0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

Stratégiai megállapodás a NAIK és a Kaposvári Egyetem között

A posztgraduális képzésről és a tudományos kutatásban történő együttműködésről kötött stratégiai megállapodást a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ és a Kaposvári Egyetem. Az együttműködésben a fehérjenövények, a precíziós gazdálkodás, a kedvezőtlen adottságú területek hasznosítása és a mezőgazdaság klímaváltozással szembeni ellenálló-képességének erősítése kapja a legnagyobb hangsúlyt.

A dokumentumot a NAIK részéről Prof. Dr. Gyuricza Csaba főigazgató, a Kaposvári Egyetem részéről pedig Prof. Dr. Szávai Ferenc látta el kézjegyével. A NAIK főigazgatója felszólalásában hangsúlyozta, hogy az intézet kifejezetten számít a Nemzeti Fehérje Takarmány Program elkészítésekor a Kaposvári Egyetem magas színvonalú takarmányozástani és állattenyésztési tudásbázisára. Száva Ferenc rektor pedig az oktatásban, kutatásban és fejlesztésben rejlő szinergiák kihasználását nevezte a megállapodás legfőbb erősségének.

A NAIK a megállapodás alapján vállalja a Kaposvári Egyetem doktori iskoláinak keretében meghirdetett tantárgyakban történő oktatási részvételt és a doktori iskolák hallgatói számára betekintést biztosít az intézetekben folyó tudományos munkába.

A NAIK a doktori iskola keretében doktori (PhD) témát hirdet meg; a képzésben résztvevő munkatársait az Egyetem felveszi a doktori iskola témavezetői, illetve oktatói közé. A Kaposvári Egyetem a NAIK doktori képzésre jelentkező munkatársait, az intézmény ajánlására és a felvételi vizsgán történő megfelelés alapján az Egyetemen folyó szervezett doktori képzésre felveszi. A megállapodás legfontosabb céljai a NAIK szellemi potenciáljának érvényre juttatása a doktori képzésben, az Egyetem kutatási területeinek kiszélesítése és gazdagítása, a NAIK, az Egyetem és további, más kutatóhelyek közötti kapcsolatok erősítése, a kutatói utánpótlás nevelése, továbbá közös kutatói projektek, pályázatok előmozdítása.

Az együttműködés első szakaszában a NAIK Mezőgazdasági Biotechnológiai Kutatóintézet és a NAIK Állattenyésztési, Takarmányozási és Húsipari Kutatóintézet terjeszti ki a kapcsolatot a Kaposvári Egyetem Állattenyésztési Tudományok Doktori Iskolájával.

Forrás: NAIK sajtóközlemény