0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

Ünnepelje velünk a tavaszt!

Idén késik a tavasz, bár az időjárás szeszélye most több időt ad a kertbarátoknak tervezésre. Erre a legjobb alkalom Magyarország legnagyobb kerti trend- és életmód kiállítása, a Gardenexpo, ahol hivatalos lapja, a Kertbarát Magazin is várja kedves olvasóit.

Idén késik a tavasz, az időjárás szeszélye azonban most több időt ad a kertbarátoknak tervezésre. Persze az ideális zöld oázis mindenkinek másmilyen. Van, aki imád a virágágyásban bíbelődni, más a nyári sütögetések vidám helyszínét vagy pihenőövezetet képzel el a kertjében.

A feltöltődésre, új ötletek, trendek megismerésére, kedves növényeink gondozásával, védelmével, vagy otthonunk szebbé tételével kapcsolatos tudnivalók elsajátítására pedig keresve sem lehet jobb alkalmat találni a Gardenexpónál.

2018-ban is Magyarország legnagyobb kerti trend- és életmód kiállításán láthatók először az idei év kerti bútor és kültéri enteriőrjei, medence illetve kerti gép újdonságai, valamint a legfrissebb kertépítési irányzatok.

Március 23-25. között friss kültéri trendekkel és ihletet adó díjnyertes bemutatókertekkel várják az érdeklődőket a Papp László Budapest Sportarénában. A komplett kertépítéstől a lakás teraszának „tavasziasításáig” minden kérdésére választ kaphat a háromnapos eseményen, sőt néhány hazai kertszakértővel is találkozhat!

A Gardenexpo hivatalos lapjaként a Kertbarát Magazin szerkesztősége – valamint a Magyar Mezőgazdaság Kft. kertészeti lapcsoportja – önálló standdal várja olvasóit a kiállításon. Mivel a magazin szerzői a szakterületükön ismert szakemberek, illetve újságírók, akik az íráskészségük mellett a szakmai tudást is birtokolják, tanácsaikban megbízhat: kerttervezésnél a hazai klímához leginkább alkalmas növényeket javasolják, óva intenek a nálunk nem életképes növényfajtáktól vagy kertépítészeti megoldásoktól, bármennyire is szeretnénk azokat a saját kertünkben látni. De olyasmire is fölhívják a figyelmünket, amire nem is gondoltunk volna.

Kaszab László, a zuglói Varga Márton kertészeti szakképző iskola növényvédelmi ismereteket oktató tanára például a Kertbarát Magazin szervezésében a kiállítás két napján (szombaton és vasárnap) délben a hazai házikertekben oly kedvelt tujákat károsító állatokról, illetve a védekezés lehetőségeiről tart majd előadást.

A virágkötészet iránt érdeklődők Molnár Máriától a budapesti Magyar Gyula kertészeti szakképző intézmény szaktanárától tanulhatnak el otthon is alkalmazható egyszerű virágkötészeti fogásokat, ha ellátogatnak a tanárnő szombaton vagy vasárnap a délután 3-kor kezdődő bemutatójára. A vállalkozó szelleműek a színpadon ki is próbálhatják magukat, a szakértő instrukcióit követve.

A Gardenexpo társrendezvényén, az azonos belépőjeggyel látogatható Orchidea Ünnepen fantasztikus közelségből csodálhatóak meg hazai és külföldi nemesítők növényei, és azok a különleges kompozíciók, amelyek 3500 virágzó orchideából készülnek az Édenkert hangulatában.

A háromnapos rendezvényen természetesen értékes nyeremények is várják a látogatókat, úgyhogy érdemes regisztrálni a www.gardenexpo.hu oldalon, hogy esély legyen megnyerni álmai kerti garnitúráját, egy profi grillezőt vagy egy robotfűnyírót.

A Magyar Mezőgazdaság Kft. kertészeti lapcsoportja színvonalas szakmai előadásokkal, virágkötészeti bemutatóval, valamint folyamatos előfizetési akcióval készül. Ezen kívül nyereményjátékokkal várja kedves olvasóit a kiállítás C3-as standján.

Találkozzunk a Gardenexpón március 23-25 között a Papp László Budapest Sportarénában!

Forrás: Kertbarát Magazin