0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Ha agrárkiállítás, akkor Bábolnai Gazdanapok!

Idén ismét összegyűlik a szakma Magyarország legnagyobb és legrégebbi mezőgép-kiállításán. A nagy hagyományokkal bíró 31. Bábolnai Gazdanapok A Bábolna Nemzeti Ménesbirtokon szeptember 5-8-ig várja majd az érdeklődőket - nem csak szakmabelieket.

A rendezvény sajtótájékoztatóján ugyanis kiderült: minden eddiginél szélesebb körű programmal készülnek a szervezők, ami az egész családnak kínál majd szórakozást. Haál Gábor, a program helyszínéül szolgáló ménesbirtok igazgatója ennek kapcsán elmondta: láthatók lesznek a modern kornak megfelelő agrártechnológiai gyakorlati gépbemutatók – példaként a betakarítási gépshow -, s megismerhetők lesznek majd a precíziós gazdálkodás és a smart technológia legújabb trendjei is, ugyanakkor traktorhúzóverseny és favágó bemutató is a program részét képezik majd.

Feldman Zsolt, agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár szerint a Bábolnai Gazdanapok sok évtizedes tradíciójának révén a hazai agrárkiállítások alappillére, amely idén a sokrétű programjának köszönhetően komoly ismeretszerzési lehetőséget biztosít majd a gazdálkodók számára. A helyettes államtitkár szerint ez azért is fontos, mert a magyar agrárium az elmúlt években nagyon komoly fejlődési ívet járt be – a többi EU-s országgal való összevetés kapcsán ez még inkább szembetűnő -, ami a hazai gazdálkodók fejlődőképességének köszönhető.

„A bábolnai rendezvényen megismerhető technológiák és tudás révén lehet megtartani az elmúlt évek növekvő tendenciáit s tovább lépni ezen a területen”

– hangsúlyozta Feldman Zsolt, aki szerint a rendezvény a kiállítók, a gyártók és a beruházók kapcsolatépítése szempontjából is nagy jelentőséggel bírhat, annál is inkább, mivel a mezőgazdasági fejlesztések napjainkban egyre nagyobb teret kapnak.

Balogh Zoltán, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Komárom-Esztergom megyei elnöke a program kapcsán a Gabonatermesztők Országos Szövetségével együtt tervezett gazdafórumra hívta fel a figyelmet, amely során egésznapos szakmai előadásokat hallhatnak az érdeklődők.

A kiállítás szervezésében Bábolna városa is részt vállal, éppen ezért a település vezetői is gőzerővel készülnek a szeptemberre. Horváth Klára polgármester szerint ez az időszak rendkívül fontos lesz számukra, hiszen a Bábolnai Gazdanapok mellett a Kukoricafesztivált is ekkor tartják majd. „Szép, rendezett városképpel készülünk a programok kapcsán” – mondta a város polgármestere.

Czunyiné Bertalan Judit országgyűlési képviselő szerint, ha agrárkiállításról és -bemutatóról van szó, akkor Bábolna az első. Az idei Bábolnai Gazdanapok programjának iránya – az innováció és a technológiai újítások révén – egyre több kis mezőgazdasági vállalkozás számára jelenthet útmutatást, hiszen ezek a megoldások évről-évre szélesebb körökben váltanak ki érdeklődést, s egyre többen is használják azokat.

 

 

 

 


youtube://v/ogOhOard0lc

youtube://v/5QbjgjPbsEo

 

 

 

 

 

 

Forrás: magyarmezogazdasag.hu