0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

Most kell pénzt tenni az agráriumba!

Technikai elemzésekből vezeti le az Investopedia az egyes termények drágulását. A portál elsősorban a brókerekhez szól, de amennyiben igazuk van, úgy az a termelők számára is jó hír lehet.

Itt az ideje a mezőgazdaságba fektetni – javasolja az Investopedia nevű, elsősorban tőzsdei illetve árutőzsdei témákat feldolgozó szakportál és online lexikon. A portál technikai elemzésekre hivatkozva állítja azt, hogy érdemes a befektetőknek olyan pozíciókat felvenni, amelyek egyes termények, commodity-k árának emelkedésére játszanak.

Az elemzés megjegyzi: nem újdonság, hogy a mezőgazdasági termények ára évek óta küzd az ellen, hogy a lefelé mutató trendeket megtörje. A mostani ármozgások alapján ugyanakkor az elemzők úgy vélik, hogy mindez megváltozik, és az elkövetkező hetekben, hónapokban érdemi emelkedés következhet be.

A lap konkrét alapokat is javasol, amelybe érdemes lehet befektetni. Ezen papírok mögött búza, szója, kukorica, cukor, gyapot, valamint élő borjú és sertés, és kávé állnak, valamint ezek jövőbeni kötései.

A mezőgazdaság jó terep lehet nem csupán a termelőknek, de a brókereknek is. A válság idején a hagyományos értékpapírok és eszközök kiszámíthatatlansága és gyengesége ugyanakkor tömegesen irányította a befektetőket és a tőkét az árupiacokra, ezzel komoly zavarokat előidézve. A 2010-11 táján bekövetkező hihetetlen terményárak mai szemmel nézve irreálisak voltak, és többek között a hirtelen megugrott árutőzsdei érdeklődés állt a folyamatok mögött.

Forrás: investopedia.com