0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

Plusz egymillió palack, plusz egymilliárd bevétel a Varga Pincészetnél

A Varga Pincészet az előző évinél közel egymillióval több, 15,5 millió palack bort adott el tavaly, árbevétele egymilliárd forinttal, 5,8 milliárd forintra nőtt, nyeresége elérte a 300 millió forintot - közölte a cég tulajdonosa. Varga Péter tájékoztatása szerint badacsonyörsi pincészetük 4,6, míg a feldebrői 1,2 milliárd forint árbevételt ért el. 

Varga Péter elmondta, hogy minőségben és mennyiségben is kiváló szüretet zártak. A 2016-os 16 millió kilogrammal szemben 2017-ben 20,5 millió kiló szőlőt dolgoztak fel.

Felidézte, hogy tavaly 1,8 milliárd forintból felépült feldebrői borászatuk, amihez 100 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást és 1,2 milliárd forint kedvezményes kamatozású növekedési hitelt kaptak. A fejlesztés 8,1 millió literre növelte a Varga Pincészet tárolókapacitását, amiből 3,3 millió liter az erjesztőkapacitás. 

Boraik számos díjat nyertek, ezek közül kiemelte a száraz Irsai Olivér, Olaszrizling és az édes, késői szüretelésű Szürkebarát aranyérmét a borok nem hivatalos világbajnokságának számító bordeaux-i versenyen.

Az idei terméskilátásokról elmondta: 200 hektárnyi szőlőültetvényük jól viselte a tél végi extrém hideget.

Forrás: MTI-Eco