Back to top

Üzembővítés a Tamási Húsnál

Kinőtte 2007-ben elindított üzemét a Tamási Hús Kft., az idén már új egységekkel bővítenék telephelyüket, a kapacitás növelése mellett szeretnék Tamásiban létrehozni az osztrák anyacég közép-európai elosztóbázisát is.

 A Tolna megyei társaságnál az adminisztratív munkát egy jó ideje már irodakonténerekbe száműzték, hogy legyen hely a termelésre, ám – mint Sándorné Rozinger Mária, ügyvezető elmondta – az idénre tervezett bővítésnek nemcsak a munkavállalói kényelem fokozása a célja. Az osztrák Gierlinger Holding GmbH tulajdonában álló cég forgalmazza a csoport más országokban lévő leányvállalatainak termékeit Magyarországon, és szeretnék Tamásiban létrehozni a közép-európai elosztóbázist is. A raktárkapacitás növelése ezenkívül persze nagyobb rugalmasságot jelent a társaságnak a termelésben is.

A Tamási Hús Kft. bacongyártásra specializálódott, termékpalettáján nem csupán az itthon jól ismert kiszerelések (kockázott, darabos, szeletelt főtt és füstölt termékek, valamint a baconba csavart virsli), de sült szalonnák is megtalálhatók.

A társaság árbevételének mintegy 60 százalékát az export jelenti, és ennek 80 százaléka Magyarországon egyelőre nem igazán ismert termékkör: a sült szalonnák legnagyobb piacát a skandináv országok adják. A termékkel a Tamási Hús Kft. a Burger King beszállítójává is vált több országban, az elmúlt évek termékfejlesztései is ezt a piaci szegmenst célozták: a hullámos és a sima változatok mellett több méretkategória is megtalálható.

A cég legfontosabb piaca ugyanakkor a hazai, hiszen mégiscsak itt kel el a termékek 40 százaléka, hangsúlyozza Sándorné Rozinger Mária. Minden kereskedelmi hálózatban jelen vannak, és igyekeznek minél inkább belföldről beszerezni az alapanyagot.

– Azt a császárt, amelyet a Mohácsi vágóhíd elad nekünk, biztos megvesszük – érzékeltette az ügyvezető, hozzátéve, hogy az alapanyag árának elmúlt időszakban tapasztalható 50-60 százalékos növekedése mellett is látszanak problémák a piacon. Ugyanakkor szerinte a hazai vevőknek láthatóan fontos, hogy támogassák vásárlásaikkal a Magyarországon működő vállalatokat és termelőket. Ezt mutatja, hogy a Magyar Termék Nonprofit Kft. védjegyeinek megjelenítésére a kereskedelmi partnerek kérték őket, vagyis igenis számít az értékesítésben, hogy megjelenik-e a csomagoláson a logó.

Forrás: 
trademagazin.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Bővíti növényvédőszer-gyártó kapacitását az Agrokémia Sellye Zrt.

Több mint félmilliárd forintos beruházással bővíti kapacitását a Dél-Baranyában működő, növényvédő szereket gyártó Agrokémia Sellye Zrt.

Csaknem félmilliárdos támogatással fejlesztik mezőgépgyártást a Mchale-nél

Európai uniós pályázaton csaknem félmilliárd forint támogatást nyert a mezőgazdasági gépgyártás fejlesztésére Jász-Nagykun-Szolnok és Hajdú-Bihar megyében a szolnoki székhelyű McHale Hungária Mezőgazdasági Gépgyártó és Szolgáltató Kft. (McHale Hungária Kft.) vezette konzorcium.

ASP: Az ellenszer: tisztaság és műveltség

Létezik uniós (társfinanszírozott tagállami) támogatás a helyzet kezelésére - hangzott el egy, a közelmúltban az afrikai sertéspestis stratégiai menedzsmentjével foglalkozó konferencián, amelyen átfogó képet kaphattak a résztvevők azon közép-európai országok járványügyi és sertéspiaci helyzetéről is, ahol már nemcsak vaddisznókban, hanem házisertésekben is felbukkant a vírus.

Állattudományi Klímaközpont épül Kaposváron

Állattudományi Klímaközpont épül Kaposváron, a jövő őszre megvalósuló 700 millió forintos beruházás kivitelezői szerződését kedden írták alá a somogyi megyeszékhelyen - tájékoztatta a Kaposvári Egyetem az MTI-t.

Mexikó tárt karokkal várja az USÁ-n kívüli sertéshúst

Mexikó 15 és 25 százalék közötti vámot vet ki az Egyesült Államokból érkező acéltermékekre és bizonyos mezőgazdasági termékekre, válaszul arra, hogy június 1-jétől már nem mentesül az amerikai acél- és alumíniumimportot sújtó vámfizetési kötelezettség alól - közölte a mexikói gazdasági minisztérium.

Duplájára nő a magyar-dán sertésfarm

Dán befektetők érkeztek kedden a Gádoros határában működő Dan-Farm Hungary Kft. sertéstelepére, hogy megnézzék Békés megyében egy magyar-dán cég sertéstenyésztői gyakorlatának a sikerét.

Hasznos infók az elnyert vidékfejlesztési támogatásokhoz

A nyertes vidékfejlesztési projektek minél gyorsabb és sikeresebb megvalósítása érdekében elengedhetetlen, hogy a gazdálkodók a kifizetési igénylés során a vonatkozó szabályok szerint járjanak el.

A fiatal kertészeken múlik, mi lesz a gyümölcságazattal

Mindenki jól jár, aki ma fejlesztésbe fog a hazai gyümölcságazatban, 5-6 éven belül ugyanis eltűnhetnek azok a gazdaságok a piacról, amelyeket már csak a támogatások tartanak életben. Helyüket a korszerű, hatékony ültetvények vehetik át. Az öntözhetőséghez szükséges bonyolult vízjogi eljárás azonban sokakat elriaszt a fejlesztéstől.

Az agrárium kihívásai a következő tíz évben

Az előttünk álló 10 év legfőbb mezőgazdasági kihívásait az jelenti, hogy a hazai gazdák fel vannak-e készülve a növekvő húsfogyasztás miatti többlettermelésre, mennyire nyitottak az alternatív fehérjeforrásokra és milyen módszerekkel tudnak alkalmazkodni a klímaváltozáshoz – hangzott el a K&H-ban rendezett Agrár Klubon, ahol az agrárium 10 éves vízióját vitatták meg a szektor szakemberei.

ASP: a tárca dolgozik a kárenyhítési lehetőségeken

Az afrikai sertéspestis (ASP) magyarországi megjelenése miatt az elmúlt időszakban estek a felvásárlási árak, ám semmi nem indokolja azt, hogy ez a folyamat folytatódjon – mondta el a magyarmezogazdasag.hu-nak Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára. A tárca még július elején kifizeti a közel 2,5 milliárd forintnyi hízók utáni állatjóléti támogatást.