Back to top

Üzembővítés a Tamási Húsnál

Kinőtte 2007-ben elindított üzemét a Tamási Hús Kft., az idén már új egységekkel bővítenék telephelyüket, a kapacitás növelése mellett szeretnék Tamásiban létrehozni az osztrák anyacég közép-európai elosztóbázisát is.

 A Tolna megyei társaságnál az adminisztratív munkát egy jó ideje már irodakonténerekbe száműzték, hogy legyen hely a termelésre, ám – mint Sándorné Rozinger Mária, ügyvezető elmondta – az idénre tervezett bővítésnek nemcsak a munkavállalói kényelem fokozása a célja. Az osztrák Gierlinger Holding GmbH tulajdonában álló cég forgalmazza a csoport más országokban lévő leányvállalatainak termékeit Magyarországon, és szeretnék Tamásiban létrehozni a közép-európai elosztóbázist is. A raktárkapacitás növelése ezenkívül persze nagyobb rugalmasságot jelent a társaságnak a termelésben is.

A Tamási Hús Kft. bacongyártásra specializálódott, termékpalettáján nem csupán az itthon jól ismert kiszerelések (kockázott, darabos, szeletelt főtt és füstölt termékek, valamint a baconba csavart virsli), de sült szalonnák is megtalálhatók.

A társaság árbevételének mintegy 60 százalékát az export jelenti, és ennek 80 százaléka Magyarországon egyelőre nem igazán ismert termékkör: a sült szalonnák legnagyobb piacát a skandináv országok adják. A termékkel a Tamási Hús Kft. a Burger King beszállítójává is vált több országban, az elmúlt évek termékfejlesztései is ezt a piaci szegmenst célozták: a hullámos és a sima változatok mellett több méretkategória is megtalálható.

A cég legfontosabb piaca ugyanakkor a hazai, hiszen mégiscsak itt kel el a termékek 40 százaléka, hangsúlyozza Sándorné Rozinger Mária. Minden kereskedelmi hálózatban jelen vannak, és igyekeznek minél inkább belföldről beszerezni az alapanyagot.

– Azt a császárt, amelyet a Mohácsi vágóhíd elad nekünk, biztos megvesszük – érzékeltette az ügyvezető, hozzátéve, hogy az alapanyag árának elmúlt időszakban tapasztalható 50-60 százalékos növekedése mellett is látszanak problémák a piacon. Ugyanakkor szerinte a hazai vevőknek láthatóan fontos, hogy támogassák vásárlásaikkal a Magyarországon működő vállalatokat és termelőket. Ezt mutatja, hogy a Magyar Termék Nonprofit Kft. védjegyeinek megjelenítésére a kereskedelmi partnerek kérték őket, vagyis igenis számít az értékesítésben, hogy megjelenik-e a csomagoláson a logó.

Forrás: 
trademagazin.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Újabb 6 milliárddal forint az erdészeteknek és a klímavédelmi beruházásoknak

A Vidékfejlesztési Program keretében beérkezett kérelmek elbírálása folyamatosan zajlik, melynek köszönhetően újabb 309 darab kérelem támogatásáról és mintegy 6 milliárd forint odaítéléséről döntött a Miniszterelnökség. A megítélt összeg az erdészeti gépbeszerzést, illetve az éghajlatváltozáshoz kapcsolódó és időjárási kockázatok megelőzését szolgáló beruházások megvalósulását szolgálja.

Közel másfél milliárd forintból fejlődött az akvakultúra-ágazat

Közel másfél milliárd forintos fejlesztést valósított meg a magyar halászati ágazat akvakultúra-szektorában a kiskunlacházi ÖKO 2000 Kft. vezette konzorcium, a négyéves projekt eredményeképpen tíz új haltermék kerülhet forgalomba - közölte a konzorciumvezető ÖKO 2000 Kft. az MTI-vel.

Nehéz évre számít a Gallicoop

Nehéz évre, a tavalyitól némileg elmaradó, 400-600 millió forint nyereségre számít a baromfi-feldolgozó Gallicoop Zrt., ugyanis a távol-keleti piacok még nem álltak vissza a madárinfluenza miatti visszaesés után, Európában pedig a lengyel dömpingáru nyomja le az árakat - mondta Erdélyi István elnök-vezérigazgató az MTI-nek.

Jobb eredményeket remél 2018-ra a húsipar

Nehéz helyzetben van a hazai sertéságazat termelési és feldolgozóipari oldalon is. A húságazat teljesítménye 2,9 százalékkal csökkent 2017-ben, amiben döntő szerepe volt a madárinfluenza gazdasági hatásainak, de a sertésfeldolgozóknak is jelentős alapanyag és munkaerő költségemelkedéssel kellett megküzdeniük, érdemi áremelés nélkül - mondta Éder Tamás, a Hússzövetség társadalmi elnöke.

Idén is Budafoki Pincejárat

Európában egyedülálló pincerendszer várja a látogatókat 2018 márciusától minden hónap első szombatján, gazdag kulturális programkínálattal, gasztronómiai élményekkel, amely egyben tökéletes randihelyszín is minden korosztály számára.

Újabb könnyítés a vidékfejlesztési pályázatoknál

A változás jelentős könnyítést jelent a vidékfejlesztési projektek nyerteseinek a projekt beruházási hitellel való finanszírozásának lebonyolításához és már 30 vidékfejlesztési pályázat folyamatban lévő ügyeire is alkalmazni kell.

Szikvíz-gyártásba fogtak Tiszaigaron

 Szikvíz-és üdítőgyártó üzemet adott át szerdán, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszaigaron az API-GAR Szociális Szövetkezet. A szódagép óránként 1000 liter szikvizet, a palackozó gép 150-350 palackot készít, a termékeket a környező településeken szeretnék értékesíteni.

A húsipar húzta legjobban a januári ipari termelést

Az ipari termelés volumene 6,9 százalékkal meghaladta januárban az egy évvel korábbit, a munkanaphatástól megtisztított adatok alapján a termelés 6,7 százalékkal nőtt - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) első becslése alapján.

Importból nőtt a sertésvágások száma

Több sertést és juhot dolgoztak fel tavaly az országban, míg marhából és baromfiból kevesebb került a vágóhidakra. Az Agrárgazdasági Kutatóintézet jelentése szerint az elmúlt évben 2,5 százalékkal esett vissza a szarvasmarha-feldolgozás.

Még van pénz a borászatok fejlesztéseire

Egy hazai és két uniós forrásból akár 800-900 millió forintra is pályázhatnak a borászatok 40–70 százalékos támogatási intenzitás mellett. Az energetikai korszerűsítés mellett a szőlőtelepítés és a panziópályázat is kitörési pont lehet a borászatoknak.