0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 16.

Zöldség-gyümölcsben erősít a Lidl

A Lidl német élelmiszerdiszkont-lánc tavaly Hollandiában már hatodik alkalommal nyerte el a legjobb zöldség-gyümölcs részlegnek járó elismerést, amit idei marketingkampányában már felhasznál. Napjainkban immár a Lidl is számottevő marketingbüdzsével rendelkezik, és versenytársaihoz hasonlóan többféle akciót szervez.

Melanie Murk-Severein, a Lidl-jelenséget vizsgáló EFMI Business School munkatársa szerint a diszkonthálózat fokozatosan terjeszkedik, így a családok akár a napi bevásárlásaikat is az üzleteikben végezhetik. A legújabb marketingakciója Hollandiában a gyűjthető pontokért kedvezményesen megvásárolható Vitaminies plüss zöldség- és gyümölcsfigurák. 

A diszkontlánc az utóbbi időszakban jelentősen bővítette friss zöldség- és gyümölcskínálatát. Amíg például burgonyából korábban csupán kétféle, saláta- és sütőtípust kínált, jelenleg sok különleges fajta és típus is megtalálható a választékában. Emellett sokféle paradicsomot, almát, étkezési paprikát, különleges zöldség- és salátafélét kínál, és biotermék-szortimentje is egyre szélesebb.

A szakember szerint a Lidl megfontoltan és hatékonyan bővíti kínálatát, és a termékek kiváló minősége révén a szó valódi értelmében már nem tekinthető diszkontnak. Pontosan megválasztja, hogy mely termékcsaládból kínáljon széles és különleges választékot. Bevezette a helyben sütött pékárukat, és lépésről lépésre bővítette frisshús-kínálatát is.

Melanie Murk-Severein szerint a Lidl frontvonalas versenytársaihoz képest egyetlen termékkörben, a kényelmi élelmiszerek választékában gyenge, szűk a kínálata a konyhakész salátáknak, illetve serpenyőben süthető friss zöldségkeverékeknek. Az üzletlánc arra törekszik, hogy minél kevesebb legyen a hulladék, és ezeknek a termékeknek nagyon rövid a lejárati ideje.

A diszkontlánc vásárlói közössége nagyon változatos, vannak, akik csak a legszükségesebb élelmiszereket vásárolják, másoknak viszont nem számít, hogy mire és mennyit költenek. A Lidl igyekszik minden igényt kiszolgálni. Árukihelyezése ugyanakkor nagyon egyszerű, és az üzletek nem nyújtanak többletszolgáltatásokat. Bár nem tárgyilagos, sokat mondó adat, hogy amíg Hollandiában a hazai Albert Heijn diszkontáruház-láncnak 400 ezer Facebook-követője van, addig a Lidlnek 700 ezer -mondta Melanie Murk-Severein.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu/freshplaza.com