0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Felújították a Herman Ottó szakgimnázium 45 éves kollégiumát

Komplex energetikai fejlesztést hajtottak végre a szombathelyi Herman Ottó szakgimnázium 1973-ban épült kollégiumában, a falakat hőszigetelték, a nyílászárókat kicserélték.

A Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program KEHOP „Költségvetési szervek pályázatos épületenergetikai fejlesztései” című pályázat keretében százszázalékos támogatási intenzitással 64,68 millió forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatásban részesült.

Az 1973-ban épült kollégium hőszigetelése és nyílászárói nem feleltek meg napjaink követelményeinek, ezért magasak voltak az energiaszámlák. Az energia-megtakarítás, a földgázfelhasználás csökkentése érdekében az épület valamennyi homlokzatára, födémére, tetőterére és padlására 16 cm vastagságú hőszigetelő réteget szereltek, valamint kicserélték az összes nyílászárót. A fejlesztés eredményeként javult az épületben a komfortérzet, hőérzet.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy így a fűtésszezonban később kell befűteni és az épület tovább tartja a meleget. Várhatóan nyáron lassabban melegedik fel és hűvösebb marad a kollégium.

A projekt célja másrészt az energiatermelés. Ennek érdekében 82 db 270 Wp (wattpeak) teljesítményű napelemet telepítettek a kollégium épületének, 12,7 millió forint értékben.

 

Forrás: magyarmezogazdasag.hu/hermanszombathely.hu