsúlyozták, az a legjobb, ha a fogyasztóvédelmi referens az adott vállalat munkavállalója, mert úgy jobban ismerheti a termékeket, folyamatokat.

Munkájukat Gyaraki József, a Regio Játtékkereskedelmi Kft. alapító-tulajdonosa ismertette saját példájukon. Mint mondta,

megelőzni könnyebb a hibákat, mint helyreállítani a károkat.

A díjra három kategóriában pályáztak, a nyerteseket háromfős zsűri választotta ki. A zsűri elnöke Várkonyi Beáta, a Danone vállalati kapcsolatokért felelős igazgatója volt, és ő adta át az elismeréseket. Suhajda Zsuzsanna, a FORE alelnöke méltatta a díjazottakat.

Galambosi Adrienn, Joó Tímea, Lipsiczki Andrea, Hódosi Zoltán és Oldal Bálint az ÉV Fogyasztóvédelmi Referense díjazottjai
Fotó: Horváth Csilla

A kereskedelmi kategóriában a Régio pécsi áruházának vezetője, Hódosi Zoltán kapta az elismerést, illetve kiosztottak két különdíjat is Joó Tímeának (Szinga-Sport Kft.) és Lipsiczki Anderának (Bauhaus Kereskedelmi Kft.).

Az élelmiszertermelés kategóriában a Bunge Zrt. termékbiztosítási koordinátora, Oldal Bálint kapta meg az egyesület díját.

A közműszolgáltatás kategóriában pedig Galambosi Adrienn, az E.On ügyfélszolgálati referense lett a díjazott.

 

 

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Megkezdődtek az őszi lehalászások

Az ősz beköszöntével és vizeink fokozatos lehűlésévél megkezdődtek az őszi halászatok. Magyarországon 26 065 hektár halastó üzemel, melynek jelentős részét október-november hónapban halásszák le a haltermelők.

Az olimpiai úszó tejivásban kapott ki

Kenderesi Tamás tejivó versenyt tartott egy általános iskolában, hogy felhívja a figyelmet a tejtermékek fogyasztásának fontosságára. Az úszó, Kis Tejszív Nagykövetet is választott maga mellé az eseményen.

Megjelentek a többcsatornás vásárlók: már online is rendelünk élelmiszert

Az online élelmiszer-kereskedelem az ágazat legdinamikusabban fejlődő területe: 2017-ben 22,5 százalékkal nőttek a számok – a növekvő tendencia tartósnak látszik. Egy átlagos online bevásárlás értéke ráadásul duplája a boltiénak - derült ki a Budapesten megrendezett Agóra konferencián, ahol a közösségi média és az internet kereskedelemre gyakorolt hatásáról beszéltek a szakemberek.

Még mindig élelmiszerre költünk a legtöbbet

A magyar lakosság egy főre jutó havi átlagos kiadása 88 ezer 600 forint volt az idei első fél évben, reálértéken 8,8 százalékkal több az előző év azonos időszakához képest; a kiadások növekedéséhez a reálkereset 9,4 százalékos emelkedése is hozzájárult a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) háztartások fogyasztásáról készített kiadványa szerint.

Ki dönti el, hogy melyik növény divatos?

Ki dönti el, hogy melyik növény divatos ma? Hogyan vásárolnak be a nagykereskedők? Nagyjából ezeket a kérdéseket tárgyaltuk az idei Plantariumon a roppant energikus kommunikációs szakemberrel, Sydste Arens-szel.

Sok szőlőt vettek, de olcsón

A tavalyinál több, jó minőségű szőlő, alacsony felvásárlási árak, korai szüret jellemezte az idei évjáratot. A felvásárlók erejükön felül vették át a szőlőt, és a nagy tömegben érkező alapanyag elhelyezésére régi tárolóikat is újra munkába állították. Így sem volt azonban zökkenőmentes a szüret, derült ki az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottsága Szőlő, bor és pálinka albizottságának mai ülésén.

Európa nyerhet Trump háborújával

Az EU és más régiók nyerhetnek azzal, hogy az USA és Kína kereskedelmi háborúba bonyolódik – hangzott el egy szakmai rendezvényen Milánóban. A cirok fontosságát hangsúlyozó kongresszuson kiderült: a szárazságtűrő növény előtt nagy jövő állhat.

Ötven éves a Kertgazdaság

A Szent István Egyetem Kertészettudományi Kar és az Agrárminisztérium Herman Ottó Intézete által kiadott tudományos folyóirat, a Kertgazdaság 50. évfolyamának megjelenéséről bensőséges ünnepségen emlékeztek meg az egyetem Budai Campusán.

Jól teljesített a Zwack Unicum Nyrt. az első félévben

A Zwack Unicum Nyrt. bruttó árbevétele 14,3 százalékkal, adózott eredménye 27,4 százalékkal nőtt idén április-szeptemberben a tavalyi év hasonló időszakához képest - derült ki a társaságnak a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján kedden közzé tett gyorsjelentéséből.

Kereskedelem: idén új rekord születhet

Több évnyi folyamatos növekedés után idén új csúcs születhet a kereskedelmi forgalomban – hangzott el az Európai Kereskedelem Napján kedden Budapesten. Az idei karácsony is jónak ígérkezik, így várhatóan a forgalom meghaladja majd a 11,5 ezer milliárd forintot.