Back to top

Idén is különleges volt az Oscar-menü

Az évszázad legnemesebb nedűjébe, Piper-Heidsieck Champagne-ba fojthatták örömüket vagy bánatukat az idei, 90. Oscar-díj átadó gála nyertesei, illetve vesztesei.

A szervezők 1500 palackkal készültek a drága italból, közöttük a különleges, 2002-es évjáratú Rare (ritka) cuvée-vel. A különlegesség mellett a kormányzói bálon idén is színre léptek a tavaly debütált Coppola-borok. Közel 2400 palack bort szolgáltak föl a híres filmrendező borászatának remekeiből, így például kifejezetten a 90. Oscar-díj átadóra palackozott Director’s Cut Oscars 90th Edition tételből, valamint a nem kevésbé különleges 2005-ös Director’s Cut Sauvignon Blanc és Director’s Cut Chardonnay, a 2016-os Francis Coppola Reserve Pinot Noir és a 2014-es évjáratú Archimedes fantázianevű borokból. Az Archimedes egy Cabernet Sauvignon-hangsúlyos bordói házasítás, amely Knights Valley termőhelyről származó Cabernet Franc-ot is tartalmaz. Nevét a Keresztapa-filmek rendezőjének nagybátyjáról kapta.

A szervezők 1500 palackkal készültek a drága italból
A szervezők 1500 palackkal készültek a drága italból

A díjátadó gála utáni hivatalos partin, a kormányzó bálján a különleges italok mellett számos különleges étel is szerepet kapott. Az eseményen közel ötven kilogramm Szent Jakab kagylót, 400 pizzát, 250 homárt, 6500 faszénen sült lepényt, közel 140 kilogramm japán Miyazaki Wagyu borjústake-et, ezer hibiszkuszvirágot, 15 kilogramm kaviárt valamit 7000 miniatűr, Oscar-szobrocskát formázó csokoládét is fölszolgáltak.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu/decanter.com

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Tokaji Március nagykóstoló Budapesten

Csaknem hatvan tokaj-hegyaljai pincészet több mint 150 bora és mesterkurzusok várják az érdeklődőket a Tokaji Március nagykóstolón szombaton a budapesti Corinthia Hotelben.

Egy évjárat arcai: 2012-es borok kóstolója a Bock Pincében

Mindig érdekes tanulságokkal szolgál, amikor egy-egy különleges évjáratra néhány évvel később visszatekint, -kóstol a borász. Ilyenkor derül ki, hogy az extrém időjárás, néhány váratlan esemény, ami akkor nehézséget és esetlegesen sok fejtörést okozott, hosszútávon akár még előnyére is válhatott a boroknak.

Április 6-ig lehet nevezni a Csizmazia Darab József emlékborversenyre

Csizmazia Darab József által nemesített szőlők boraival lehet nevezni a róla elnevezett, és születésének 100. évfordulója alkalmából rendezett emlékborversenyre. A nevezési határidő április 6., a borverseny április 13-án lesz, Kecskeméten, az eredményhirdetést és a díjátadást pedig május 16-án a Földművelésügyi Minisztériumban tartják.

Tokaji borok Olaszországban

Tokaji borokat mutattak be múlt hét csütörtökön Észak-Olaszország városaiban a milánói magyar főkonzulátus szervezte szakmai borkóstoló-sorozaton.

Üzleti borbemutató Varsóban

Hatalmas sikere volt Lengyelország fővárosában a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa, a szőlész borász szakmai önkormányzata által megrendezett üzleti borbemutatónak. Az elmúlt évek Országos Borversenyének díjazottjai közül 26 pincészet mutatta be borait a közel 200 fős, főként kereskedőkből, újságírókból és sommelier-ekből álló szakmai közönségnek.

Kategóriagyőztes a Grand Tokaj dűlőszelektált 6 puttonyos Tokaji Aszúja

Az állami tulajdonban lévő Grand Tokaj Szarvas-dűlőjéből származó 2013-as évjáratú 6 puttonyos Tokaji Aszúja a tavalyi kiváló versenyeredmények után most begyűjthette az egyik legrangosabb borversenyen a legtekintélyesebb szakmai érdemek egyikét.

Narancsbor vagy borostyánbor? A grúz kvevri-borkészítés titkai

Grúziában, a borászat őshazájában a mai napig egy ősi technológiát használva készül a bor. Ez a kvevri-technológia, mely során a pincékben leásott agyagedényekben érlelik a bort. És ez csak egyik annak a számos különlegességnek, ami a nálunk "narancsbornak" nevezett italt jellemzi. Ez az elnevezés azonban megtévesztő, mivel nem a bor alapanyagára, hanem a színére utal.

Az év borkínálója

A Magyar Sommelier Szövetség évente rendszeresen biztosít szakmai megmérettetési lehetőséget a hazai sommelier szakma kiválóságainak. A verseny célja most is a magas szintű, nemzetközi szabályoknak is megfelelő versenyzési lehetőség biztosítása hazánkban a sommelier szakmában dolgozóknak

Újabb rekordokra tör a Varga Pincészet

A Varga Pincészet több területen is rekord évet zárt 2017-ben. A borok nem hivatalos világbajnokságának számító bordeaux-i borversenyen három borukkal, a száraz Irsai Olivérrel, az Olaszrizlinggel, illetve az édes, késői szüretelésű Szürkebaráttal is kiérdemelték az aranyérmet, magyar pincészet régóta nem aratott ekkora sikert.

Idén is Budafoki Pincejárat

Európában egyedülálló pincerendszer várja a látogatókat 2018 márciusától minden hónap első szombatján, gazdag kulturális programkínálattal, gasztronómiai élményekkel, amely egyben tökéletes randihelyszín is minden korosztály számára.